Home / Featured / Οι καθηγητές εισέβαλαν στο Υπουργείο Παιδείας!

Οι καθηγητές εισέβαλαν στο Υπουργείο Παιδείας!

Δημοσιεύτηκε: 2:08 μμ Ιούλιος 10th, 2013  


diathesimotita

10/7/2013 ΩΡΑ 13.30

Σήμερα Τετάρτη 10/7/2013 στη συγκέντρωση που κάλεσε η ΟΛΜΕ στο υπουργείο παιδείας και στην οποία συμμετέχει και η ΔΟΕ,
το ΔΣ και της ΟΛΜΕ ανακοίνωσε πως στη συνάντηση που προγραμματίστηκε με τον υπουργό για τις διαθεσιμότητες – απολύσεις, το μόνο που έχουν να πουν είναι πως κανένας διάλογος δεν έχει νόημα από τη στιγμή που ανακοινώθηκε το non paper του υπουργείου, με το οποίο καταργούνται 46 ειδικότητες εκπαιδευτικών και 2500 οργανικες θέσεις, άλλοι 2.000 θα μπουν σε διαθεσιμότητα και θα γίνουν ακόμα 4933 μετατάξεις.

paad74847_0

Καθώς εξέρχονταν το ΔΣ από το υπουργείο, έπεσε το σύνθημα για κατάληψη και ένας μεγάλος αριθμός καθηγητών αφού έριξε τα κιγκλιδώματα μπήκε στο υπουργείο.

Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι έκρυθμη με τα ΜΑΤ να ετοιμάζονται ενώ από τους εκπαιδευτικούς άλλοι βρίσκονται μέσα στο κτίριο και άλλοι απέξω

ΑΓ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΡΟΥ

……………………………………………………………………..

14.00

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στο προαύλιο χώρο του υπουργείου Παιδείας, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη συλλαλητήριο κατά των αποφάσεων της κυβέρνησης για την κινητικότητα και τις απολύσεις στο Δημόσιο.

Μέλη της ΟΛΜΕ και καθηγητές του ΠΑΜΕ εισέβαλλαν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου, με αποτέλεσμα οι αστυνομικές δυνάμεις να «απαντήσουν» με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.

…………………………………………………………………….

14:55

Αυτή την ώρα, τα πνεύματα  ηρέμησαν, με τους εκπαιδευτικούς να παραμένουν έξω από το κτίριο και να δίνουν  ραντεβού για το πρωί της Πέμπτης.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...