Home / HEADER-NEWS / Πως βλέπουν τα Μ.Μ.Ε. τη χθεσινή Υπουργική Απόφαση υποχρεωτικών μετατάξεων (συνεχής ενημέρωση)

Πως βλέπουν τα Μ.Μ.Ε. τη χθεσινή Υπουργική Απόφαση υποχρεωτικών μετατάξεων (συνεχής ενημέρωση)

Δημοσιεύτηκε: 9:44 πμ Αύγουστος 14th, 2013  


metatheseis

Τα στατιστικά στοιχεία των μετατάξεων 2013

Υπουργείο Παιδείας – μετατάξεις εκπαιδευτικών

Ηλεκτρονικό Σύστημα Αιτήσεων Μετατάξεων Εκπαιδευτικών.

Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη στις 14 Αυγούστου, μετά τις 12:00μμ.

Οι αποφάσεις από την ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Αριθμός πλεονάζοντος εκπαιδευτικού προσωπικού Δ.Ε. και κενές θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού Π.Ε.

Καθορισμός αριθμού θέσεων για μετάταξη εκπαιδευτικών Δ.Ε. στην Π.Ε. και σε Διοικητικές θέσεις φορέων του  Υ.ΠΑΙ.Θ

ΠΡΟΣΟΧΗ

Τροποποίηση της αριθ. 111967/Δ2/13 -08-2013 απόφασης καθορισμού αριθμού θέσεων για μετάταξη εκπαιδευτικών Δ.Ε. στην Π.Ε. και σε Διοικητικές θέσεις φορέων του Υ.ΠΑΙ.Θ.

……………………………………………………………………..

Σε νέες θέσεις μετακινούνται 6.028 καθηγητές

4.712 καθηγητές μετατάσσονται υποχρεωτικά σε δημοτικά  σχολεία και σε διοικητικές θέσεις φορέων του υπουργείου Παιδείας ενώ οι  υπόλοιποι 1.316 που πλεονάζουν θα τοποθετηθούν σε κενές θέσεις σχολικών μονάδων  των περιοχών τους, σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, το οποίο έδωσε  στη δημοσιότητα τον προγραμματισμό για τις μετατάξεις στα δημοτικά σχολεία καθώς  και για το πλεονάζον προσωπικό.

Οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε κατηγορίες, κλάδους, και  ειδικότητες που περιλαμβάνονται στις υποχρεωτικές μετατάξεις θα πρέπει να  καταθέσουν ηλεκτρονικά αιτήσεις προτίμησης από σήμερα έως και τις 23 Αυγούστου.  Βάσει αυτών των προτιμήσεων θα συνταχθούν αξιολογικοί πίνακες και θα  πραγματοποιηθούν μετατάξεις.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα https://teachers.exams.minedu.gov.gr ενώ  παράλληλα με την αίτηση προτίμησης οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί συμπληρώνουν  και τα στοιχεία που λαμβάνονται υπόψη για τη μοριοδότησή τους. Τα μόρια που  δηλώνουν αφορούν:

*τη συνολική τους προϋπηρεσία

*τους οικογενειακούς λόγους

*τις συνθήκες διαβίωσης στις έδρες των σχολείων που  υπηρέτησαν

*την κατοχή επιπλέον πτυχίων

*την κατοχή μεταπτυχιακών

*την κατοχή διδακτορικών

Τέλος, όσον αφορά το πλεονάζον προσωπικό από τους συνολικά  6.028 οι 1.266 βρίσκονται στην περιφέρεια Αττικής, οι 710 στην Κεντρική  Μακεδονία, οι 580 στη Στερεά Ελλάδα κλπ. Αναφορικά με αυτούς που μετατάσσονται  οι περισσότεροι (1.268) μετακινούνται στην Περιφέρεια Αττικής, 675 στην Κεντρική  Μακεδονία, 360 σε σχολικές μονάδες και διοικητικές θέσεις της Στερεάς Ελλάδας  κλπ.

………………………………………………………………………………………

Βαλίτσες για νέες σχολικές μονάδες ετοιμάζουν 6.028 εκπαιδευτικοί

Υποχρεωτική μετακίνηση

Μάλιστα, η προθεσμία για τις αιτήσεις προτίμησης «τρέχει»  μέχρι τις 23 Αυγούστου. * Οι αιτήσεις προτίμησης των εκπαιδευτικών υποβάλλονται  ηλεκτρονικά στην ειδικά διαμορφωμένη για το σκοπό αυτό ηλεκτρονική σελίδα https://teachers.exams.minedu.gov.gr

