Home / Featured / Πανελλαδικές – Φέτος οι χειρότερες βαθμολογίες της δεκαετίας

Πανελλαδικές – Φέτος οι χειρότερες βαθμολογίες της δεκαετίας

Δημοσιεύτηκε: 1:46 μμ Ιούλιος 9th, 2013  


paneladikes

Κορυφώνεται η αγωνία για χιλιάδες μαθητές και γονείς εν” όψει της ανακοίνωσης των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας…

Τέλος Αυγούστου θα ανακοινωθούν οι Βάσεις 2013 και στις 12 Ιουλίου λήγει η προθεσμία για την κατάθεση των μηχανογραφικών.

Αναλύοντας κάποιος τα στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, μπορεί να συμπεράνει τα εξής:

1ο Επιστημονικό Πεδίο: Αναμένεται πτώση των βάσεων σε Νομικές, Φιλολογικές και Ψυχολογίας (Αθήνα – Θεσσαλονίκη), με δεδομένο πως στα Αρχαία Ελληνικά, σημειώθηκε μεγάλο ποσοστό αποτυχίας.

2ο Επιστημονικό Πεδίο: Η εισαγωγή στις Φυσικομαθηματικές σχολές θα είναι ευκολότερη, μιας και τα μαθηματικά θα παίξουν κυρίαρχο ρόλο στην πτώση των βάσεων

3ο Επιστημονικό Πεδίο: Σε μία από τις λίγες χρονιές που θα συμβεί αυτό, τα μόρια εισαγωγής στις Ιατρικές Σχολές είναι κάτω από 19.000. Πτώση θα υπάρξει και στα τμήματα Φαρμακευτικής – Οδοντιατρικής

4ο Επιστημονικό Πεδίο: Οι Πολυτεχνικές Σχολές αναμένεται να καταγράψουν σημαντική μείωση στα μόρια που απαιτούνται για εισαγωγή.

5ο Επιστημονικό Πεδίο: Τα Οικονομικά τμήματα των Πανεπιστημίων θα καταγράψουν σημαντικές πτώσεις στον πήχη εισαγωγής, γεγονός που αντανακλάται και από το μόλις 18.69% που αρίστευσε στο μάθημα βαρύτητας του πεδίου (Αρχές Οικονομικής Θεωρίας).

Λίγο πριν την εκπνοή της προθεσμίας για την συμπλήρωση των μηχανογραφικών, οι εκτιμήσεις για τις βάσεις, δίνουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τις βάσεις 2013.

Ο μοναδικός παράγοντας διαμόρφωσης των βάσεων που παραμένει άγνωστος είναι οι προτιμήσεις των υποψηφίων.

Είναι οι χαμηλότεροι βαθμοί που απαιτήθηκαν για την είσοδο στις πιο περιζήτητες πύλες της ανώτατης εκπαίδευσης την τελευταία δεκαετία, στη διάρκεια της οποίας το Μετσόβιο σκαρφάλωσε στο 19 και η Ιατρική κάλπαζε ασυγκράτητη προς το 19,5.

 

newsbomb.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...