Home / Featured / ΕΛΜΕ Μαγνησίας – Τα καθήκοντα των μη απεργών καθηγητών

ΕΛΜΕ Μαγνησίας – Τα καθήκοντα των μη απεργών καθηγητών

Δημοσιεύτηκε: 6:11 μμ Σεπτέμβριος 17th, 2013  


louketa

Και νομικά μέσα για τη δεοντολογία
Με έγγραφό του προς τους διευθυντές των σχολείων η ΕΛΜΕ τονίζει ότι έγινε αποδέκτης καταγγελιών για παρεκκλίσεις από την απεργιακή δεοντολογία εκ μέρους κάποιων Διευθυντών και Διευθυντριών.

«Το ΔΣ επειδή θεώρησε ότι πρόκειται απλά περί περιπτώσεων άγνοιας, προβαίνει στην ενημέρωση όσων Διευθυντών και Διευθυντριών δε γνωρίζουν την ενδεικνυόμενη πρακτική χειρισμού των μη απεργούντων εκπαιδευτικών και των καταστάσεων που προκύπτουν», επισημαίνει.

Η ΕΛΜΕ πληροφορεί ότι σύμφωνα με τη συνδικαλιστική δεοντολογία της προστασίας του δικαιώματος της απεργίας αλλά και την ισχύουσα εκπαιδευτική και συνδικαλιστική νομοθεσία,

1. Οι μη απεργούντες εκπαιδευτικοί θα πρέπει να βρίσκονται στο Σχολείο από την ώρα έναρξης των μαθημάτων (άσχετα αν αυτά δεν πραγματοποιούνται) μέχρι και έξη ώρες μετά (συνήθως από 8:00 – 14:00).
2. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους αυτής, επιτελούν έργο επίβλεψης, επιμέλειας και προστασίας των μαθητών και μαθητριών αλλά και της περιουσίας του Σχολείου, ιδιαίτερα όταν οι μαθητές έχουν «κενό» εξ αιτίας απεργίας του εκπαιδευτικού τους.
3. Σε καμία περίπτωση δεν πραγματοποιείται «μεταβολή» ή «συμπλήρωση» του προγράμματος απεργούντος εκπαιδευτικού.

«Σε περίπτωση παρέκκλισης από τις εν λόγω πρακτικές, τονίζεται ότι το ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας θα προβεί εκείνο, σε ενέργειες προστασίας του δικαιώματος της απεργίας των εκπαιδευτικών του Σχολείου αξιοποιώντας ακόμη και νομικά μέσα», προειδοποιεί τους διευθυντές.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ…


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...