Σύμφωνα με τους πίνακες ανά περιφέρεια, περιοχή και  ειδικότητα, πλεονάζουν συνολικά 6.028 εκπαιδευτικοί εκ των οποίων οι 4.712  μετατάσσονται υποχρεωτικά σε δημοτικά σχολεία και σε διοικητικές θέσεις φορέων  του υπουργείου Παιδείας.
Ενδεικτικά, από τους 6.028 που πλεονάζουν, οι 1.266  βρίσκονται στην Περιφέρεια Αττικής, οι 710 στην Κεντρική Μακεδονία και οι 580  στη Στερεά Ελλάδα.
Σχετικά με τον αριθμό αυτών που μετατάσσονται, οι  περισσότεροι (1.268) μετακινούνται στην Περιφέρεια Αττικής.
Το βάρος των υποχρεωτικών μετατάξεων σηκώνουν οι  καθηγητές Φυσικής Αγωγής, ξένων γλωσσών, Πληροφορικής, Καλλιτεχνικών και  Θεατρικών Σπουδών.
Newsroom ΔΟΛ
………………………………………………………………………………
Ανοίγει ο δρόμος για τις μετατάξεις στην εκπαίδευση

Με την πρώτη, το Υπουργείο διαπιστώνει το πλεονάζον  εκπαιδευτικό προσωπικό στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τις κενές θέσεις στην  πρωτοβάθμια εκπαίδευση.Με την δεύτερη αποφασίζει τον αριθμό των υποχρεωτικών  μετατάξεων εκπαιδευτικών και καταγράφει αναλυτικά τις θέσεις που πρέπει να  καλύψουν. Αυτές είναι οι κενές θέσεις στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς και  θέσεις διοικητικού προσωπικού στις διευθύνσεις εκπαίδευσης και στα δημόσια  ΙΕΚ.

Η Απόφαση που υπογράφεται από τον Υπουργό Παιδείας και  Θρησκευμάτων Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, με ημερομηνία 13 Αυγούστου 2013,  αναφέρεται καθαρά σε εκπαιδευτικούς «που μετατάσσονται υποχρεωτικά» και  καταγράφει αναλυτικά τις θέσεις που πρέπει να καλυφθούν. Οι θέσεις αυτές στην  Απόφαση παρουσιάζονται συγκεκριμένα ανά Περιφέρεια και Νομό, με ταυτόχρονη  αναφορά στις ειδικότητες που ζητούνται.

Έχει προηγηθεί Απόφαση του Υπουργού, επίσης με  ημερομηνία 13/8/2013, με την οποία διαπιστώνεται το πλεονάζον προσωπικό στη  Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση καθώς και οι κενές θέσεις στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.  Κι εδώ η καταγραφή γίνεται ανά κλάδο ή ειδικότητα, κατηγορία και Διεύθυνση  Εκπαίδευσης. Το σύνολο του πλεονάζοντος εκπαιδευτικού προσωπικού γυμνασίων και  λυκείων (Δευτεροβάθμια εκπαίδευση) και στις 13 περιφέρειες είναι 6.025 άτομα. Οι  ειδικότητες που συμμετέχουν -όχι στον ίδιο βαθμό- στο σχηματισμό του αριθμού των  πλεοναζόντων είναι η Αγγλική, Γαλλική και Γερμανική Φιλολογία, η Πληροφορική, τα  Καλλιτεχνικά, η Φυσική Αγωγή, η Μουσική, οι Νομικές – Πολιτικές Επιστήμες, η  Οικονομία, οι Θεατρικές Σπουδές, η Διοίκηση Επιχειρήσεων αλλά και Θεολόγοι, και  σε λίγες περιπτώσεις Φυσικοί και Φιλόλογοι.
Οι κενές θέσεις στα δημοτικά σχολεία (πρωτοβάθμια  εκπαίδευση) υπολογίζονται από το Υπουργείο Παιδείας και στις 13 Περιφέρειες σε  3.876, με κύριες ειδικότητες την Αγγλική, Γαλλική και Γερμανική Φιλολογία, την  Πληροφορική, τα Καλλιτεχνικά και τη Φυσική Αγωγή.
Πάνω σε αυτό τον υπολογισμό πλεοναζόντων (στη  Δευτεροβάθμια) και κενών (στην Πρωτοβάθμια) θέσεων, έρχεται να βασιστεί η  Απόφαση για τις υποχρεωτικές μετατάξεις. Η υπουργική απόφαση δεν ορίζει το ποιοι  από τους εκπαιδευτικούς θα μετακινηθούν, ορίζει όμως τις κενές θέσεις που πρέπει  να καλυφθούν. Δίπλα στις 3.876 θέσεις στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, η υπουργική  απόφαση καθορίζει και 828 θέσεις διοικητικού προσωπικού, που πρέπει να  πληρωθούν. Ενας πρώτος υπολογισμός αποκαλύπτει ότι πάνω από 1.300 άτομα από το  χαρακτηρισμένο ως πλεονάζον προσωπικό, δεν αντιστοιχούν σε κενές θέσεις.
Όπως αναφέρεται στην υπουργική Απόφαση, οι εκπαιδευτικοί  που ανήκουν σε κατηγορίες, κλάδους και ειδικότητες συναφείς με τις θέσεις που  προβλέπονται να καλυφθούν, καλούνται από σήμερα 14 Αυγούστου έως και την 23  Αυγούστου «να υποβάλουν σχετική αίτηση προτίμησης, προκειμένου να συνταχθούν οι  αξιολογικοί πίνακες βάσει των οποίων θα πραγματοποιηθούν οι υποχρεωτικές  μετατάξεις».
Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις  προτίμησης
Οι αιτήσεις προτίμησης θα υποβληθούν ηλεκτρονικά σε  ειδικά διαμορφωμένη για τον σκοπό αυτό ηλεκτρονική σελίδα https://teachers.exams.minedu.gov.gr.  Παράλληλα με την αίτηση προτίμησης, οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί θα  συμπληρώσουν και τα στοιχεία που λαμβάνονται υπόψη για τη μοριοδότησή τους και  την κατάταξή τους σε αξιολογικούς πίνακες. Τα μόρια αφορούν τα κάτωθι: α) τη  συνολική τους προϋπηρεσία, β) τους οικογενειακούς λόγους, γ) τις συνθήκες  διαβίωσης στις έδρες των σχολείων που υπηρέτησαν, δ) την κατοχή επιπλέον  πτυχίων, ε) την κατοχή μεταπτυχιακών και στ) την κατοχή διδακτορικών. Σε  περίπτωση ανακριβών στοιχείων ο εκπαιδευτικός διώκεται πειθαρχικά. Οι  εκπαιδευτικοί που θα υποβάλουν αίτηση πρέπει να επισκεφθούν τη διεύθυνση  εκπαίδευσης της οργανικής τους θέσης για να δηλώσουν τον αριθμό πρωτοκόλλου της  ηλεκτρονικής αιτήσεως.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
………………………………………………………………………………………..
Ανατροπές για 6.028 εκπαιδευτικούς

