Τελευταία Νέα

Σάββατο, 19/06/2021, 21:31


Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Εκπαιδευτικοί / Τμήμα γερμανικής ΕΚΠΑ – Διαμαρτυρία για την προτεινόμενη κατάργηση των κλάδων ΠΕ34 και ΠΕ40

Τμήμα γερμανικής ΕΚΠΑ – Διαμαρτυρία για την προτεινόμενη κατάργηση των κλάδων ΠΕ34 και ΠΕ40

Δημοσιεύτηκε: 8:53 πμ Ιούλιος 13th, 2013  


ekpa

Αθήνα, 11.7.2013

Τα μέλη του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για την προτεινόμενη κατάργηση των ειδικοτήτων των κλάδων ΠΕ34 και ΠΕ40 (Iταλικής και Ισπανικής Γλώσσας) στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Το νομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή προβλέπει αυτήν την κατάργηση του συνόλου των οργανικών θέσεων των καθηγητών Ιταλικής και Ισπανικής Γλώσσας συνιστά κατάφωρο πλήγμα στην Δημόσια Παιδεία, καθώς περιορίζεται η δυνατότητα επιλογής δεύτερης ξένης γλώσσας.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πανελλήνιες 2021: Ποιοι υποψήφιοι δικαιούνται αποζημίωση 350 ευρώ

Θεωρούμε ότι, στις σημερινές δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, η Πολιτεία οφείλει να εξοπλίζει τους νέους με γνώσεις και εφόδια που θα τους επιτρέπουν να σταθούν στο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον με αξιώσεις. Και η γλωσσομάθεια είναι σαφώς ένα από τα πλέον ουσιαστικά ‘εργαλεία’. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι η ελληνική γλώσσα είναι μια από τις λιγότερο ομιλούμενες γλώσσες η γλωσσομάθεια συνιστά ένα απαραίτητο συγκριτικό πλεονέκτημα.

Καλούμε με τον πλέον έντονο τρόπο την Πολιτεία να ανακαλέσει την απόφαση για την κατάργηση των κλάδων ΠΕ34 και ΠΕ40 (Ιταλικής και Ισπανικής Γλώσσας) και να μην περιορίσει την δημόσια και δωρεάν εκμάθηση ξένων γλωσσών, ένα από τα πλέον αποτελεσματικά εφόδια για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Αντίθετοι οι Πρυτάνεις για τη διαγραφή των 37 νέων τμημάτων "Γαβρόγλου"

Επιπλέον, η κατάργηση των θέσεων θέτει τους καθηγητές σε διαθεσιμότητα με δυσμενέστατες επιπτώσεις στους ίδιους και στις οικογένειές τους.

Εκ μέρους του Τμήματος ΓΓ&Φ

Φρειδερίκη Μπατσαλιά

Πρόεδρος


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πανελλήνιες 2021: Το πρόγραμμα εξετάσεων των Ειδικών Μαθημάτων

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις των Eιδικών ...