Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Εκπαιδευτικοί / Αυξημένες αρμοδιότητες στους εκπαιδευτικούς από Σεπτέμβρη;

Αυξημένες αρμοδιότητες στους εκπαιδευτικούς από Σεπτέμβρη;

Δημοσιεύτηκε: 1:30 μμ Ιούλιος 14th, 2013  


ekpaideytikos

Αφού λοιπόν φεύγουν (τους καταργούν) τους Φύλακες απ΄τα σχολεία προσέξτε τι θα γίνει με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Θα πρεπει να έρχεται απο τις 7 το … πρωί ο Διευθυντής ή καποιος εκπαιδευτικός να ανοίξει ολους τους χώρους να μπει φρέσκος αερας στις  αίθουσες, να ελέγξει όλο το κτήριο αν υπάρχουν ζημιές βλάβες, να διορθώσει οτι μπορεί, να καλέσει την τεχνική υπηρεσία του Δημου αν χρειαστεί (τα περισσότερα σχολεία ειναι παλιά και βγάζουν συχνά προβλήματα .)

Να ελέγξει τον αύλειο χώρο και να μαζέψει τα σκουπίδια (μπουκάλια τσιγάρα σύριγγες προφυλακτικά ακόμη και ακαθαρσίες) που γινονται κατα τη διάρκεια της νύχτας απο εξωσχολικούς που βρίσκουν καταφύγιο στην αυλή τις νύχτες. Οι Καθαρίστριές πιάνουν δουλειά αργότερα. Τον χειμώνα να ανάψει τα καλοριφέρ εγκαίρως για να ΄χει ζεστάνει μεχρι να μπουν τα παιδιά στις 8.30, να καθαρίσει το χιόνι απο τα σκαλιά και μερος της αυλης για να περάσουν ολοι με ασφάλεια μέσα, να ρίξει και αλάτι αν εχει πάγο αυτά στη βόρεια Ελλάδα συμβαίνουν κάθε χειμώνα. Στη συνέχεια να υποδεχτεί τα παιδιά κάποια τα φέρνουν οι γονείς τους απο τις 7.15-7.30 γιατι δουλεύουν νωρίς, (ειδικά στα Δημοτικά φέρνανε τα μικρά τους απ΄τις 7.15, τα αφήναν στο σχολείο και ξέρανε οτι ειναι ασφαλή με το Φύλακα μέχρι να ΄ρθουν οι Δασκαλοι αργότερα.)

Κατα την διάρκεια του μαθήματος να ελεγχει στην είσοδο ποιος μπαίνει ποιος βγαίνει στο σχολείο, στα Δημοτικά η πόρτα ήταν πάντα κλειδωμένη και πληρως ελεγχόμενη απο το Φύλακα. Να ελεγχει περιμετρικά της αυλής να διώχνει εξωσχολικούς να έχει την προσοχή του για ναρκωτικά, παιδεραστία ενδοσχολική βία και λόγο της κατάστασης ( ΔΝΤ) πολλα παιδιά που πεινουν να βοηθάει οπως μπορεί (ειδικά στα Δημοτικό οι γυναίκες Φυλακες ειχαν τον ρόλο της Μάνας εμμέσως). Θα πρέπει να φροντίζει το πράσινο στην αυλή, δένδρα λουλουδια γρασίδι να τα ποτίζει να τα φροντίζει.

Στο σχόλασμα να κλειδώσει να ελέγξει και να ασφαλίσει όλους τους χώρους. Να Παραδώσει και τα τελευταία παιδάκια που οι γονείς τους σχολούν αργότερα. Ολα όσα προαναφέρθηκαν ήτανε στις αρμοδιότητες του Σχολικου Φύλακα που ακόμα βοήθαγε στη μεταφορά των βιβλίων το Σεπτέμβρη, θρανίων και καρεκλων στις εξετάσεις ή σε διάφορες σχολικές εκδηλώσεις.

Με λίγα λόγια ο Σχολικός Φύλακας ήταν η ψυχή του Σχολείου που ήξερε τα παντα για το τι υπάρχει απο τις αποθήκες μεχρι την τελευταία αίθουσα και γραφείο ωστε να διασφαλίζεται η εύρυθμη καθημερινη λειτουργία του καθε Σχολικού συγκροτηματος. Aυτός ο Θεσμός που υπάρχει εδώ και 12 χρόνια το Σεπτέμβρη δεν θα υπάρχει πια, καταργείται.

pliroforiodotis.gr

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...