Κυριακή, 25/07/2021, 11:56


Home / HEADER-NEWS / Η δημόσια εκπαίδευση διαλύεται. Το αδιέξοδο με τις αποσπάσεις και τις πιστώσεις για τις προσλήψεις αναπληρωτών συνεχίζεται

Η δημόσια εκπαίδευση διαλύεται. Το αδιέξοδο με τις αποσπάσεις και τις πιστώσεις για τις προσλήψεις αναπληρωτών συνεχίζεται

Δημοσιεύτηκε: 8:30 μμ Σεπτέμβριος 10th, 2013  


bratis

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Τίποτε το ουσιαστικό δεν προέκυψε κατά τη χθεσινή συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και των αιρετών του ΚΥΣΠΕ με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Συμεών Κεδίκογλου για το θέμα των αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και των πιστώσεων για προσλήψεις αναπληρωτών.

Καμιά απάντηση δεν έδωσε ο Υφυπουργός για το γεγονός ότι οι αποσπάσεις δεν έγιναν με βάση τα πραγματικά λειτουργικά κενά που απέστειλαν οι Δ/νσεις , αλλά με βάση «κενά» που το Γραφείο του Υπουργού καθόρισε. Επίσης καμιά απάντηση δεν έδωσε γιατί δεν έγιναν αποσπάσεις ειδικοτήτων σ΄ αυτή τη φάση. Το μόνο που είπε είναι πως με το άνοιγμα των σχολείων και αφού δουν ξανά τα κενά θα γίνει β΄ φάση αποσπάσεων σε περιορισμένο αριθμό (κυρίως για λόγους υγείας) και ίσως γίνουν και αποσπάσεις ειδικοτήτων.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ανακοινώθηκαν οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Όσοι συνάδελφοι δεν πήραν απόσπαση μπορούν να κάνουν αίτηση επανεξέτασης στις Δ/νσεις Π.Ε. καθώς και ενστάσεις αν διαπιστώνουν λάθη στη μοριοδότηση ή οπουδήποτε αλλού. Οι συνάδελφοι των ειδικοτήτων δεν μπορούν σ΄ αυτή τη φάση να κάνουν αίτηση επανεξέτασης , επειδή ακόμη δεν εξετάστηκε η αρχική τους αίτηση. Επισημαίνω ότι αμοιβαίες αποσπάσεις δεν προβλέπονται από τη νομοθεσία.

Είναι φανερό, συνάδελφοι, πως το Υπουργείο Παιδείας, δεν πρόκειται να κάνει αποσπάσεις με βάση τα πραγματικά κενά, επειδή δεν έχει πιστώσεις για αναπληρωτές. Οι συνολικές πιστώσεις, από τον κρατικό προϋπολογισμό, για αναπληρωτές είναι φέτος 2.000 και περίπου οι 1.500 εξαντλήθηκαν. Γι΄ αυτό και με επείγουσα εγκύκλιο που έστειλε κατεδαφίζει ό,τι χτίστηκε με αγώνες του κλάδου τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση. Καταργεί ολοήμερα , ενισχυτική διδασκαλία , αυξάνει τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα κατά 10% με τροπολογία που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή κλπ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ανακοινώθηκαν οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Μπροστά σ΄ αυτή την κατάσταση που διαμορφώνεται , την πρωτοφανή υποβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου και την καταπάτηση κάθε δικαιώματος των εκπαιδευτικών ο κλάδος οφείλει να αντιδράσει άμεσα, για να μην περάσουν τα σχέδια της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης, που διαλύουν τη Δημόσια Εκπαίδευση.

Δημήτρης Μπράτης

https://www.mpratis.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ανακοινώθηκαν οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Παιδείας οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις ...