Home / Ισπανικά / Δημόσια Εκπαίδευση / Εξαίρεση Κλάδων ΠΕ34 Ιταλικής και ΠΕ40 Ισπανικής από τη λίστα των υπό κατάργηση κλάδων (Του Νίκου Παππού)

Εξαίρεση Κλάδων ΠΕ34 Ιταλικής και ΠΕ40 Ισπανικής από τη λίστα των υπό κατάργηση κλάδων (Του Νίκου Παππού)

Δημοσιεύτηκε: 6:18 μμ Ιούλιος 18th, 2013  


imparolalinguaitaliana ACRAPT

ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΚΛΑΔΩΝ ΠΕ 34 ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕ 40 ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΛΑΔΩΝ

Περιγραφή:

Συνάδελφοι καθηγητές Ιταλικής και Ισπανικής,
Δείτε στον αρ.1 στο έγγραφο των Νομοτεχνικών Βελτιώσεων που κατέθεσε ο Υπουργός ΠΑΙ.Θ.Π.Α κος Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, την αναφορά στην εξαίρεση των κλάδων ΠΕ 34 Ιταλικής και ΠΕ 40 Ισπανικής από τη λίστα των καταργούμενων κλάδων εκπαιδευτικού προσωπικού της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Αυτό δεν θα ήταν δυνατό αν, τα μέλη των Δ.Σ. των Πανελλήνιων Συλλόγων Καθηγητών Ιταλικής και Ισπανικής Γλώσσας, καθώς και τα απλά μέλη των Πανελληνίων Συλλόγων Καθηγητών Ιταλικής και Ισπανικής Γλώσσας, δεν είχαν επιδοθεί σ’ένα ξέφρενο αγώνα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των Μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Η συνάδελφός μας κα Δήμητρα Πόπορη μου ανέφερε τα εξής, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας που έλαβε χώρα αργά χθές το βράδυ, λίγο πριν από την τελική ψήφιση του Νομοσχεδίου:
1) Η επιστολή που είχε αποσταλεί σε όλους τους βουλευτές και ευρωβουλευτές δεν έφτασε ποτέ στην αρμόδια προπαρασκευαστική Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής: Η επιστολή εδώ
2) Επίσης, δεν έφτασε ποτέ στην αρμόδια προπαρασκευαστική Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής η Κοινή Ανακοίνωση των Συλλόγων Καθηγητών Ιταλικής και Ισπανικής Γλώσσας: Η επιστολή εδώ
3) Η συνάδελφός μας επικοινώνησε αρκετές φορές με το γνωστό της Βουλευτή Ηλείας της Ν.Δ κο Ανδρέα Μαρίνο, του απέστειλε την προαναφερθείσα επιστολή και την Κοινή Ανακοίνωση των Συλλόγων Καθηγητών Ιταλικής και Ισπανικής Γλώσσας και τον ενημέρωσε, ενώ χθές το απόγευμα που επικοινώνησα για πρώτη φορά με τη συνάδελφό μας για να την ενημερώσω ότι δεν είχαμε εξαιρεθεί από τη λίστα στις τροπολογίες που είχαν κατατεθεί μέχρι τότε και είχαν αναρτηθεί στο SITE ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, παρόλο που ο Υπουργός ΠΑΙ.Θ.Π.Α κος Αρβανιτόπουλος είχε διαβεβαιώσει πολλάκις προφορικά τον κο Μαρίνο και άλλους βουλευτές της Ν.Δ. ότι θα εξαιρεθούμε. Έτσι, η συνάδελφός μας επικοινώνησε ξανά με τον κο Μαρίνο και τον πίεσε.
