Home / HEADER-NEWS / Η Κα. ΡΕΠΟΥΣΗ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ (επεισόδιο νιοστό)

Η Κα. ΡΕΠΟΥΣΗ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ (επεισόδιο νιοστό)

Δημοσιεύτηκε: 6:30 μμ Σεπτέμβριος 6th, 2013  


Maria-Repousi

Με έκπληξη   άκουσα σήμερα στην εκπομπή του ΣΚΑΙ ‘‘Τώρα’’ την κ. Ρεπούση να κάνει λόγο για   υπεράριθμους καθηγητές Ιταλικής γλώσσας. Και σαν να μην έφτανε αυτό, έριξε   στο τραπέζι της συζήτησης και τον προβληματισμό της:  ‘‘Πρέπει να δούμε   τι θα κάνουμε με τους υπεράριθμους καθηγητές ιταλικής’’!!! (ανέφερε, μεταξύ   άλλων ειδικοτήτων).

Φαίνεται,   λοιπόν, πως μετά τον…συνωστισμό στην προκυμαία της Σμύρνης που καιγόταν το   1922, η κ. Ρεπούση ανακάλυψε κι άλλον ένα συνωστισμό, το συνωστισμό των   καθηγητών Ιταλικής γλώσσας στα σχολεία αυτή τη φορά! Της Ιταλικής γλώσσας   που, μέσα στα ελάχιστα χρόνια που ευτύχησε να διδαχθεί στα γυμνάσια, κατάφερε   να αποσπάσει την αγάπη και την προτίμηση 30000 μαθητών και που με μια Υ.Α.   κατάργησε, ουσιαστικά, η κ. Χριστοφιλοπούλου.

Κρίμα, κα   Ρεπούση.

Λυπάμαι,   γιατί συλλαμβάνεστε αδιάβαστη. Ως εισηγήτρια της ΔΗΜΑΡ για την Παιδεία θα   έπρεπε να ξέρετε πως και επίσημα, με την Υ.Α. 111966/Δ2/13-08-2013 του   υπουργείου Παιδείας που ορίζει σαφώς από ποιες ειδικότητες προέρχονται οι   υπεράριθμοι, δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ υπεράριθμος καθηγητής ΠΕ 34 Ιταλικής   Γλώσσας. Αντίθετα, παρά τη ζήτηση από τους μαθητές, το υπουργείο αρνείται να   στείλει καθηγητές. Πέσαμε κι εμείς θύματα του μνημονίου και των περικοπών.   Κατά τ’ άλλα, σύνθημα του υπουργείου παραμένει το ΠΡΩΤΑ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ!

Και για να   μην μπείτε στον κόπο να ψάξετε τη συγκεκριμένη Υ.Α., μπορείτε να την δείτε εδώ: https://et.diavgeia.gov.gr/f/minedu/ada/%CE%92%CE%9B%CE%A9%CE%979-%CE%9D%CE%A5%CE%A7

Γιάννης   Δεληγιάννης, μέλος του Συλλόγου Καθηγητών Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Οι υπεράριθμοι της κας Ρεπούση


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...