Home / Αγγλικά / Δημόσια Εκπαίδευση / Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: 9:01 πμ Αύγουστος 1st, 2013  


egkyklios14052012

Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας θα προσληφθούν 2.000 αναπληρωτές με κονδύλια του κράτους και άλλοι 6.000 μέσω ΕΣΠΑ.

Στην εγκύκλιο θα αναφέρονται αναλυτικά τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις για δασκάλους και καθηγητές για εργασία σε δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια. Οι υποψήφιοι αναπληρωτές κατατάσσονται κατά σειρά προτεραιότητας ανάλογα με τα μόρια.

Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα κριτήρια, τα οποία θα επικαιροποιηθούν, τα μόρια προέρχονται από κάθε μήνα προϋπηρεσίας προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού μέχρι συγκεκριμένη ημερομηνία που θα καθορίσει το υπουργείο παιδείας.

Η προϋπηρεσία σε δυσπρόσιτα σχολεία υπολογίζεται στο διπλάσιο.

www.ethnos.gr

Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Η εγκύκλιος 2012 – 2013 με όλα τα αρχεία που την συνόδευαν και όλες τις πληροφορίες εδώ

………………………………………………..

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

8.000 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, 8.000 μετατάξεις μονίμων

Με βάση τα κριτήρια που είχαν θεσπιστεί πέρσι και θα επικαιροποιηθούν φέτος, θα πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις των αναπληρωτών
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας, θα προσληφθούν 2.000 αναπληρωτές με κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό και άλλοι 6.000 μέσω ΕΣΠΑ.
Κάθε χρόνο, οι υποψήφιοι αναπληρωτές κατατάσσονται κατά σειρά που εξαρτάται από το σύνολο των μορίων που συγκεντρώνουν. Βάσει των περσινών κριτηρίων που είχαν καθοριστεί, τα οποία θα επικαιροποιηθούν τις επόμενες ημέρες, οι υποψήφιοι λαμβάνουν μόρια για κάθε μήνα προϋπηρεσίας προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού μέχρι συγκεκριμένη ημερομηνία που θα καθορίσει το υπουργείο Παιδείας, ενώ η προϋπηρεσία σε δυσπρόσιτα σχολεία υπολογίζεται στο διπλάσιο. Ακόμη, οι υποψήφιοι λαμβάνουν έξτρα μοριοδότηση για κάθε βαθμολογική μονάδα πάνω από τη βάση από τον τελευταίο και τον προτελευταίο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Στους πίνακες που καταρτίζονται προτεραιότητα έχουν πολύτεκνοι και υποψήφιοι που πάσχουν από συγκεκριμένες ασθένειες.
Κατά τα λοιπά, όπως αναφέρει ο αιρετός του ΠΥΣΠΕ Δημήτρης Μπράτης, οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών θα εξεταστούν μετά τις 20 Αυγούστου, ενώ θα προηγηθούν οι αποσπάσεις σε φορείς και σε γραφεία.
ΟΙ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ
Σχετικά με τις υποχρεωτικές μετατάξεις περίπου 8.000 εκπαιδευτικών, το υπουργείο Παιδείας έχει αρχίσει να «τρέχει» τη διαδικασία και αναμένεται μέχρι τις 10 Αυγούστου να οριστικοποιηθεί η λίστα.
Υπενθυμίζεται ότι 5.000 καθηγητές θα μεταταχθούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Πρόκειται για ειδικότητες γυμναστών, πληροφορικής, γαλλικής φιλολογίας, θεατρικών σπουδών, μουσικής και καλλιτεχνικών. Το υπουργείο σε συνεννόηση με τους διευθυντές εκπαίδευσης θα καθορίσει τις επόμενες ημέρες τον ακριβή αριθμό καθηγητών που θα μεταταχθεί ανά ειδικότητα. Μάλιστα, έως την Παρασκευή οι περιφερειακοί διευθυντές εκπαίδευσης αναμένεται να στείλουν στοιχεία για τους καθηγητές που πλεονάζουν.
Διοικητικές θέσεις
 
