Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Εκπαιδευτικοί / Το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο

Το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο

Δημοσιεύτηκε: 7:21 μμ Ιούλιος 21st, 2013  


kotsifakis

Σε καθεστώς διαθεσιμότητας  τίθεται από τη Δευτέρα 2.000 καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων που καταργήθηκαν από  τα επαγγελματικά και τεχνικά λύκεια, βάσει του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε την  περασμένη εβδομάδα από τη Βουλή. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας προγραμματίζει η ΟΛΜΕ  για τις 12:00 στα γραφεία της στο Σύνταγμα. Ανάλογες κινητοποιήσεις  προγραμματίζονται και σε άλλες πόλεις.

Από την κατάργηση δεκάδων ειδικοτήτων, χάνονται πολλές  οργανικές θέσεις. Οι περισσότερες, 388, αφορούν την ειδικότητας της  Νοσηλευτικής, ακολουθούν οι Βρεφονηπιοκόμοι με 335 και οι ειδικότητες Αισθητικής  με 211.
Με την κατάργηση των παρεχόμενων Ειδικοτήτων  Επαγγελμάτων καταργούνται 50 κλάδοι ειδικοτήτων εκπαιδευτικών και αντίστοιχα  τίθενται σε διαθεσιμότητα το σύνολο των 296 καθηγητών αποφοίτων Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης, 218 από το σύνολο των 844 καθηγητών αποφοίτων Τεχνολογικής  Εκπαίδευσης και 1.968 από το σύνολο των 9.420 καθηγητών Πανεπιστημιακής  Εκπαίδευσης.
Η  ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που  οργανώνει στις 12:00 το μεσημέρι έξω από τα γραφεία της (Ερμού και Κορνάρυ 2)  στο Σύνταγμα.
Επιπλέον, την Τετάρτη στις 19:00 η ΟΛΜΕ καλεί τις  ομοσπονδίες των κλάδων που βρίσκονται σε κινητοποίηση αυτή την περίοδο, αλλά και  όλες τις ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να συναντηθούν στα γραφεία της  για «να οργανωθεί από κοινού ο αγώνας ενάντια στις διαθεσιμότητες – απολύσεις  αλλά και συνολικά ενάντια στην πολιτική των κυβέρνησης –  τρόικας».
Πριν από τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις που έχει  εξαγγείλει η ομοσπονδία για τον Σεπτέμβριο, με σκοπό «να μην απουσιάζει κανείς  από τα σχολεία μας την 1η του Σεπτέμβρη», η ΟΛΜΕ καλεί τις κατά τόπους ΕΛΜΕ να  συνεχίσουν τις πολύμορφες κινητοποιήσεις τους και να δημιουργήσουν σε κάθε  περιοχή «κέντρα αγώνα».

ΟΛΜΕ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

 

·                   ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ, τις πολύμορφες κινητοποιήσεις μας

·                   ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ κέντρα αγώνα» σε κάθε περιοχή

·        Δευτέρα  22/7, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις πόλεις.

Στην Αθήνα, στις 12, στα γραφεία της ΟΛΜΕ (Ερμού & Κορνάρου 2, Σύνταγμα)

 

Τίποτα δεν έχει τελειώσει.

Μπορούμε με τον μαζικό, συντονισμένο,  παρατεταμένο αγώνα να τους σταματήσουμε.

 

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ,

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ  ΣΧΟΛΕΙΟ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

 

ΟΛΜΕ

……………………………………………………………………………………………

Καταγγέλλουμε το Υπουργείο Παιδείας για την «χωρίς ιερό και όσιο» δράση του, προκειμένου να υλοποιήσει χωρίς καθυστέρηση την τροϊκανή εντολή, να ρίξει στον καιάδα της διαθεσιμότητας – απόλυσης χιλιάδες εκπαιδευτικούς της ΤΕΕ. Εργάζονται ακόμα και τις βραδινές ώρες και τις αργίες για αυτό το σκοπό!

Συγκεκριμένα, με έγγραφό του Υπ. Παιδείας που κοινοποιήθηκε στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης αργά το βράδυ της Παρασκευής 19/7/13, ζητιέται να ειδοποιηθούν οι εκπαιδευτικοί  που εντάσσονται στις κατηγορίες που εξαιρούνται για να καταθέσουν 5 δικαιολογητικά, κατά περίπτωση, μέσα σε λίγες ώρες. Οι Διευθύνσεις εκπαίδευσης υποχρεούνταν να τα αποστείλουν στο Υπουργείο έως τις 2 μμ του Σαββάτου 20/7/13!!!

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ!

 

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 22/7/13 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΤΕΛΕΣΤΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΤΕΕ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΤΡΟΪΚΑΣ.

 

ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ: η κυβέρνηση έχοντας διακόψει τις σχέσεις της με τη δημοκρατική νομιμότητα σε αυτή τη χώρα, λειτουργεί με το τρίπτυχο: αποφασίζουμε  – διατάζουμε – απολύουμε.

 

ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

 

Συνεχίζουμε και δίνουμε τη δική μας αγωνιστική απάντηση στις διαθεσιμότητες.

 

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 22/7 ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.

 

ΣΤΙΣ 12 μ. ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

Αθήνα, 20/7/13

Κοτσιφάκης Θέμης

Πρόεδρος ΔΣ ΟΛΜΕ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...