Home / HEADER-NEWS / Μεγάλο λάθος μία δεύτερη επιστράτευση των εκπαιδευτικών

Μεγάλο λάθος μία δεύτερη επιστράτευση των εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: 2:36 μμ Αύγουστος 26th, 2013  


apergies

Τυχόν δεύτερη πολιτική επιστράτευση καθηγητών θα γελοιοποιήσει την κυβέρνηση και θα θιγεί το «κύρος» της ως προς τις δυναμικές λύσεις που μπορεί γρήγορα να εφαρμόζει.

Αν τον περασμένο Μάη , η χρησιμοποίηση της κρισιμότητας των Πανελλαδικών εξετάσεων έπιασε σε μεγάλο τμήμα της κοινής γνώμης που δε θέλει να διασαλεύεται η σχολική ζωή προ των διακοπών της, τώρα κανείς δε θα στραφεί κατά των εκπαιδευτικών πλην Πρετεντέρη, Καψή, Πορτοσάλτε και άλλων τέτοιων.

Μετά τις διαθεσιμότητες /απολύσεις συναδέλφων και το «ολοκαύτωμα» των αναπληρωτών, όλοι πληροφορήθηκαν για τα δεινά του κλάδου.Πλέον, όλοι ξέρουν, ποια είναι τα πραγματικά θύματα στο δημόσιο τομέα.

Δε συμφέρει την κυβέρνηση, δεύτερη, συνεχόμενη επιστράτευση εναντίον εκπαιδευτικών.Η πολιτική επιστράτευση δεν προσφέτεται για τακτικισμούς και θεατρολογία υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου. Κανένας δεν είναι ΟΜΗΡΟΣ, περισσότερο από τον εκπαιδευτικό σήμερα.Χωρίς οργανική, χωρίς μισθό για να επιβιώσει, έρμαιο καθηκοντολογίου, άθυρμα αξιολογήσεων και τόσα άλλα.Γιατί ο Κεδίκογλου (κυβερνητικός εκπρόσωπος) δε βλέπει ποιοι είναι οι πραγματικοί όμηροι και συνεχίζει το ατελέσφορο παραλήρημά του;

Η εφαρμογή , στην έσχατη ανάγκη και σε πολύ σοβαρότερες περιπτώσεις από μια απεργία, της πολιτικής επιστράτευσης απαιτεί ώριμη σκέψη, ενδελεχή διάλογο, διάθεση για συνομιλία, αδιάσειστη επιχειρηματολογία.Δεν είναι πουκάμισο για να το ανασύρουν από την κυβερνητική γκαρνταρόμπα κάθε φορά που βλέπουν  ότι ο κοινωνικός αυτοματισμός πιάνει καθώς και η τσαμπουκαλίδικη άσκηση πολιτικής.   Βέβαια, όλα αυτά τα ξέρουν.Μελετούν καθημερινά το σφυγμό της ελληνικής κοινής γνώμης.Ξέρουν ότι υπάρχει έντονη δυσφορία και κύμα συμπάθειας αν όχι εκφρασμένης συμπαράστασης στους πληγόμενους καθηγητές .ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕΤΡΟ.

Θα αφήσουν την απεργία να παραταθεί εβδομάδες στοχεύοντας στην οικονομική μας εξαθλίωση, θα ενεργοποιήσουν με φανατικό τρόπο τους δημοσιογράφους τους που ήδη βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία συκοφάντησης καθηγητών, θα προσπαθήσουν να διχάσουν (παγιδεύοντας αφελείς ασεπίτες ή μοριοδοτώντας επιπλέον τους παλιούς της επετηρίδας*) και για να θολώσουν τα νερά , θα κάνουν και καμιά μικρή, ανώδυνη παραχώρηση.

*Και εμεις της μαχόμενης Δευτεροβάθμιας αναγνωρίζουμε πως η μοριοδότηση 30 για ΑΣΕΠ και μόνο 5 για ΕΠΕΤΗΡΙΔΑ! έχει σαφώς πονηρά κίνητρα και ευνοεί το διχασμό μεταξύ των συναδέλφων.Η τεράστια διαφορά στη μοριοδότηση είναι έντεχνα επινοημένη για να υποδαυλίσει ατέρμονες αντιπαραθέσεις επιστημονικής και διδακτικής επάρκειας με απώτερο σκοπό την εξασθένηση της απεργιακής καταιγίδας που τους πλησιάζει.

Υπογραφή:

Μαχόμενη Δευτεροβάθμια

………………………………………………….

Μαχόμενη Δευτεροβάθμια:  

Τα μαζεύει η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας

Φοβισμένη η κυβέρνηση από τη μαζική αγανάκτηση των καθηγητών που αυξάνεται καθημερινά και παίρνει τη μορφή σαρωτικής επέλασης , τούτο το Σεπτέμβρη, θα επιχειρήσει την επόμενη εβδομάδα να τα μαζέψει , μέσω τρανταχτών, τάχα, ανακοινώσεων Αρβανιτόπουλου για κατοχύρωση οργανικών και πράσινα άλογα.Φούμαρα.

Αφού εξόντωσαν 10.000 αναπληρωτές και έθεσαν χιλιάδες συναδέλφους σε διαθεσιμότητα, κατάλαβαν ή πήραν την εντολή άνωθεν ότι αρκετά μάτωσαν οι καθηγητές του δημόσιου σχολείου.Δεν οδηγεί πουθενά η ολοκληρωτική πολεμική εναντίον τους.
Θα υπάρξουν ανακοινώσεις για δίκαιη μοριοδότηση των διορισμένων πριν το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, μάλλον με 30 μόρια επίσης , και θα αξιολογηθούν με περισσότερα μόρια τα πολλά χρόνια υπηρεσιακής προσφοράς.Ακόμα και οι συνάδελφοι του ΑΣΕΠ, κατάλαβαν ότι αδικούνται κατάφωρα οι παλιοί και έμπειροι καθηγητές.
Θα παίξει το μεγάλο χαρτί της οργανικής για όλους που θα υπηρετήσουν σε κάποιο σχολείο φέτος, αυτοαναιρούμενη δέσμευση , για τα μάτια του κόσμου και μόνο, μιας και έχει μεθοδεύσει πολλαπλώς την αστάθεια της οργανικότητας με κλείσιμο σχολείων, περίεργες αξιολογήσεις, αυξήσεις διδακτικού ωραρίου, μείωση ωρών διδασκαλίας των περισσότερων μαθημάτων, καταργήσεις κλάδων μαθημάτων, καταργήσεις ειδικοτήτων και πολλά άλλα, που τα γνωρίζετε πολύ καλά.
Όλος ο καθηγητικός κόσμος θέλει ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.Το γνωρίζουν και φοβούνται, γι’ αυτό παραπαίουν σε κάθε ομάδα πίεσης , αλλάζουν καθημερινά το ωρολόγιο πρόγραμμα, δεν ξέρουν πώς θα κάνουν τις μετατάξεις, έχουν παγώσει κάθε άλλη υπηρεσιακή μεταβολή.
Εικάζεται, ότι οι πρόωρες εκλογές , επίσης, είναι πολύ κοντά μετά την ανακοίνωση της εκτόξευσης του χρέους στα 321 δις. Πάντα η παραλυσία του συγκεκριμένου υπουργείου εγκυμονεί προσφυγή στην κρίση του ελληνικού λαού.Η διάλυση στα νοσοκομεία, η ανικανότητα στο φορολογικό, οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας θα αποτελέσουν την ταφόπλακα και γι’ αυτούς.
Υπογραφή:
Μαχόμενη Δευτεροβάθμια.
alfavita.gr

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...