Home / HEADER-NEWS / Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί σε απόγνωση

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί σε απόγνωση

Δημοσιεύτηκε: 8:24 πμ Σεπτέμβριος 13th, 2013  


daskala

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ: είναι αυτός που αναπληρώνει  στην εργασία του ή γενικά στα καθήκοντά του!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: αυτός που διδάσκει σε κάποια βαθμίδα της εκπαίδευσης, ιδίως στην προσχολική, τη στοιχειώδη ή τη μέση· (πρβ. νηπιαγωγός, δάσκαλος, καθηγητής).

’Ένας  αναπληρωτής εκπαιδευτικός λοιπόν, είναι αυτός που αναπληρώνει τα κενά που υπάρχουν και προκύπτουν στα σχολεία όταν δηλαδή οι «μόνιμοι» εκπαιδευτικοί για κάποιο λόγο παίρνουν άδεια και απουσιάζουν από το σχολείο τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Οι λόγοι που συνήθως  απουσιάζει ο μόνιμος εκπαιδευτικός  είναι η περίπτωση της εγκυμοσύνης, ή ασθένεια, ή όταν έχει ζητήσει με αίτηση απόσπασης να αλλάξει σχολειό για ένα χρόνο.

Σε κάθε τέτοια περίπτωση λοιπόν ερχόμαστε εμείς οι «αναπληρωτές « και καλύπτουμε αυτά τα κενά. Ένας αναπληρωτής μπορεί να δουλέψει από την αρχή της χρονιάς αλλά μπορεί να τον «καλέσουν» και κατά την διάρκεια του σχολικού έτους και φυσικά θα απολυθεί στις 21 Ιουνίου.

Εμείς οι αναπληρωτές κάνουμε μια αίτηση κάθε νέα σχολική χρονιά, συνήθως τον Ιούλιο (αν δεν έχει καθυστερήσει το Υπουργείο να βγάλει την προκήρυξη), δηλώνουμε τις περιοχές στις οποίες θα θέλαμε να πάμε ανά Νομό, και έπειτα μας καλούν αναλόγως τα κενά που θα προκύψουν.

Εκπαιδευτικοί υπάρχουν πολλοί σε όλη την Ελλάδα και έχουν το δικαίωμα να δηλώσουν όλες τις περιοχές της Ελλάδας για να καταφέρουν να δουλέψουν. Μπορεί για παράδειγμα να έρθει μια δασκάλα από τα Τρίκαλα και να δουλέψει στους Λειψούς, στην Ικαρία, στην Αθήνα, στο Γεννάδι της Ροδου…. αναρωτηθήκατε πότε τι σημαίνει αυτό;;;

Φεύγουμε από το σπίτι μας, πληρώνουμε πολλά χρήματα στα εισιτήρια, στις μεταφορικές, ψάχνουμε καινούριο σπίτι, στήνουμε καινούριο σπιτικό, πληρώνουμε καινούρια ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΙΝΤΕΡΝΕΤ  έστω κι αν όλα αυτά τα πληρώνουμε και στην μόνιμη μας κατοικία, και κει που πάμε κάθε χρόνο έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια καινούρια, εντελώς ξένη καθημερινότητα.
Εκεί που πάμε δεν γνωρίζουμε κανέναν μένουμε τις πρώτες μέρες σε ξενοδοχεία μέχρι να βρούμε ένα μικρό σπίτι να νοικιάσουμε κι όλη αυτή η ταλαιπωρία θα διαρκέσει ένα χρόνο.

Ναι βέβαια έχουμε και την επιλογή να μην το κάνουμε αλλά τότε θα είμαστε για πάντα άνεργοι!! Κανείς δεν ενδιαφέρεται για το πώς τα καταφέρνουμε, κανείς δεν νοιάζεται που κάθε χρονιά έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα άγνωστο διευθυντή και πολλούς συναδέλφους που περνάμε μαζί τους πολλές ώρες της ημέρας!

