Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Εκπαιδευτικοί / ΠΑΣΑΦ: Διευκρίνιση της υποσημείωσης 1 της Υπουργικής απόφασης (124062/Γ2/6-9-13)

ΠΑΣΑΦ: Διευκρίνιση της υποσημείωσης 1 της Υπουργικής απόφασης (124062/Γ2/6-9-13)

Δημοσιεύτηκε: 6:18 πμ Σεπτέμβριος 25th, 2013  


istoria

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ

https://filologoi02.

webnode.gr/

pasaf02@yahoo.gr

Αρ. πρωτ. : 11121

Αθήνα: 23 Σεπτεμβριου 2013

Προς

Tον Υπουργό Παιδείας

κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο

τον Υφυπουργό Παιδείας

Κ. Συμεών Κεδίκογλου

Κοιν.

Συλλόγους Εκπαιδευτικών Δ.Ε.

Μ.Μ.Ε.

Θέμα: Διευκρίνιση της υποσημείωσης 1 της  Υπουργικής απόφασης

(124062/Γ2/6-9-13)

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Στη νέα Υπουργική απόφαση (124062/Γ2/6-9-13)  για τις αναθέσεις μαθημάτων Γυμνασίου-Λυκείου η υποσημείωση με μαύρα γράμματα  κάτω από την ανάθεση του μαθήματος  της Ιστορίας αναφέρει ρητώς και σαφώς  πως η β΄ ανάθεση του μαθήματος της Ιστορίας δίδεται στους εκπαιδευτικούς κλάδων  ΠΕ01, ΠΕ10, ΠΕ13 (ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07 για το σχ. έτος 2013-14) μόνο εφόσον  οι εκπαιδευτικοί ΠΕ02 έχουν συμπληρώσει το ωράριό τους με μαθήματα πρώτης  ανάθεσης στο σχολείο ή τα σχολεία που έχουν τοποθετηθεί.

Ζητάμε από το Νομοθέτη της Υπουργικής  απόφασης να διευκρινίσει την υποσημείωση της εγκυκλίου. Με αυτόν τον τρόπο θα  αποτραπούν οι συνεχόμενες και άδικες παρατυπίες των ΠΥΣΔΕ προς το φιλολογικό  κλάδο. Συγκεκριμένα επιθυμούμε να διευκρινιστεί: Ποιοι έχουν προτεραιότητα στη  διδασκαλία της ιστορίας; Οι συνάδελφοι άλλων ειδικοτήτων που έχουν οργανική αλλά  β΄ανάθεση ή οι φιλόλογοι χωρίς οργανική αλλά με α΄ανάθεση;

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της  διευκρίνησης από μέρους του Υπουργείου Παιδείας απαιτούμε την παρέμβαση του  Υπουργείου Παιδείας προς όλες τις Διευθύνσεις Δ. Ε. για έλεγχο όσων παρανομούν  και πιστή εφαρμογή της Υποσημείωσης 1 της Υπουργικής Απόφασης  (124062/Γ2/6-9).

Εάν δεν επανορθώσει το υπουργείο  διευκρινίζοντας την υποσημείωση 1 και δεν ζητήσει από τις Διευθύνσεις Δ.Ε την  άμεση και πιστή εφαρμογή της Υπουργικής απόφασης θα βρεθούν πλεονάζοντες  φιλόλογοι, ενώ οι ξενόγλωσσοι θα διδάσκουν μάθημα που δεν συνάδει ούτε με την  ειδικότητά τους ούτε με την επιστημονική τους κατάρτιση. Η δικαστική οδός θα  είναι πια μονόδρομος.

 

Με εκτίμηση

Το Διοικητικό Συμβούλιο ΠΑ.Σ.Α.Φ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...