Home / Featured / Σκηνικό «πολέμου» στην εκπαίδευση

Σκηνικό «πολέμου» στην εκπαίδευση

Δημοσιεύτηκε: 7:58 μμ Ιούλιος 11th, 2013  


paad74847_0

«Επί ποδός πολέμου» βρίσκεται η εκπαιδευτική κοινότητα μετά την απόφαση της κυβέρνησης να θέσει σε διαθεσιμότητα περίπου 2.000 καθηγητές Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) και Σχολών (ΕΠΑΣ) και να μετατάξει υποχρεωτικά επιπλέον 8.000 εκπαιδευτικούς.

Χθες, έγιναν οι πρώτες καταλήψεις διευθύνσεων εκπαίδευσης σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Κρήτη, ενώ σήμερα δάσκαλοι και καθηγητές θα συμμετάσχουν, μαζί με εργαζομένους άλλων κλάδων, στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος. Η ΟΛΜΕ αφήνει ανοιχτή την «απειλή» για απεργία διαρκείας με την έναρξη του σχολικού έτους, τον Σεπτέμβριο. «Δεν δεχόμαστε να συζητήσουμε καμία διαθεσιμότητα, καμία υποχρεωτική μετάθεση, καμία απόλυση εκπαιδευτικού» δηλώνει στην «Η» ο νέος πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης, ο οποίος μάλιστα είναι μεταξύ των 2.000 καθηγητών τεχνικής εκπαίδευσης που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Η ΟΛΜΕ μετέφερε το μήνυμα αυτό και στον υπουργό Παιδείας, Κ.Αρβανιτόπουλο κατά τη διάρκεια χθεσινής τους συνάντησης, η οποία κατέληξε σε αδιέξοδο και ολοκληρώθηκε σε μόλις πέντε λεπτά. Την ίδια στιγμή, μικρής έκτασης επεισόδια σημειώνονταν έξω από το υπουργείο Παιδείας. «Η κυβέρνηση καταδικάζει σε ‘ξαφνικό θάνατο’ 2.500 καθηγητές στέλνοντάς τους στην ανεργία», τονίζει η ΟΛΜΕ, προσθέτοντας ότι λόγω της κατάργησης 52 ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ περισσότεροι από 20.000 μαθητές θα αναζητούν από τον Σεπτέμβριο το σχολείο τους και δεν θα το βρίσκουν. Ο κ. Αρβανιτόπουλος φέρεται να διεμήνυσε στην ΟΛΜΕ ότι δεν υπάρχουν περιθώρια παρέκκλισης.

Δικαιώματα
Μιλώντας σε ημερίδα για την παρουσίαση του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων, ο υπουργός ανακοίνωσε την απόδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων σε απόφοιτους ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ που εκκρεμούσαν την τελευταία πενταετία προσθέτοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί το σχέδιο νόμου για το νέο Τεχνικό Λύκειο

ΗΜΕΡΗΣΙΑ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...