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί ετοιμάζουν βιαστικά τις αποσκευές  τους για να υπηρετήσουν σε άλλες σχολικές μονάδες από τον Σεπτέμβριο. Το  υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα τον προγραμματισμό για τις μετατάξεις  στα δημοτικά σχολεία καθώς και για το πλεονάζον προσωπικό.

Τον αριθμό των εκπαιδευτικών που μετατάσσονται  υποχρεωτικά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, αλλά και αυτών που πλεονάζουν, έδωσε  χθες στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.
Σύμφωνα με τους πίνακες ανά περιφέρεια, περιοχή και  ειδικότητα, πλεονάζουν συνολικά 6.028 εκπαιδευτικοί εκ των οποίων οι 4.712  μετατάσσονται υποχρεωτικά σε δημοτικά σχολεία και σε διοικητικές θέσεις φορέων  του υπουργείου Παιδείας.
Οι υπόλοιποι 1.316 που συνεχίζουν να πλεονάζουν μετά και  τις υποχρεωτικές μετακινήσεις, θα τοποθετηθούν σε κενές θέσεις σχολικών μονάδων  των περιοχών τους.
ΕΘΝΟΣ
……………………………………………………………………………………
Το υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα τον αριθμό των εκπαιδευτικών που μετατάσσονται υποχρεωτικά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, αλλά και αυτών που πλεονάζουν.Χιλιάδες εκπαιδευτικοί ετοιμάζουν βαλίτσες για να υπηρετήσουν σε άλλες σχολικές μονάδες από τον Σεπτέμβριο.

H προθεσμία για τις αιτήσεις προτίμησης ισχύει μέχρι τις 23 Αυγούστου.

Οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ειδικά διαμορφωμένη για το σκοπό αυτό ηλεκτρονική σελίδα teachers.exams.minedu.gov.gr.

Σύμφωνα με τους πίνακες ανά περιφέρεια, περιοχή και ειδικότητα, πλεονάζουν συνολικά 6.028 εκπαιδευτικοί εκ των οποίων οι 4.712 μετατάσσονται υποχρεωτικά σε δημοτικά σχολεία και σε διοικητικές θέσεις φορέων του υπουργείου Παιδείας.

Ενδεικτικά, από τους 6.028 που πλεονάζουν, οι 1.266 βρίσκονται στην Περιφέρεια Αττικής, οι 710 στην Κεντρική Μακεδονία και οι 580 στη Στερεά Ελλάδα.

Σχετικά με τον αριθμό αυτών που μετατάσσονται, οι περισσότεροι (1.268) μετακινούνται στην Περιφέρεια Αττικής.

Το βάρος των υποχρεωτικών μετατάξεων σηκώνουν οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής, ξένων γλωσσών, Πληροφορικής, Καλλιτεχνικών και Θεατρικών Σπουδών.

news.gr

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...