Home / Αγγλικά / Μεταπτυχιακά & υποτροφίες / ΙΚΥ: 295 υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό

ΙΚΥ: 295 υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό

Δημοσιεύτηκε: 6:06 μμ Αύγουστος 12th, 2013  


IKY

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών θα χρηματοδοτήσει για το  ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 295 θέσεις υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές πρώτου  κύκλου (μάστερ) στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε όλα τα εγκεκριμένα μεταπτυχιακά  προγράμματα, και ειδικότερα σε έξι επιστημονικές περιοχές, ως ακολούθως:

Μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα:

σύνολο θέσεων: 235

Επιστημονικές Περιοχές: 1. Ανθρωπιστικές Επιστήμες,  Επιστήμες Εκπαίδευσης, Πολιτισμικές Σπουδές, Εικαστικές Επιστήμες. ΘΕΣΕΙΣ:  38

2. Νομικές, Πολιτικές, Κοινωνικές και Οικονομικές  Επιστήμες. ΘΕΣΕΙΣ: 38
3. Βιολογικές και Ιατρικές Επιστήμες. ΘΕΣΕΙΣ: 40
4. Γεωτεχνικές Επιστήμες, Ενεργειακές Επιστήμες,  Περιβαλλοντικές Επιστήμες και Επιστήμες Διαστήματος. ΘΕΣΕΙΣ: 40
5. Επιστήμες Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας. ΘΕΣΕΙΣ:  40
6. Επιστήμες Μηχανικών, Επιστήμες Πληροφορικής και  Τηλεπικοινωνιών. ΘΕΣΕΙΣ: 39
Μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό: σύνολο θέσεων:  60
Επιστημονικές Περιοχές:
1. Ανθρωπιστικές Επιστήμες, Επιστήμες Εκπαίδευσης,  Πολιτισμικές Σπουδές, Εικαστικές Επιστήμες. ΘΕΣΕΙΣ: 10
2. Νομικές, Πολιτικές, Κοινωνικές και Οικονομικές  Επιστήμες. ΘΕΣΕΙΣ: 10
3. Βιολογικές και Ιατρικές Επιστήμες. ΘΕΣΕΙΣ: 10
4. Γεωτεχνικές Επιστήμες, Ενεργειακές, Περιβαλλοντικές  Επιστήμες και Επιστήμες Διαστήματος. ΘΕΣΕΙΣ: 10
5. Επιστήμες Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας. ΘΕΣΕΙΣ:  10
6. Επιστήμες Μηχανικών, Επιστήμες Πληροφορικής και  Τηλεπικοινωνιών. ΘΕΣΕΙΣ: 10
Οι αιτήσεις των υποψηφίων θα αξιολογηθούν,  εξατομικευμένα, από ομάδες ενεργών μελών ΔΕΠ, ή/ και ερευνητών, Α, Β και Γ  βαθμίδας ιδρυμάτων της ημεδαπής ή/ και της αλλοδαπής, που θα συσταθούν ανά  επιστημονική περιοχή. Επισημαίνεται ότι μπορεί να υποβληθεί υποψηφιότητα σε μία  μόνο επιστημονική περιοχή από αυτές που αναφέρονται ανωτέρω και ένα μόνο  πρόγραμμα (εσωτερικού ή εξωτερικού). Η ευθύνη επιλογής της επιστημονικής  περιοχής, όπου θα ενταχθεί η αίτηση ανήκει αποκλειστικά στον υποψήφιο.
Η επιλογή γίνεται βάσει του προγράμματος μεταπτυχιακών  σπουδών που δηλώνεται στην αίτηση, και για το οποίο υπάρχει αποδοχή, και όχι  βάσει της επιστημονικής περιοχής στην οποία ανήκει το βασικό πτυχίο του  υποψηφίου.
Προθεσμία:12/9/2013
Κριτήρια επιλογής και βαθμολογικές  κλίμακες.
α. Βαθμός βασικού πτυχίου ή πτυχίων (όχι μεταπτυχιακών  τίτλων) με ακρίβεια δύο (2) δεκαδικών ψηφίων (10- 30 μόρια).
Θα συνυπολογίζονται έως τρία βασικά πτυχία Α.Ε.Ι.  προπτυχιακού επιπέδου (Πανεπιστημίου/ Τ.Ε.Ι.). Ο βαθμός του βασικού πτυχίου που  έχει δηλωθεί πρώτο πολλαπλασιάζεται με συντελεστή 2. Ο βαθμός κάθε άλλου βασικού  πτυχίου πολλαπλασιάζεται με συντελεστή 0,5.
β. Πιστοποιητικό/ ά γλωσσομάθειας: αναφορά έως τριών  γλωσσών (1-9 μόρια). Οι υποψήφιοι θα πρέπει να αναφέρουν τον ανώτερο τίτλο  πιστοποιητικού που κατέχουν για την κάθε ξένη γλώσσα. Η καλή γνώση μοριοδοτείται  με 1 μόριο, η πολύ καλή με 2 μόρια και η άριστη γνώση με 3 μόρια για την κάθε  ξένη γλώσσα3. Η αναφορά τουλάχιστον μίας ξένης γλώσσας είναι υποχρεωτική.
γ. Επιστημονικές δημοσιεύσεις σε ελληνικά ή διεθνή  περιοδικά με κριτές : αναφορά έως τριών δημοσιεύσεων (0-12 μόρια). Έκαστη  δημοσίευση μοριοδοτείται με τέσσερα μόρια. Οι υποψήφιοι συμπληρώνουν τα πλήρη  στοιχεία της δημοσίευσης.
δ. Προφορικές ή αναρτημένες ανακοινώσεις (posters) σε  ελληνικά ή διεθνή συνέδρια (1ο ή 2ο όνομα) (0-6 μόρια). Οι υποψήφιοι  συμπληρώνουν τα πλήρη στοιχεία της ανακοίνωσης. Μπορούν να αναφέρουν έως τρεις  ανακοινώσεις κάθε μία εκ των οποίων λαμβάνει δύο μόρια.
ε. Ελληνικά ή διεθνή βραβεία επιστημονικών διαγωνισμών,  ατομικά ή ως μέλος ομάδων κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών του  υποψηφίου (1ο, 2ο, 3ο βραβείο ή εύφημος μνεία): (0-12 μόρια)4. Οι υποψήφιοι  συμπληρώνουν τα πλήρη στοιχεία του διαγωνισμού. Μπορούν να αναφέρουν έως τρία  βραβεία που αποκτήθηκαν μέσω ελληνικών ή διεθνών διαγωνισμών κατά τη διάρκεια  των προπτυχιακών τους σπουδών. Για κάθε βραβείο μπορούν να λάβουν τέσσερα μόρια  (όταν έχουν πρώτο βραβείο) ή τρία μόρια (όταν έχουν δεύτερο βραβείο), ή δύο  μόρια (όταν έχουν τρίτο βραβείο), ή ένα μόριο (όταν έχουν εύφημο μνεία).
στ. Αιτιολογημένη δήλωση ενδιαφέροντος υποχρεωτικά στην  Ελληνική και την Αγγλική γλώσσα (0-11 μόρια).
Για την αίτηση πατήστε
Πηγή: e-dimosio.gr

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Αποτελέσματα ελέγχου αιτήσεων υποψήφιων φοιτητών Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ελέγχου αιτήσεων για εισαγωγή στα Προγράμματα Σπουδών και ...