Home / Featured / Κ. Μητσοτάκης – Δεν θα εξαιρεθούν οι καθηγητές

Κ. Μητσοτάκης – Δεν θα εξαιρεθούν οι καθηγητές

Δημοσιεύτηκε: 3:50 μμ Ιούλιος 6th, 2013  


mitsotakis
«Με τις πιθανότητες για συμφωνία να έχουν αυξηθεί  σημαντικά», σύμφωνα με τη δήλωση κορυφαίου παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών,  ο Γ. Στουρνάρας και οι εκπρόσωποι των δανειστών συναντώνται αυτή την ώρα,  προσδοκώντας να οριστικοποιηθούν τα κείμενα, βάσει των οποίων θα υπάρξει  πολιτική συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας για τη δόση των 8,1 δισ. ευρώ. Στην  συνάντηση θα συμμετάσχει και ο Κυρ. Μητσοτάκης.
Σύγχυση, ωστόσο, επικρατεί για το ποιοι δημόσιοι  υπάλληλοι θα ενταχθούν στο καθεστώς κινητικότητας – διαθεσιμότητας. Κατά  πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός  Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρίακος Μητσοτάκης, μετά την απαίτηση της τρόικας να  μπουν σε τρίμηνη ή τετράμηνη διαθεσιμότητα όσοι μετατάσσονται, εμφανίστηκε  αρνητικός να βάλει σε αυτή τη διαδικασία τους 5.000 εκπαιδευτικούς που θα  μεταταχθούν από την Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια  Εκπαίδευση.
Αντί των εκπαιδευτικών, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες  πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης είχε προτείνει την άντληση των 5.000 υπαλλήλων από  ΟΤΑ, που συνδυάζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και πλεονάζον  προσωπικό.
Μάλιστα, πηγή του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης  φερόταν να λέει ότι «όταν έχω να επιλέξω ανάμεσα στο να σώσω καθηγητές και την  εκπαίδευση των παιδιών και στο προσωπικό των ΟΤΑ, του οποίου η εργασιακή  αρτιότητα δεν είναι αποδεδειγμένα η απαιτούμενη, επιλέγω να σώσω τους  καθηγητές».
Μετά ήρθε η διάψευση
Ωστόσο, λίγο αργότερα, με ανακοίνωσή του ο υπουργός  Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαψεύδει τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι η δεξαμενή  των 5.000 υπαλλήλων θα προέλθει από τους ΟΤΑ και όχι τους  καθηγητές.
Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «μετά την  ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με την τρόικα θα υπάρξουν από το υπουργείο  Διοικητικής Μεταρρύθμισης επίσημες ανακοινώσεις».
Σε ό,τι αφορά το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας, οι  3.500 δημοτικοί αστυνόμοι (4.000 σύμφωνα με στοιχεία της ΚΕΔΕ) θα μπουν καταρχήν  σε διαθεσιμότητα για έναν – δύο μήνες. Στο διάστημα αυτό θα αξιολογηθούν από το  υπουργείο Δημόσιας Τάξης, προκειμένου να επιλεγούν όσοι θα απορροφηθούν τελικά.  Το ποσοστό απορρόφησή τους εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 80%-90%. Στη συνέχεια,  όσοι απορροφηθούν θα περάσουν από εκπαίδευση.
Ωστόσο, το βράδυ της Παρασκευής πηγές του υπουργείου  Οικονομικών ενέτασσαν στους 12.500 υπαλλήλους που θα μπουν σε καθεστώς  κινητικότητας – διαθεσιμότητας και τους 5.000 εκπαιδευτικούς, από την στιγμή που  η τρόικα απέρριψε έστω και ως ιδέα τις «μετατάξεις».
Τη Δευτέρα το  πολυνομοσχέδιο
Στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή την  προσεχή Δευτέρα (με τη διαδικασία του επείγοντος), αναμένεται να περιληφθούν οι  περισσότερες διατάξεις για τα ισοδύναμα μέτρα, καθώς και αυτές για τον Κώδικα  Φορολογίας Εισοδήματος. Με αυτό το δεδομένο, θα δοθεί και η «πολιτική έγκριση»  για τη δόση, η οποία, πάντως, αναμένεται να καταβάλλεται τμηματικά, ανάλογα με  την υλοποίηση των προαπαιτούμενων δράσεων. Ή, όπως επισήμανε το κορυφαίο  στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, «η δόση θα είναι τέτοια που θα καλύπτει τις  ανάγκες μας».

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...