Κανείς δεν νοιάζεται που αφήνουμε τις οικογένειες μας πίσω, κανείς δεν νοιάζεται αν κουβαλάμε μόνες μας το 2χρονο παιδί μας, κανείς δεν νοιάζεται αν ο άρρωστος πατέρας μας, μας χρειαζόταν δίπλα του, κανείς δεν νοιάζεται αν ήμασταν έτοιμοι να παντρευτούμε και να κάνουμε οικογένεια….. κανείς δεν νοιάζεται για τίποτα!

Φέτος η κατάσταση ήταν κωμικοτραγική! Το κράτος «υποκλινόμενο» στην Τρόικα δέχεται τον εξευτελιστικό αριθμό των 2000 πιστώσεων για αναπληρωτές νηπιαγωγούς και δασκάλους όταν τα κενά είναι πολύ περισσότερα!

Διορίζει σε μια πρώτη φάση στις 7 Σεπτεμβρίου 2013, 376 δασκάλους εκ των οποίων 0 στα Δωδεκάνησα και 771 νηπιαγωγούς  με 5 μόνο στα Δωδεκάνησα. Όσοι ήταν τυχεροί και είδαν τα ονόματα τους στις λίστες έτρεξαν βρήκαν εισιτήρια έκλεισαν ξενοδοχεία άρχισαν γρήγορα βαλίτσες (αφού σου δίνουν μόνο 3 μέρες για να παρουσιαστείς) και έκαναν τον σταυρό τους!

Ξαφνικά όμως κατά τις 11 το βράδυ (για να μην λέμε ότι δεν δουλεύουν στα υπουργεία) το Διαδίκτυο παίρνει φωτιά  γιατί Το Υπουργείο Παιδείας  έκανε «λάθος» και βγάζει μια «κοινοποίηση στο ορθό», τους σωστούς πίνακες δηλαδή… αυξάνονται οι δάσκαλοι στους 516 και μειώνονται οι Νηπιαγωγοί στους 741 και φυσικά παίρνουν 80 δασκάλους στα Δωδεκάνησα και 35 Νηπιαγωγούς όταν τα κενά είναι πολλά περισσότερα!!

Κι εμείς έπρεπε να πιστέψουμε ότι έγινε λάθος… Ανακάτεψαν αριθμούς περιοχές ονόματα και στο τέλος δεν ξέραμε που βρισκόμαστε. Και ως γνωστόν στην αναμπουμπούλα καλύπτεις ότι θες!!

Το κατάπιαμε κι αυτό και έρχεται η ώρα να παρουσιαστούμε στις Πρωτοβάθμιες της κάθε περιοχής. Τρέχουμε να προλάβουμε μέχρι την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου που είναι η τελευταία μέρα και τα κενά των σχολείων δεν έχουν βγει !!Ψάξε ξανά ξενοδοχείο, πλήρωσε έστω κι αν δεν έχεις και περίμενε να βγάλουν με το πάσο τους τα κενά των σχολείων!

Γιατί σας τα λέω όλα αυτά; Γιατί ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει τι σημαίνει αναπληρωτής εκπαιδευτικός! Γιατί ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει τι «τραβάει» και τι περνάει κάθε χρονιά ένας εκπαιδευτικός για να μπορέσουν να ανοίξουν τα σχολεία , για να μπορέσουν τα παιδιά σας να έχουν δάσκαλο!

Γιατί σας τα λέω όλα αυτά; γιατί ο κόσμος έχει δικαίωμα να γνωρίζει! Να μάθει την τραγικότητα της κατάστασης, λόγω της ανεπαίσχυντης πολιτικής του δήθεν υπουργείου παιδείας! Πόσο θλιβερό να μη γνωρίζει η κοινωνία τον πλήρη εξευτελισμό της παιδείας..

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ, ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ, ΓΟΝΕΙΣ, ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΜΑΘΗΤΕΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ (!), μάθετε πως: η ανευθυνότητα, η ασχετοσύνη, η αισχρή μνημονιακή πολιτική, η πλήρης αδιαφορία, η απάνθρωπη στάση απέναντι στους εκπαιδευτικούς, η παράνομη και αντισυνταγματική πορεία του Υπουργείου Παιδείας πλήττει την Παιδεία, ίσως το σημαντικότερο τομέα ενός κράτους.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

rodiaki.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...