Home / Γαλλικά / Άλλα άρθρα / Ο αιώνιος Μικρός Πρίγκιπας (ebook, audiobook, videoclips)

Ο αιώνιος Μικρός Πρίγκιπας (ebook, audiobook, videoclips)

Δημοσιεύτηκε: 9:40 πμ Αύγουστος 25th, 2013  


Με αφορμή τη γέννηση του μικρού πρίγκιπα της Αγγλίας, κάτι για τον μικρό πρίγκιπα που σημάδεψε στρατιές αναγνωστών.

528379_the_little_prince

Ο Μικρός Πρίγκιπας εκδόθηκε πρώτη φορά το 1943. Ο συγγραφέας του βιβλίου, ο αεροπόρος Antoine de Saint-Exupéry’s, έγραψε τη νουβέλα όσο ζούσε στις ΗΠΑ. Έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 180 γλώσσες (ακόμη και νεκρές!) και έχει πουλήσει περισσότερα από 80 εκατομμύρια αντίτυπα, κάνοντας το ένα από τα πιο δημοφιλή βιβλία όλων των εποχών.

Στις 31 Ιουλίου 1944 ο Antoine de Saint-Exupery εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια μιας στρατιωτικής επιχείρησης στις ακτές της Marseille. Από τότε τα έργα του, οι ιδέες του και η ιστορία του Μικρού Πρίγκιπα έχουν μεταμορφωθεί σε θεατρικά έργα, μουσική, όπερα, μιούζικαλ, μπλουζάκια και τατουάζ, εξακολουθώντας να συναρπάζουν τις νέες γενιές.

H Mylène Farmer τραγουδάει «ζωγραφίστε μου ένα αρνάκι». Αυτή ήταν η πρώτη παράκληση του Μικρού Πρίγκιπα, όταν γνώρισε τον αφηγητή: «Αν έχετε την καλοσύνη… Παρακαλώ ζωγραφίστε μου ένα αρνάκι!»

Ακούστε τον Μικρό Πρίγκιπα στα γαλλικά. Αν δεν ξέρετε γαλλικά, μπορεί να ξέρετε το κείμενο απ’ έξω κι ανακατωτά, κι αν δεν ξέρετε το κείμενο απ’ έξω κι ανακατωτά, ακούστε το κείμενο σαν τραγούδι:

Ο Μικρός Πρίγκιπας έχει εκατομμύρια φίλους στη Ιαπωνία.

Στο Hakone υπάρχει ένα μουσείο αφιερωμένο στο βιβλίο, το οποίο αποτελείται από μια αναπαράσταση της Γαλλίας κατά την εποχή που έζησε ο συγγραφέας. Λίγο αλλόκοτο;

528380_littleprince_tumblr_1.png

528382_littleprince_tumblr_12.png

528381_littleprince_tumblr_7.png

528384_littleprince_tumblr_15.png

528383_littleprince_tumblr_14.png

Ακούστε μια από τις ορχηστρικές εκδοχές του βιβλίου, από το γερμανό συνθέτη Nikolaus Schapfl

Η Onyx Films του Χόλιγουντ ανακοίνωσε φέτος ότι θα γυριστεί μια νέα ταινία κινουμένων σχεδίων και δύο διάσημοι ηθοποιοί θα συμμετέχουν με τις φωνές τους: ο Jeff Bridges και ο Benicio Del Toro, ενώ η Marion Cotillard βρίσκεται ακόμα σε διαπραγματεύσεις.

528385_Consuelo_en_1942_à_Montréal

Η μούσα του Saint Exupéry ήταν η γυναίκα που παντρεύτηκε, με την οποία τον συνέδεε μια θυελλώδης, πολύπλοκη σχέση, γεμάτη με ταξίδια, αποστάσεις και εξωσυζυγικές σχέσεις.

Η συγγραφέας και καλλιτέχνης, πνεύμα μποέμικο και φαρμακερή γλώσσα, ήταν η πηγή έμπνευσης και η αιτία της αγωνίας του. Μετά την εξαφάνιση του Saint Exupéry η Consuelo έγραψε για τον άντρα της, συγκεντρώνοντας εικόνες, μνήμες και πληροφορίες.

Δύο δεκαετίες μετά το θάνατό της το χειρόγραφο ανακαλύφθηκε και εκδόθηκε το 2011. Το βιβλίο αυτό λέγεται «Ο Μικρός Πρίγκιπας και το ρόδο του. Αντουάν και Κονσουέλο ντε Σαιντ Εξυπερύ. Ένας μυθικός έρωτας».

528386_6070

Και βέβαια: μην παραλείψετε να το (ξανα)διαβάσετε στα ελληνικά.

.

Πηγή: www.lifo.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...