Ακόμη, 2.500 εκπαιδευτικοί θα μεταταχθούν σε διοικητικές θέσεις της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Παιδείας, σε περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης αλλά και σε θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού στα δημόσια ΙΕΚ, τα οποία δεν θα δεχθούν την ερχόμενη χρονιά μεγαλύτερο όγκο σπουδαστών. Αλλα περίπου 500 άτομα, από όσους καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, θα μεταταχθούν σε διοικητικές θέσεις.
Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, πάντως, επισημαίνουν ότι ήδη 900 δάσκαλοι και καθηγητές έχουν υποβάλει αιτήσεις για «εθελοντικές» μετατάξεις, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία. Ως εκ τούτου, παραμένει άγνωστο εάν οι 900 αυτοί εκπαιδευτικοί θα συμπεριληφθούν στο «κύμα» των φετινών μετατάξεων.
Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Τα πέντε στάδια για τις μετατάξεις
Για το σχολικό έτος 2013-’14 ο ποσοτικός προσδιορισμός των κενών θέσεων στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και το πλεονάζον προσωπικό θα βασίζεται σε στοιχεία από τους διευθυντές εκπαίδευσης και θα γίνεται με διαπιστωτική πράξη που εκδίδεται από τον υπουργό Παιδείας.
Η διαδικασία των μετατάξεων θα ολοκληρωθεί σε πέντε στάδια:
  • Αρχικά, η Γενική Διεύθυνση Προσωπικού του υπουργείου Παιδείας επεξεργάζεται και συσχετίζει όλα τα καταχωρισθέντα στοιχεία στο ηλεκτρονικό σύστημα.
  • Στη συνέχεια, ο υπουργός Παιδείας εκδίδει διαπιστωτική πράξη στην οποία προσδιορίζονται επακριβώς ποσοτικά/αριθμητικά οι κενές θέσεις σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, οι υπηρεσιακές ανάγκες, καθώς και το πλεονάζον εκπαιδευτικό προσωπικό ανά ειδικότητα και Διεύθυνση Εκπαίδευσης.
  • Προσδιορίζεται ο αριθμός των εκπαιδευτικών, ανά ειδικότητα και Διεύθυνση Εκπαίδευσης, που υποχρεωτικά μετατάσσονται σε κενές ή συνιστώμενες θέσεις εκπαιδευτικού ή διοικητικού προσωπικού, συναφούς ή μη κλάδου της ίδιας κατηγορίας, με τον βαθμό και το μισθολογικό κλιμάκιο που κατέχουν, σε υπηρεσίες ή φορείς του υπουργείου Παιδείας.
  • Στην ίδια απόφαση θα υπάρχει πρόσκληση υποβολής αίτησης προτίμησης από όσους από τους συμπεριλαμβανόμενους εκπαιδευτικούς επιθυμούν να μεταταχθούν στις οριζόμενες κενές ή συνιστώμενες θέσεις.
  • Συντάσσεται αξιολογικός πίνακας κατάταξης επί των αιτηθέντων εκπαιδευτικών με βάση συγκεκριμένα κριτήρια.
  • Εκδίδονται από τον υπουργό Παιδείας οι πράξεις μετάταξης των εκπαιδευτικών.
Πηγή: EΘΝΟΣ, του ΜΙΧΑΛΗ ΝΙΒΟΛΙΑΝΙΤΗ

…………………………………………………………

Προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών με 400€

https://www.difernews.gr/

Από τους συνολικά 11.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που αναμένεται να προσληφθούν τη νέα σχολική χρονιά, η συντριπτική πλειονότητα, σχεδόν οι 8.500, θα παίρνουν μισθό που μετά βίας θα αγγίζει τα 400 ευρώ.

