Home / HEADER-NEWS / Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πληροφορικής. Τρίτος ανάμεσα σε 650.000 υποψηφίους ένας 15χρονος Έλληνας

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πληροφορικής. Τρίτος ανάμεσα σε 650.000 υποψηφίους ένας 15χρονος Έλληνας

Δημοσιεύτηκε: 2:06 μμ Αύγουστος 13th, 2013  


 pagkosmiopliroforikis

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ…. ΕΝΑΣ 15ΧΡΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΡΙΣΤΕΥΕΙ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.

…………………………………………………………..

Εκτός από την Ελλάδα της κρίσης και της μιζέριας, υπάρχει και εκείνη  της γνώσης και της επιτυχίας. Τρανό παράδειγμα της «άλλης» Ελλάδας είναι  ο 15χρονος συμπατριώτης μας που διακρίθηκε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα  πληροφορικής της Microsoft, το οποίο διεξήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες! Ο  λόγος για τον νεαρό Χρήστο Φιαμέγκο, που συμμετείχε στον διεθνή  διαγωνισμό «Microsoft Office Specialist 2013» και πέτυχε να αναδειχθεί  τρίτος ανάμεσα σε χιλιάδες συμμετέχοντες απ’ όλο τον κόσμο!

Ο 15χρονος μαθητής, ο οποίος τον προσεχή Σεπτέμβριο θα πάει στην Α’  Λυκείου, ταξίδεψε στην Ουάσινγκτον για την τελική φάση του παγκόσμιου  πρωταθλήματος έχοντας καταλάβει την πρώτη θέση της κατηγορίας του στον  αντίστοιχο πανελλήνιο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε την άνοιξη στην  Αθήνα. Στην Αμερική ήρθε αντιμέτωπος με τους εθνικούς πρωταθλητές από  εκατό χώρες, αλλά αυτό καθόλου δεν τον πτόησε. Αντίθετα, ήταν από  εκείνους που την τελευταία ημέρα του πρωταθλήματος, στις 3 Αυγούστου,  πανηγύρισαν ακούγοντας το όνομά τους μεταξύ των νικητών…

«Ηταν ένας διαγωνισμός διοργανωμένος από τη θυγατρική της Microsoft,  τη Certipοrt, πάνω σε τρία προγράμματα του Microsoft Office, δηλαδή  Word, Excel και PowerPoint, σε έκδοση 2007 και 2010. Ουσιαστικά ήταν έξι  διαφορετικοί διαγωνισμοί. Εγώ έλαβα μέρος στο Excel 2007» δηλώνει στην  «Espresso» ο ταλαντούχος έφηβος.

Το επίπεδο του διαγωνισμού ήταν εκείνο που αρμόζει σε ένα παγκόσμιο  πρωτάθλημα. «Είχε αρκετές μορφοποιήσεις, διάφορων ειδών τύπους και  αρκετές συναρτήσεις» σημειώνει ο Χρήστος. Παρά το γεγονός ότι βρισκόταν  για πρώτη φορά σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση, δεν αγχώθηκε υπερβολικά  όταν μπήκε στην αίθουσα του διαγωνισμού του ξενοδοχείου «Gaylord  National Resort and Convention Center» και μπόρεσε να αποδώσει με βάση  τις δυνατότητές του. Η υψηλή βαθμολογία που πέτυχε, σε συνδυασμό με την  ταχύτητά του (στον διαγωνισμό μετράει και ο χρόνος), του χάρισαν την  τρίτη θέση στον κόσμο, διάκριση που συνοδευόταν και από μια επιταγή των  1.000 δολαρίων.

Αν και ο ίδιος παραδέχεται ότι δεν περίμενε μια τόσο υψηλή θέση σε  έναν παγκόσμιο διαγωνισμό, όσοι τον γνωρίζουν δεν πρέπει να εξεπλάγησαν.  Πέρα από το γεγονός ότι είναι μαθητής με μέσο όρο 20 (στρογγυλό!),  ασχολείται με την πληροφορική από την Γ’ Δημοτικού, έχοντας μάλιστα  αδυναμία στα λογιστικά φύλλα και το Excel, το οποίο θεωρεί μία από τις  σημαντικότερες εφαρμογές της σουίτας Office, μαζί με την Access.

Πάντως ο Χρήστος δεν παραλείπει να αποδώσει τα εύσημα στον καθηγητή  του Αλέξη Γεωργαντίδη, υπεύθυνο Πληροφορικής του σχολείου του («Ελληνική  Παιδεία») και της ακαδημίας Knowledge Dynamics. «Είναι ο άνθρωπος ο  οποίος με προετοίμασε και συνέβαλε καθοριστικά στη διάκρισή μου στον  πανελλήνιο και στον διεθνή διαγωνισμό» υπογραμμίζει.

Παρ’ ότι τα καταφέρνει άριστα στους υπολογιστές, όνειρο του Χρήστου  Φιαμέγκου είναι να ασχοληθεί με την ιατρική, όχι όμως να γίνει γιατρός  με την κλασική έννοια. «Θα με ενδιέφερε κάτι σε σχέση με την ιατρική  έρευνα που κατά προτίμηση να μπορεί να συνδυάζεται με τέτοιου τύπου  τεχνικά μέσα και την πληροφορική» σημειώνει ο ίδιος.

Ελαβαν μέρος 650.000 νέοι από 100 κράτη!

Για «τεράστια επιτυχία της ελληνικής συμμετοχής» κάνουν λόγο οι  εταιρείες ACTA και INFOTEST, που διοργάνωσαν τον πανελλήνιο διαγωνισμό  που έδωσε στον Χρήστο το εισιτήριο για τον παγκόσμιο. Οπως σημειώνουν, ο  αριθμός των συμμετεχόντων μαθητών και φοιτητών που συμμετείχαν στους  εθνικούς διαγωνισμούς εκατό κρατών έφτασε συνολικά τις 650.000. Μαζί με  τον 15χρονο μαθητή, στους τελικούς συμμετείχε επίσης η Ελληνίδα  πρωταθλήτρια στο Microsoft Word, η φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Πειραιά  Δήμητρα Μαρή. Οι εκπρόσωποι της Ελλάδας ταξίδεψαν στις ΗΠΑ με χορηγία  των δύο εταιρειών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο επόμενος παγκόσμιος τελικός  θα πραγματοποιηθεί από τις 27 έως τις 30 Ιουλίου 2014 στην…  Disneyland των ΗΠΑ.

 

Espressonews.gr

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...