4) Ο άνθρωπος όμως που πιστεύω προσωπικά ότι έπαιξε καταλυτικό ρόλο, ήταν ένας γνωστός της συναδέλφου μας και νυν Στέλεχος Γραμματείας Οργανωτικού της Ν.Δ, ο οποίος δεν έχει σχέση με τους κλάδους ΠΕ 34 Ιταλικής και ΠΕ 40 Ισπανικής και ο οποίος έλαβε την Κοινή Ανακοίνωση των Συλλόγων Καθηγητών Ιταλικής και Ισπανικής Γλώσσας και την επιστολή μου από τη συνάδελφό μας και στη σύσκεψη που ακολούθησε με τον Υπουργό ΠΑΙ.Θ.Π.Α, λίγο πριν την τελική ψήφιση του νομοσχεδίου, του έθεσε επανειλημμένως το ζήτημα.
5) Κανείς δεν προέβαλλε αντιρρήσεις στη σύσκεψη για την εξαίρεσή μας, ούτε υπήρξε διαφωνία σχετικά με το αν θα έπρεπε, ή δεν θα έπρεπε να εξαιρεθούν οι ξενόγλωσσοι κλάδοι ΠΕ 34 Ιταλικής και ΠΕ 40 Ισπανικής σε σχέση με τις άλλες τεχνικές ειδικότητες.
6) Το χαρμόσυνο μήνυμα το επιβεβαίωσε και το Προεδρείο του Συλλόγου Καθηγητών Ιταλικής, έπειτα από επικοινωνία που είχαν χθές το βράδυ με τη Βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ και Αναπληρωτή Τομεάρχη Παιδείας κα Θεανώ Φωτίου.
Για όσους ενδεχομένως σπεύσουν να μας κατηγορήσουν ότι λειτουργήσαμε παρασκηνιακά, ας αναρωτηθούν με ποιο τρόπο μπήκαν στη λίστα οι κλάδοι ΠΕ 34 Ιταλικής και ΠΕ 40 Ισπανικής, ενώ δεν συμπεριελαμβάνονταν στο non paper του Υπουργείου Παιδείας: ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
Κερδίσαμε μια μάχη, αλλά δεν έχει κερδηθεί ο πόλεμος, δηλ. η θεσμική καταξίωση της Ιταλικής και της Ισπανικής γλώσσας σε όλα τα επίπεδα (Αλλαγή της Υπουργικής Απόφασης για τη διδασκαλία της δεύτερης ξένης γλώσσας (Γαλλικης, Γερμανικής, Ιταλικής, Ισπανικής) στα Γυμνάσια και στα Λύκεια με την κατάργηση της προϋπόθεσης περί ύπαρξης μόνιμου εκπαιδευτικού της δεύτερης ξένης γλώσσας που θα διδάσκονται οι μαθητές, Εισαγωγή Ιταλικής και Ισπανικής στην Πρωτοβάθμια, Προκήρυξη οργανικών θέσεων για τους κλάδους ΠΕ 34 Ιταλικής και ΠΕ 40 Ισπανικής,
Σύσταση θέσεων Σχολικών Συμβούλων Ιταλικής, Ισπανικής, Σύσταση θέσεων επιστημονικού προσωπικού των κλάδων ΠΕ 34 Ιταλικής και ΠΕ 40 Ισπανικής στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής – πρώην Παιδαγωγικό Ινστιτούτο).
Ευχαριστώ θερμά όλους όσους βοήθησαν σ’αυτό τον αγώνα και ιδιαιτέρως ευχαριστώ τη συνάδελφό μας κα Δήμητρα Πόπορη για την καταλυτική συνδρομή της, τον κυβερνητικό  Βουλευτή Ηλείας της Ν.Δ. κο Ανδρέα Μαρίνο για την παρέμβασή του, καθώς και το Στέλεχος Γραμματείας Οργανωτικού της Ν.Δ. που έλαβε μέρος στη σύσκεψη με τον Υπουργό ΠΑΙ.Θ.Π.Α, πριν την τελική ψήφιση του Νομοσχεδίου.
Ευχαριστώ επίσης την ιδιαιτέρα γραμματέα της κας Έφης Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, η οποία μας απέστειλε σήμερα το πρωϊ στις 11:22 π.μ.το έγγραφο των Νομοτεχνικών Βελτιώσεων, καθώς και τη Βουλευτή Ηλείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κα ‘Εφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη για τις αναφορές της στους κλάδους ΠΕ 34 Ιταλικής και ΠΕ 40 Ισπανικής στις εισηγήσεις της στην Ολομέλεια.
