Home / HEADER-NEWS / Δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών στις βιβλιοθήκες της Θεσσαλονίκης

Δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών στις βιβλιοθήκες της Θεσσαλονίκης

Δημοσιεύτηκε: 8:44 πμ Σεπτέμβριος 13th, 2013  


thessaloniki

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει τμήματα εκμάθησης ξένων γλωσσών, για ανέργους 18 έως 35 ετών και φοιτητές, σε συνεργασία με εθελοντές αποφοίτους ή μεταπτυχιακούς φοιτητές τμημάτων ξένης φιλολογίας ή καθηγητές επιπέδου proficiency.

Συγκεκριμένα, θα δημιουργηθούν τμήματα εκμάθησης της αγγλικής, γαλλικής, γερμανικής, ιταλικής, ισπανικής, πορτογαλικής, ολλανδικής, ρώσικης, τούρκικης, βουλγάρικης, σέρβικης και κινεζικής γλώσσας, στις Περιφερειακές Δημοτικές Βιβλιοθήκες.

Το πρόγραμμα που θα ξεκινήσει στις αρχές Οκτωβρίου με ετήσια διάρκεια και θα πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση, περιλαμβάνει μαθήματα επιπέδου αρχαρίων και δίωρες παραδόσεις.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας, ενώ θα υπάρξει λίστα αναμονής σε περίπτωση υπεράριθμων εγγραφών. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2013.

Δηλώσεις συμμετοχής στις Βιβλιοθήκες:

Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Κάτω Τούμπας «Γιώργος Ιωάννου» Πυλαίας 59,  τηλ. 2310 919039

Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Άνω Πόλης Κρίσπου 7,  τηλ. 2310 219329

Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Σαράντα Εκκλησιών Γ.Βιζυηνού 57,  τηλ. 2310 203443

Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Ξηροκρήνης Χατζησίρου & Πελειάδου 1,  τηλ. 2310 544851

Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου Νικάνορος 3 και Στεφάνου Νούκα,  τηλ. 2310 324666

Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Κωνσταντινουπόλεως Κωνσταντινουπόλεως 45,  τηλ. 2310 315100

Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Άνω Τούμπας «Κληροδότημα Στ. Νικολαΐδη» Γρ. Λαμπράκη 187,  τηλ. 2310 950370     Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Τριανδρίας «Ιωάννης Διαμαντή Διαμαντής» Αμοργού 29,  τηλ. 2310 921660

Πρότυπη Σχολική Βιβλιοθήκη Κασσάνδρου 17-19, τηλ.  2310 274708

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση  μπορείτε να επικοινωνείτε  με την Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη (Χ. Κουτρολίκου), στα τηλέφωνα 2310374807 και 6980886595 ή στο e-mail c.koutrolikou@thessaloniki.gr

…………………………………………………………………………………………………………..

Μια σειρά από τμήματα εκμάθησης ξένων γλωσσών και πληροφορικής, αλλά και κοινωνικού φροντιστηρίου και ενισχυτικής διδασκαλίας, διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.

Ειδικότερα διοργανώνονται τμήματα εκμάθησης ξένων γλωσσών, για ανέργους 18 έως 35 ετών και φοιτητές, σε συνεργασία με εθελοντές αποφοίτους ή μεταπτυχιακούς φοιτητές τμημάτων ξένης φιλολογίας ή καθηγητές επιπέδου proficiency. Συγκεκριμένα, θα δημιουργηθούν τμήματα εκμάθησης της αγγλικής, γαλλικής, γερμανικής, ιταλικής, ισπανικής, πορτογαλικής, ολλανδικής, ρώσικης, τούρκικης, βουλγάρικης, σέρβικης και κινεζικής γλώσσας, στις Περιφερειακές Δημοτικές Βιβλιοθήκες.

Το πρόγραμμα, που θα ξεκινήσει στις αρχές Οκτωβρίου, με ετήσια διάρκεια και θα πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση, περιλαμβάνει μαθήματα επιπέδου αρχαρίων και δίωρες παραδόσεις. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή μέσω δήλωσης συμμετοχής στις περιφερειακές δημοτικές βιβλιοθήκες.

Επιπλέον διοργανώνονται τμήματα εκμάθησης πληροφορικής, στις Περιφερειακές Βιβλιοθήκες, σε συνεργασία με εθελοντές αποφοίτους, του τμήματος πληροφορικής του Ι.Ε.Κ. ΞΥΝΗ. Τα μαθήματα που απευθύνονται σε αρχάριους ενήλικες, θα ξεκινήσουν στις αρχές Οκτωβρίου και θα έχουν τρίμηνη διάρκεια, με δίωρα μαθήματα σε εβδομαδιαία βάση. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται και σε αυτή την περίπτωση προεγγραφή.

Στο μεταξύ, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τo Σύλλογο (Φιλανθρωπική, Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση) «Ασπίδα για το Παιδί» και την Εθελοντική Ομάδα Φοιτητών του τμήματος Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, διοργανώνει κοινωνικό φροντιστήριο μαθηματικών, στις Περιφερειακές Δημοτικές Βιβλιοθήκες, για μαθητές γυμνασίου και λυκείου, οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Στα μαθήματα που αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές Οκτωβρίου η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα διδάσκουν εθελοντικά τεταρτοετείς και μεταπτυχιακοί φοιτητές. Για τη συμμετοχή στα μαθήματα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του συλλόγου «Ασπίδα για το Παιδί».

Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη λειτουργία τριών Δημοτικών Κέντρων Ενισχυτικής Διδασκαλίας για μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης για το διδακτικό έτος 2013-2014.

Τα τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης προκειμένου να βοηθήσει εκείνους τους μαθητές που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες θα λειτουργήσουν σε ειδικά Κέντρα που θα δημιουργηθούν σε Γυμνάσια και Λύκεια στην: πρώτη, την τέταρτη και την πέμπτη δημοτική Κοινότητα.

Σκοπός της ενισχυτικής διδασκαλίας είναι η διδακτική και παιδαγωγική ενίσχυση των αδύνατων μαθητών.

e-dimosio


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...