Home / Featured / 500 οι λουφαδόροι εκπαιδευτικοί οι οποίοι όμως δεν μετρήθηκαν από το σύστημα διαχείρισης προσωπικού

500 οι λουφαδόροι εκπαιδευτικοί οι οποίοι όμως δεν μετρήθηκαν από το σύστημα διαχείρισης προσωπικού

Δημοσιεύτηκε: 6:44 πμ Ιούλιος 10th, 2013  


ypep8-marousi-5

Πηγές του υπουργείου Παιδείας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το αν οι λεγόμενοι «λουφαδόροι» εκπαιδευτικοί είναι η αιτία να μπουν στη διαθεσιμότητα άλλοι συνάδελφοι τους, απάντησαν:

«Οι λουφαδόροι εκπαιδευτικοί δεν μετρήθηκαν, εξαιρέθηκαν από το σύστημα διαχείρισης προσωπικού που κατέγραψε πόσοι εκπαιδευτικοί είναι υπεράριθμοι και πόσοι λείπουν, ανά βαθμίδα και ανά ειδικότητα. Άρα κανείς λουφαδόρος δεν γίνεται αιτία για να μπει στη διαθεσιμότητα κάποιος άλλος εκπαιδευτικός, κάποιος από τους εκπαιδευτικούς που θα βρίσκονται στη λίστα».

«Από το Μάρτιο, έχουμε στείλει όλες τις περιπτώσεις για όσους υπάρχουν ενδείξεις ότι λουφάρουν στους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης, οι οποίοι είναι οι μόνοι εκτός των Διευθυντών των Σχολείων που έχουν τη δυνατότητα να τεκμηριώσουν και να οδηγήσουν στην «έξοδο» τους λουφαδόρους. Πέραν αυτού δεν ξεπερνούν σύμφωνα με τις ενδείξεις τους 500 δηλαδή το 0,30% των εκπαιδευτικών».

«Δεν γλίτωσαν δηλαδή οι λουφαδόροι και έστειλαν άλλους στη διαθεσιμότητα. Πέραν αυτού από τον περασμένο Σεπτέμβριο αρχίσαμε να καταγράφουμε τους εκπαιδευτικούς σε πληροφοριακό σύστημα. Μέχρι τότε κανείς στο υπουργείο δεν ήξερε καθημερινά ποιος δουλεύει πού και πόσο. Τώρα πια από το Σεπτέμβριο μπορεί να μην «υπάρχουν» λουφαδόροι αφού ο έλεγχος που εμείς τώρα εφαρμόσαμε θα τους οδηγήσει στην τάξη να δουλέψουν».

www.makeleio.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...