Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Εκπαιδευτικοί / Διαθεσιμότητα – Σώζονται όσοι έχουν προσληφθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ. Τελευταίες αλλαγές

Διαθεσιμότητα – Σώζονται όσοι έχουν προσληφθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ. Τελευταίες αλλαγές

Δημοσιεύτηκε: 1:29 μμ Ιούλιος 17th, 2013  


diathesimotita
Συνεχίζονται οι αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο λίγες ώρες πριν την ψήφισή του στη Βουλή. Όπως είχε προαναγγείλει από το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε αλλαγές που απαλλάσσουν ουσιαστικά από τον κίνδυνο διαθεσιμότητας μεγάλο μέρος των δημοσίων υπαλλήλων.
Σύμφωνα με αυτές:- Αυξάνεται στις 12.000 ευρώ από 6.000 ευρώ που ήταν, το όριο του ετήσιου εισοδήματος για να εξαιρεθεί από την διαθεσιμότητα δημόσιος υπάλληλος που είναι προστάτης ανάπηρου τέκνου ή συζύγου.- Το ίδιο χρηματικό όριο (12.000 ευρώ ) ισχύει και για την γονική μέριμνα τέκνου.- Εξαιρούνται από την διαθεσιμότητα οι δικαστικοί συμπαραστάτες.- Εξαιρούνται από την διαθεσιμότητα οι δημοτικοί αστυνομικοί σε δήμους με πληθυσμό κάτω των 5000 κατοίκων (κυρίως μικρά νησιά)

– Κατά την διάρκεια της διαθεσιμότητας ο δημόσιος υπάλληλος είναι ασφαλισμένος

Όπως διευκρινίζεται επίσης όσοι υπάλληλοι του Δημοσίου έχουν προσληφθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ ουσιαστικά εξαιρούνται από τη διαδικασία διαθεσιμότητας

briefingnews.gr
……………………………………………………………………………………………..
Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και  Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης κατέθεσε σήμερα, Τετάρτη  17 Ιουλίου 2013, μία σειρά νομοτεχνικών βελτιώσεων σε άρθρα του  πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, που αφορούν στο Υπουργείο  Δ.Μ. & Η.Δ.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων:
1. Αυξάνεται στις 12.000 ευρώ, από τις 6.000 ευρώ, που ήταν, το όριο  του ετήσιου εισοδήματος για να εξαιρεθεί από τη κινητικότητα δημόσιος  υπάλληλος που είναι προστάτης ανάπηρου τέκνου ή της συζύγου του.
2. Το ίδιο χρηματικό όριο (12.000 ευρώ) ισχύει πλέον και για την περίπτωση της γονικής μέριμνας τέκνου.
3. Προστέθηκε στις εξαιρέσεις από τη κινητικότητα και ο δικαστικός συμπαραστάτης, δυνάμει δικαστικής απόφασης.
4. Εξαιρούνται από τη κινητικότητα οι δημοτικοί αστυνομικοί που  υπηρετούν σε Δήμους με πληθυσμό κάτω των 5.000 κατοίκων. Οι Δήμοι αυτοί  είναι κατά βάση μικρά νησιά.
5. Οι διαδικασίες ΑΣΕΠ και ειδικά ο γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, η  διαδικασία πλήρωσης θέσεων με σειρά προτεραιότητας η οποία διενεργείται  εξ ολοκλήρου από το ΑΣΕΠ και ο διαγωνισμός εισαγωγής στην Εθνική Σχολή  Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, μοριοδοτούνται επιπρόσθετα κατά  την αποτίμηση των προσόντων των δημοσίων υπαλλήλων και κατά την επιλογή  των υπαλλήλων για να εξέλθουν από το καθεστώς της κινητικότητας.
6. Ορίζεται ρητώς ότι κατά τη διάρκεια της κινητικότητας ο δημόσιος υπάλληλος εξακολουθεί να παραμένει ασφαλισμένος.

Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού
Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...