Το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία, εξασφάλισε πιστώσεις από το υπουργείο Οικονομικών για την πρόσληψη περίπου 2.500 αναπληρωτών, οι οποίοι θα στελεχώσουν θέσεις, κυρίως, σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές.

Οι υπόλοιποι 8.500 αναπληρωτές δάσκαλοι και καθηγητές επίσης θα έχουν δουλειά το επόμενο σχολικό έτος, ωστόσο επειδή θα ενταχθούν σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα του ΕΣΠΑ από τα κονδύλια του οποίου και θα αμείβονται, ο μισθός τους θα περιορίζεται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.

Οι προσληφθέντες μέσω ΕΣΠΑ εκπαιδευτικοί θα απασχοληθούν, κατά βάση, στην Ενισχυτική Διδασκαλία, θεσμό που εφαρμόστηκε από φέτος στις τάξεις του γυμνασίου, ενώ σχεδιάζεται η επέκτασή του και στο λύκειο.

Μόνον ένας μικρός αριθμός εξ αυτών θα κληθεί να αναλάβει ώρες στο κανονικό ωρολογιακό πρόγραμμα των σχολείων, συμβάλλοντας στην κάλυψη των κενών, η οποία θα «καταπολεμηθεί», άλλωστε, σε μεγάλο βαθμό με την αύξηση του διδακτικού ωραρίου για τους καθηγητές.

Αρβανιτόπουλος: Δεν περισσεύει κανένας

«Δεν περισσεύει κανένας εκπαιδευτικός» δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος, μετά την ένταξη σε καθεστώς διαθεσιμότητας 2.000 καθηγητών τεχνικών ειδικοτήτων. Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι έως και το 70% αυτών των καθηγητών θα απορροφηθεί.

«Από αυτούς τους 2.000 έχουμε μεριμνήσει σε συμφωνία με το υπουργείο Υγείας, ώστε το 55-60% το οποίο αφορά επαγγέλματα υγείας να απορροφηθεί στον κλάδο της Υγείας και οι υπόλοιποι είτε σε διοικητικές υπηρεσίες, αλλά έχουμε να κάνουμε και με ανθρώπους οι οποίοι ούτως ή άλλως ασκούν ελεύθερο επάγγελμα δηλαδή στον τομέα της αισθητικής, στον τομέα της κομμωτικής, άρα λοιπόν είναι πιο εύκολη η μετάβαση, αλλά και γι’ αυτούς νομίζω ότι το μεγάλο ποσοστό θα απορροφηθεί σε διοικητικές θέσεις» δήλωσε σε συνέντευξή του στο Mega.

Τόνισε, επίσης, ότι από αυτούς τους καθηγητές υπάρχουν ωρομίσθιοι οι οποίοι θα διδάξουν στα δημόσια ΙΕΚ ή και στα ΕΠΑΛ προκειμένου να αποφοιτήσουν οι μαθητές οι οποίοι έχουν πάρει την ειδικότητα αυτή η οποία καταργείται.

«Άρα θεωρώ ότι το μέγιστον τμήμα των ανθρώπων αυτών θα απορροφηθεί» σημείωσε. Στο σημείο αυτό, ερωτώμενος σχετικά με το ποσοστό της απορρόφησης και εάν το μέγιστον σημαίνει για παράδειγμα 70%, ο υπουργός απάντησε «τουλάχιστον».

Ο υπουργός υποστήριξε, επίσης, ότι «για την επιλογή 2.000 εκπαιδευτικών έγινε αξιολόγηση μέσω σχεδίου και δεν επικράτησε η λογική οριζόντιων περικοπών» .

«Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι με όλο αυτό το σχεδιασμό διασφαλίσαμε το εργασιακό περιβάλλον για 150.000 εκπαιδευτικούς» πρόσθεσε.

Εξέφρασε, δε, την ελπίδα η νέα σχολική χρονιά να αρχίσει χωρίς προβλήματα. «Καταλαβαίνω τις αντιδράσεις, αλλά τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν κανονικά» είπε.

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...