Home / Featured / Οργανική θέση για όλους τους εκπαιδευτικούς!

Οργανική θέση για όλους τους εκπαιδευτικούς!

Δημοσιεύτηκε: 11:57 πμ Αύγουστος 24th, 2013  


arva1

Στη συνέντευξη ο υπουργός Παιδείας προαναγγέλλει:

  1. Οργανική θέση στο σχολείο για όλους τους εκπαιδευτικούς, «χωρίς όρια ωρών και γραφειοκρατικά τερτίπια τοποθέτησης, που γεννούν ανασφάλεια και αδιαφάνεια». .
  2. Απορρόφηση εντός του τρέχοντος τριμήνου, της πλειονότητας των καθηγητών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, στο υπουργείο Υγείας, σε Δήμους (βρεφονηπιοκόμοι), και σε δομές επαγγελματικής κατάρτισης,

Διαβεβαιώνει ότι καμία θέση εκπαιδευτικού δεν κινδυνεύει :

«θέλω να διαβεβαιώσω το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας με τον πλέον ρητό και κατηγορηματικό τρόπο ότι καμία θέση εκπαιδευτικού δεν κινδυνεύει. Αυτή ήταν, άλλωστε, και η απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης την 23η Ιουλίου 2013»

Στη συνέντευξη, ο κ. Αρβανιτόπουλος, παραδέχεται ότι η φετινή χρονιά θα ξεκινήσει με 10.000 αναπληρωτές καθηγητές λιγότερους, ως αποτέλεσμα της αναπόφευκτης δημοσιονομικής προσαρμογής. ισχυρίζεται όμως, ότι το πρόβλημα έχει κυρίως να κάνει με «την κακοδαιμονία του εκπαιδευτικού μας συστήματος, σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, δεν ήταν οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, που έπρεπε να καλύψουν οι αναπληρωτές, αλλά η στρεβλή, πρόχειρη και πελατειακή κατανομή των διορισμών και των μεταθέσεων της τελευταίας εικοσαετίας».

Για τις απεργιακές κινητοποιήσεις δηλώνει ότι η ΟΛΜΕ, «με περίσσεια ευκολία, απειλεί με απεργιακές κινητοποιήσεις. Να είστε σίγουροι ότι εκφράζει μια ισχνή μειοψηφία και όχι την κοινότητα των εκπαιδευτικών. Πιστεύω ότι, επειδή η ελληνική κοινωνία, η ελληνική οικογένεια καθημερινά απειλείται από τη δυσβάσταχτη οικονομική πραγματικότητα, δεν χρειάζεται, δεν αντέχει τεχνητές οξύνσεις και συνδικαλιστικές ασκήσεις».

ΟΛΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΔΩ

DICTYO.GR

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΆ 24/08/2013

…………………………………………………………………………….

Στην παραδοχή ότι η φετινή σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με 10.000 αναπληρωτές καθηγητές λιγότερους με πρόσχημα τη δημοσιονομική προσαρμογή, καταφεύγει ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος, σε συνέντευξη του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Παράλληλα, εκφράζει την άποψη ότι οι εκπαιδευτικοί επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών αρκεί να μην υπάρχει «η στρεβλή, πρόχειρη και πελατειακή κατανομή των διορισμών και των μεταθέσεων της τελευταίας εικοσαετίας», όπως σημείωσε. Με αυτόν τον τρόπο, ουσιαστικά επιβεβαιώνει ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι στην αντίπερα όχθη από την ικανοποίηση του αιτήματος να αντιστοιχείται ο αριθμός των παιδιών και των εκπαιδευτικών ανά τάξη με βάση τις σύγχρονες ανάγκες στη μόρφωση των παιδιών του λαού.

Θέλοντας να κατευνάσει τις δίκαιες αντιδράσεις μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών, επιχειρεί να εμφανιστεί καθησυχαστικός, λέγοντας ότι δε θα υπάρξει καμία απόλυση, ενώ δηλώνει ότι «όλοι οι εκπαιδευτικοί που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, στην πλειονότητά τους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, εντός του τρέχοντος τριμήνου θα έχουν αξιοποιηθεί σε άλλες θέσεις του Δημοσίου».

Τέλος, σχετικά με το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στο Λύκειο, ο υπουργός Παιδείας, σημειώνει ότι αυτό είναι καταστάλαγμα ενός πενταετούς εθνικού διαλόγου, και μάλιστα ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν σε αυτόν.

………………………………………………………………………………………………………………………….

Δείτε τι είπε ο ταμίας της ΟΛΜΕ Βασίλης Τζαφάς στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του Σκάϊ. Ποια είναι η μεγάλη έκπληξη του υπουργείου παιδείας που εντός 48ώρου θα καταθέσει στο νέο νόμο στη βουλή ώστε να «καλυφθούν» όλοι οι εκπαιδευτικοί; Δείτε τη συζήτηση από το 49.00 και μετά :

null


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ένταξη του μαθήματος της κολύμβησης στο ΕΣΠΑ

Εγκρίθηκε από την Υπουργό κ. Νίκη Κεραμέως και την αρμόδια Υφυπουργό κ. ...