Home / HEADER-NEWS / APF fu – Δελτίο Τύπου – Διαμαρτυρία για τις αποσπάσεις

APF fu – Δελτίο Τύπου – Διαμαρτυρία για τις αποσπάσεις

Δημοσιεύτηκε: 12:21 πμ Σεπτέμβριος 9th, 2013  


frenchflag

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ Π.Ε. ΕΛΛΑΔΑΣ  (APF FU GRECE) ΓΙΑ ΤΙΣ  ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ

Μετά την απαράδεκτη εντολή της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων να εξαιρεθούν από τις ελάχιστες  αποσπάσεις οι κλάδοι ΠΕ01, ΠΕ05,06,07, ΠΕ08, ΠΕ16, ΠΕ11 και ΠΕ19-20 έγινε πλέον κατανοητό από όλους ότι οι επόμενοι κλάδοι που οδηγούνται σε εξαναγκαστικές μετακινήσεις ανά την επικράτεια ή σε μετάταξη σε διοικητικές θέσεις, κυρίως όμως σε διαθεσιμότητα και απόλυση είναι οι παραπάνω.

Η εντολή αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά αμφισβητήσιμων  ενεργειών του Υπουργείου όπως στον τρόπο υπολογισμού κενών και πλεονασμάτων χωρίς να ληφθούν υπόψη οι εκτιμήσεις των ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ, στην ακύρωση της διαδικασίας των εθελοντικών μετατάξεων, στην απαράδεκτα αδιαφανή  διαδικασία των υποχρεωτικών μετατάξεων, στην αλλαγή των αναθέσεων σε μία νύχτα.

Το Υπουργείο δείχνει ξεκάθαρα τον επόμενο στόχο. Είναι οι εκπαιδευτικοί των ξένων γλωσσών που γίνονται θυσία στο βωμό της συμπλήρωσης του αριθμού των εκπαιδευτικών σε κινητικότητα.

Είναι τραγικό και απαράδεκτο να μην επιτρέπεται ακόμα και σε συναδέλφους με σοβαρά προβλήματα υγείας να ακολουθήσουν την πρέπουσα ιατρική αγωγή αφού ακόμα και αυτοί αποκλείστηκαν από τις μετατάξεις.

Ήδη συνάδελφοι σκέφτονται να αιτηθούν άδειας άνευ αποδοχών ώστε να μπορέσουν αν βρίσκονται κοντά στα μέλη των οικογενειών τους που έχουν ανάγκη.

Οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί.  Δεν έχει το δικαίωμα κανείς σε όποια θέση και να βρίσκεται να παίζει με τις ζωές των ανθρώπων.  Με τις αποφάσεις αυτές η ηγεσία του Υπουργείου καταδικάζει σε αιώνια εργασιακή περιπλάνηση χιλιάδες εκπαιδευτικούς, καταστρέφει τον οικογενειακό προγραμματισμό τους, θέτει σε κίνδυνο ακόμα και την υγεία τους,  τους εξωθεί σε παραίτηση ή άδεια άνευ αποδοχών  και τους φέρνει ένα βήμα από τη διαθεσιμότητα και την απόλυση.

Ζητάμε να  υπάρξει  άμεσα και δεύτερη φάση αποσπάσεων και καλούμε τους συναδέλφους να καταθέσουν ενστάσεις- αιτήσεις  και μαζί με τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ να διεκδικήσουμε δυναμικά από την ηγεσία του υπουργείου, την ικανοποίηση  των αιτήσεων απόσπασης  χιλιάδων συναδέλφων που βιώνουν σήμερα την οικονομική εξαθλίωση και εργασιακή  ανασφάλεια.

Καλούμε επίσης τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις και δράσεις που οργανώνουν οι επιστημονικοί φορείς των καθηγητών ξένων γλωσσών και σε αυτές που οργανώνουν οι τοπικές ΕΛΜΕ, η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ.

Για το Δ.Σ.

           Η Πρόεδρος                                                            Η  Γ.Γραμματέας

Δ. Μαυροματάκη                                                            Αικ. Τσιχλή


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...