Τελευταία Νέα

Κυριακή, 26/06/2022, 13:38


Home / HEADER-NEWS / Επανακατάθεση του Π.Δ. για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών στο ΣτΕ

Επανακατάθεση του Π.Δ. για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών στο ΣτΕ

Δημοσιεύτηκε: 7:25 μμ Σεπτέμβριος 19th, 2013  


ste-thumb-large

Μετά τη γνωμοδότηση των Συμβούλων της Επικρατείας, που έκρινε μη νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την αξιολόγηση εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, λόγω παρέλευσης της προθεσμίας έκδοσής του, το Υπουργείο Παιδείας το επανακατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία.

Πριν από περίπου μία εβδομάδα, οι Σύμβουλοι της Επικρατείας επέστρεψαν το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος ως μη νόμιμο στο Υπουργείο Παιδείας. Στη φωτογραφία, το κτήριο του ΣτΕ.

Συγκεκριμένα, πριν από περίπου μία εβδομάδα, οι Σύμβουλοι της Επικρατείας επέστρεψαν το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος ως μη νόμιμο στο Υπουργείο Παιδείας, καθώς θα έπρεπε να είχε εκδοθεί μέχρι τη 10η  Μαρτίου 2013, όπως προβλεπόταν από τη νομοθεσία.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  113 ενστάσεις κατά των πινάκων Μη Δεκτών υποψηφίων για του Συμβούλους Εκπαίδευσης

Κατόπιν αυτών το ΣτΕ δεν προχώρησε στην αξιολόγηση του περιεχομένου του επίμαχου διατάγματος, καθώς το έκρινε στο σύνολό του μη νόμιμο για τυπικούς λόγους.

Σύμφωνα με το σχέδιο του ΠΔ, σκοπός της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών είναι η βελτίωση της ποιότητας του εκπαιδευτικού τους έργου, προς όφελος των μαθητών και της κοινωνίας, ενώ η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών συμβάλλει: α) στη διαπίστωση της ποιότητας, των λειτουργιών και των αποτελεσμάτων του εκπαιδευτικού τους έργου, β) στη διάχυση των καλών πρακτικών στα σχολεία όλης της χώρας, ως βασικού συντελεστή υποστήριξης των εκπαιδευτικών στις διαδικασίες της επιμόρφωσης και της ανατροφοδότησης του έργου τους και γ) στην παροχή κινήτρων για τη διαρκή επιστημονική και επαγγελματική ανάπτυξη και εξέλιξη των στελεχών και των εκπαιδευτικών, στο πλαίσιο και της δια βίου μάθησης.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Εξετάζεται σύστημα προσλήψεων αναπληρωτών και διορισμών μονίμων εκπαιδευτικών, με εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ

newsroom naftemporiki.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα «eSchools» για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Το Ολοκληρωμένο Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με ...