Όταν δημοσιευθούν τα πρακτικά στο www.hellenicparliament.gr, θα ακολουθήσει δημοσίευση που θα περιέχει τις αναφορές για τους κλάδους ΠΕ 34 Ιταλικής και ΠΕ 40 Ισπανικής στις εισηγήσεις όλων των βουλευτών για τους κλάδους ΠΕ 34 Ιταλικής και ΠΕ 40 Ισπανικής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Νομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και στην Ολομέλεια.
Έτσι θα ενημερωθούμε ενδελεχώς για το πόσοι και ποιοι βουλευτές αναφέρθηκαν στους κλάδους ΠΕ 34 Ιταλικής και ΠΕ 40 Ισπανικής.
Ευχαριστώ τη συνάδελφό μας κα Αθανασία Ανδρομανέτσικου για τη διοργάνωση της ηλεκτρονικής συλλογής υπογραφών στο petition
Ευχαριστώ τον Πανελλήνιο Σύλλογο Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας για το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε
Eυχαριστώ τον Πανελλήνιο Σύλλογο Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας APF fu και ΠΑΣΥΚΑΓΑ για την αναφορά του στους κλάδους ΠΕ 34 Ιταλικής και ΠΕ 40 Ισπανικής στην Ανακοίνωση που εξέδωσε:
Ευχαριστώ την κα Στυλιανή Πριόβολου – Γεωργαλά, πρώην Πρόεδρο του τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Ε.Κ.Π.Α και τον κο Ιωάννη Τσόλκα Αναπληρωτή Καθηγητή Ιστορίας, Ιταλικής Λογοτεχνίας και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού του τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Ε.Κ.Π.Α για τα άρθρα που έγραψαν και παραθέτω τα link τους από την ιστοσελίδα του Πανελλήνιου Συλλόγου Καθηγητών Ιταλικής Γλώσσας www.inital.gr, όπου και δημοσιεύτηκαν:
Ευχαριστώ τα Μέλη Δ.Ε.Π του τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Ε.Κ.Π.Α για τη Διαμαρτυρία που πρώτοι εξέδωσαν ως ξενόγλωσσο τμήμα.
Αν κάποιος/κάποια θεωρεί ότι ξέχασα να τον αναφέρω, παρακαλώ να επικοινωνήσει στο nikolaospappous@gmail.com για να τον προσθέσω στην παρούσα περιγραφή – Πρόλογο.
Δεν είναι δυνατό να έχω ενημέρωση για το πόσοι ξεχωριστά και με ποιο τρόπο συνάδελφοί μας καθηγητές Ιταλικής και Ισπανικής βομβάρδισαν τις τελευταίες ημέρες το πολιτικά γραφεία και συνέβαλλαν στην αυθόρμητη και συλλογική προσπάθεια επιβίωσης των κλάδων ΠΕ 34 Ιταλικής και ΠΕ 40 Ισπανικής στη Δημόσια Εκπαίδευση για να τους συμπεριλάβω στην παρούσα.
Εύχομαι στους συναδέλφους των τεχνικών ειδικοτήτων που αδίκως καταργήθηκαν και οι οποίοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και θα απολυθούν να μην απωλέσουν την ελπίδα τους για ένα καλύτερο αύριο και να αγωνιστούν συλλογικά για να επανακτήσουν τα κεκτημένα τους.
Μέχρι την τελική νίκη – τη θεσμική καταξίωση της Ιταλικής και της Ισπανικής γλώσσας στη Δημόσια Εκπαίδευση (Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια) και την ισότιμη μεταχείρισή τους σε σχέση με τη Γαλλική και τη Γερμανική γλώσσα από τις πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας, σας εύχομαι ολόψυχα καλό καλοκαίρι.
Ο συνάδελφός σας,
Νικόλαος Παππούς

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...