Τελευταία Νέα

Σάββατο, 31/07/2021, 00:11


Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Εκπαιδευτικοί / ΠΕΚΑΠ, ζητάμε αναβάθμιση του μαθήματος της Πληροφορικής στο Λύκειο

ΠΕΚΑΠ, ζητάμε αναβάθμιση του μαθήματος της Πληροφορικής στο Λύκειο

Δημοσιεύτηκε: 12:40 μμ Αύγουστος 9th, 2013  


pc

ΠΕΚΑΠ (Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής)

  Αχιλλέως 37-41 & Μυλλέρου, Γραφείο Η2, 10436 Αθήνα – Τηλ. 211-850 8055, Φαξ 211-850 8066 Web site: https://pekap.gr   e-mail:
pekap@pekap.gr

            

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνέντευξη Υφυπουργού Παιδείας

Με αφορμή τη χθεσινή συνέντευξη του Υφυπουργού Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή ιδιωτικού καναλιού και σε συνδυασμό με «διαρροή» στον ηλεκτρονικό τύπο του «οριστικού» Σχεδίου Νόμου για το Νέο Λύκειο και τις νέες Πανελλαδικές Εξετάσεις, με  έκπληξη και αγανάκτηση διαπιστώνουμε ότι παρά τη δημιουργία 2ου Επιστημονικού Πεδίου (Θετικές, Τεχνολογικές Επιστήμες) απουσιάζει πανελληνίως εξεταζόμενο μάθημα Πληροφορικής.

Υπενθυμίζουμε ότι τα τελευταία 14 χρόνια η Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Α.Ε.Π.Π.) είναι το πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα Πληροφορικής που βοηθά τους μαθητές να αποκτήσουν ικανότητες αλγοριθμικής και αναλυτικής σκέψης, αλλά και να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα δεκάδες Τμήματα Πληροφορικής Α.Ε.Ι. και Α.Τ.Ε.Ι. και τις Πολυτεχνικές σχολές.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Την Παρασκευή 30/7 ανοίγουν τα ραντεβού εμβολιασμού για τους μαθητές 12-15 ετών

Η Π.Ε.ΚΑ.Π. για μια ακόμη φορά καταγγέλλει την διαφαινόμενη προσπάθεια απαξίωσης και εξαφάνισης της Πληροφορικής από το Γενικό Λύκειο. Η εισαγωγή και διεύρυνση της διδασκαλίας της στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για την εξαφάνισή της από το Λύκειο. Σε αυτές τις ηλικίες οικοδομείται το συνολικό γνωστικό υπόβαθρο των μαθητών μέσω της γενικευμένης προσέγγισης των διαφορετικών διδακτικών αντικειμένων. Η πρώτη ουσιαστική επαφή των μαθητών με την επιστημονική πλευρά των αντικειμένων αυτών γίνεται στο Λύκειο από το οποίο δεν μπορεί να απουσιάζει η Πληροφορική.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Καλούμε λοιπόν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, την ύστατη αυτή στιγμή να λάβει σοβαρά υπόψη τις κοινές προτάσεις της Π.Ε.ΚΑ.Π. και των υπόλοιπων επιστημονικών ενώσεων του χώρου (Ε.Π.Ε., Ε.Π.Υ., Ε.Τ.Π.Ε.), τις θέσεις των Σχολικών Συμβούλων Πληροφορικής και των Πανεπιστημιακών, ώστε να αναβαθμίσει την Πληροφορική Παιδεία υιοθετώντας ένα σύγχρονο και δυναμικό Πρόγραμμα Σπουδών, εναρμονισμένο με τις επιταγές της εποχής.

Το Δ.Σ. της Π.Ε.ΚΑ.Π.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Με 158 “ΝΑΙ” ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Με 158 «ΝΑΙ» και 133 «ΟΧΙ», ψηφίστηκε σήμερα το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου ...