Home / Featured / Petition – Σταματήστε την κατάργηση ΠΕ 34 Ιταλικής και ΠΕ 40 Ισπανικής

Petition – Σταματήστε την κατάργηση ΠΕ 34 Ιταλικής και ΠΕ 40 Ισπανικής

Δημοσιεύτηκε: 5:02 μμ Ιούλιος 16th, 2013  


petition2

H ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο της εξυγίανσης του εκπαιδευτικού συστήματος της Χώρας έκρινε αναγκαία, την κατάργηση των κλάδων ΠΕ34(Ιταλικής γλώσσας) & ΠΕ40(Ισπανικής γλώσσας) μεταξύ άλλων κλάδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Παρότι οι δύο αυτές γλώσες παρουσίασαν θεαματική ζήτηση από τους μαθητές , από το 2008 η Ιταλική και από το 2009 η Ισπανική που εισήχθησαν στα Γυμνάσια , σήμερα μεθοδευμένα με σειρά αποφάσεων και φωτογραφικών ρυθμίσεων αποκλείονται από την Δημόσια Εκπαίδευση. Καταργώντας , τους νεοσύστατους κλάδους ΠΕ 34 Ιταλικής και ΠΕ 40 Ισπανικής υποχρεώνουν τους μαθητές να διδαχθούν αυτές τις γλώσσες εκτός σχολείου , κάνοντας το δικαίωμα των μαθητών για δωρεάν Παιδεία ,προνόμιο των λίγων.

Επιπλέον για εμάς τους εκπαιδευτικούς ΠΕ34 και ΠΕ40 εκδικητικά μας καταδικάζει στην ανεργία , και μας στερεί την ελπίδα , όταν και όποτε ανακάμψει δημοσιονομικά το κράτος, να αξιοποιήσουμε τα επαγγελματικά δικαιώματα που θεσπίσε ο ίδιος ο υπουργός στους πτυχιούχους των τμημάτων Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Α.Π.Θ και Ε.Κ.Π.Α, Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας Ε.Κ.Π.Α, Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Ε.Α.Π και Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού και της Διδακτικής της ως Ξένης του τμήματος Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Η Δημόσια Δωρεάν Παδεία είναι μια κατάκτηση που δεν πρέπει να την αφήσουμε να αφανιστεί . Οδεύουμε σταδιακά προς την κατάργηση της Υποχρεωτικής 9χρονης εκπαίδευσης .Τα θύματα αυτής της απόδασης δεν είναι μόνο οι μαθητές , οι γονείς τους και οι εκπαιδευτικοί είναι όλη η κοινωνία. Οι αποφάσεις που σήμερα παίρνονται καταργώντας τον ένα μετά τον άλλον τους κλάδους της Εκπαίδευσης, της Υγείας ,του Πολιτισμού καταστρέφουν τις επόμενες γενιές και καταδικάζουν τον λαό μας στην άγνοια ,την αγραμματοσύνη και την μιζέρια. Ας σταματήσουμε την κατηφόρα , παρακαλούμε υπογράψετε το petition ώστε να μην ψηφιστεί το άρθρο του νομοσχεδίου για την καταργηση των κλαδων ΠΕ 34 Ιταλικής και ΠΕ 40 Ισπανικής.Μην τους αφήσουμε να βάζουν φρένο στο μέλλον όλων μας Σας ευχαριστούμε

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΕΔΩ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...