Home / Featured / Κατάργηση ειδικοτήτων κατά κλάδο και κατηγορία του προσωπικού της ΔΕ και άλλες διατάξεις (ΦΕΚ)

Κατάργηση ειδικοτήτων κατά κλάδο και κατηγορία του προσωπικού της ΔΕ και άλλες διατάξεις (ΦΕΚ)

Δημοσιεύτηκε: 10:15 πμ Ιούλιος 24th, 2013  


egkyklios14052012

Κατάργηση ειδικοτήτων κατά κλάδο και κατηγορία του προσωπικού της ΔΕ και άλλες διατάξεις (ΦΕΚ)

Η εγκύκλιος εφαρμογής για τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών

Οι ειδικότητες είναι 50 και όχι 52 αφού οι ειδικότητες ΠΕ34, ΠΕ40 δεν καταργούνται διότι εξαιρέθηκαν κατά την συζήτηση στη Βουλή

Οι κλάδοι ΠΕ34 Ιταλικής και ΠΕ40 Ισπανικής εξαιρέθηκαν από τη κατάργηση των κλάδων! Όλες οι αλλαγές.

Το ψήφισμα των καθηγητών Ιταλικής και Ισπανικής όπως κατατέθηκε στη Βουλή (δείτε τα σχόλια που το συνοδεύουν)

www.xenesglosses.eu

……………………………………………………………………….

«Διαβεβαιώσεις» Αρβανιτόπουλου για τους καθηγητές

«Η απορρόφηση της διαθεσιμότητας θα φτάσει το 70%»

Διαβεβαιώσεις ότι η απορρόφηση των καθηγητών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα θα φτάσει το 70% έδωσε για ακόμη μια φορά ο υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεοπτική εκπομπή «Πρωινό Mega».

Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος                         

«Από τους 2.000 εκπαιδευτικούς που τίθενται σε διαθεσιμότητα, έχουμε μεριμνήσει σε συμφωνία με το υπουργείο Υγείας, ώστε το 55% – 60%, το οποίο αφορά επαγγέλματα Υγείας, να απορροφηθεί στον κλάδο της Υγείας και οι υπόλοιποι σε διοικητικές υπηρεσίες. Και τέλος, θα χρειαστούμε και ωρομίσθιους, οι οποίοι θα διδάξουν στα Δημόσια ΙΕΚ ή και στα ΕΠΑΛ, προκειμένου να αποφοιτήσουν οι μαθητές, που έχουν επιλέξει ειδικότητες που καταργούνται» τόνισε επισημαίνοντας ότι χάρις στον σχεδιασμό του υπουργείου του οποίου προΐσταται διασφαλίστηκαν 151.000 θέσεις εκπαιδευτικών.    

Την ίδια ώρα οι καθηγητές βρίσκονται στα κάγκελα…    

Ο .Αρβανιτόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η νέα σχολική χρονιά θα αρχίσει με τα «λιγότερα δυνατά κενά» χάρις στις αναγκαίες μετατάξεις που θα γίνουν από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Προανήγγειλε επίσης ότι οι περίπου 3.500 αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί σε υπηρεσίες του δημοσίου «θα πάνε στις τάξεις τους».    

Ως προς το θέμα των συγχωνεύσεων των σχολείων, ο υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι αυτές έχουν ολοκληρωθεί προσθέτοντας πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία άλλη. «Από μια στιγμή και έπειτα αυτό γίνεται αντιπαραγωγικό και οικονομικά. Διότι μεγαλώνουν οι αποστάσεις και δεν μπορούν να καλυφθούν τα έξοδα. Επομένως όποια βελτίωση και όποια αλλαγή μπορούσε να γίνει σε επίπεδο συγχωνεύσεων σχολικών κτιρίων έχει σχεδόν ολοκληρωθεί» σημείωσε.    

Εγκρίθηκε το σχέδιο αναδιοργάνωσης του υπουργείου Παιδείας    

        Το σχέδιο αναδιοργάνωσης του υπουργείου Παιδείας ενέκρινε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που συνεδρίασε παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου.    

Το Συμβούλιο ενέκρινε την αξιολόγηση των δομών και των υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας, καθώς και τη διαχείριση του προσωπικού, που αφορά στην Κεντρική Υπηρεσία, τις Περιφερειακές Υπηρεσίες, το σύνολο της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και τα ΙΕΚ.    

Υπενθυμίζεται ότι οι δομές αυτές στελεχώνονται από 165.000 υπαλλήλους από τους 187.000 συνολικά που υπηρετούν συνολικά στο υπουργείο Παιδείας.    

Σε εκκρεμότητα παραμένει η αξιολόγηση των διοικητικών δομών των ΑΕΙ και των ΤΕΙ, οι οποίες στελεχώνονται από 10.200 υπαλλήλους. Πανεπιστήμια και Ανώτατα Τεχνολογικά Ιδρύματα καλούνται να αξιολογήσουν τις δομές τους έως τις 15 Οκτωβρίου.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ένταξη του μαθήματος της κολύμβησης στο ΕΣΠΑ

Εγκρίθηκε από την Υπουργό κ. Νίκη Κεραμέως και την αρμόδια Υφυπουργό κ. ...