Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Εκπαιδευτικοί / Συμεών Κεδίκογλου – Οι απόψεις του για τις πιθανές απολύσεις εκπαιδευτικών

Συμεών Κεδίκογλου – Οι απόψεις του για τις πιθανές απολύσεις εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: 10:38 πμ Ιούνιος 25th, 2013  


kedikoglou

Στα παρακάτω αποσπάσματα περιέχονται οι απόψεις του νέου υφυπουργού για τις απολύσεις εκπαιδευτικών.

 

«Το ίδιο ισχύει και για την εκπαίδευση. Δεν είναι θέμα τύχης το πού θα πέσει ο κάθε μαθητής για να πούμε ότι «έτυχε να είναι ένας καλός, εμπνευσμένος δάσκαλος και άρα έμαθε γράμματα» ή «δυστυχώς είχε την ατυχία να είναι ένας ακατάλληλος δάσκαλος και άρα δεν μπόρεσε να μάθει γράμματα».

«Άρα, για μας ταμπού δεν είναι οι όποιες απολύσεις ακατάλληλων ενδεχομένως εκπαιδευτικών. Ταμπού είναι να έχουμε σωστή εκπαίδευση για τα  παιδιά μας, ώστε να ξέρει ο γονιός και να είναι ήσυχος ότι το παιδί του, που πηγαίνει  στο δημόσιο σχολείο, μαθαίνει γράμματα.»

 (έχει ενδιαφέρον)

πηγή

Πρακτικά Βουλής

Συζήτηση για το Σχέδιο Νόμου για την ίδρυση της ανεξάρτητης αρχής για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

……………………………………………………………………….

O νέος Υπουργός Διοικητικής Μεταρύθμισης είχε δηλώσει:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ακραίο μέτρο αλλά απαραίτητη η επιστράτευση

Την ανάγκη σχεδιασμού ενός νέου χάρτη στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στη λογική των λιγότερων καθηγητών, που θα δουλεύουν περισσότερο και θα αμείβονται καλύτερα, υπογράμμισε ο βουλευτής της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

«Η προσωπική μου άποψη είναι ότι θα πρέπει πλέον να έχουμε λιγότερους καθηγητές, που θα δουλεύουν περισσότερο, αλλά θα αμείβονται πολύ καλύτερα από τα 700 ευρώ, που παίρνει σήμερα ένας νεοδιοριζόμενος εκπαιδευτικός», εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της επιστράτευσης, αφού επισήμανε ότι πρόκειται «για ένα ακραίο μέτρο στο οποίο καμία κυβέρνηση δεν καταφεύγει με ευκολία», ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «κρίθηκε απαραίτητο από τη στιγμή που οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των καθηγητών δεν αντελήφθησαν τα όρια των δικών τους κινητοποιήσεων».

Ο βουλευτής ανέφερε ακόμη ότι «μαζί με τη χρεοκοπία της χώρας, χρεοκόπησαν και οι συνδικαλιστικές πρακτικές» που, όπως είπε, «αποσκοπούν στη μεγιστοποίηση των παράπλευρων ζημιών προκειμένου να επιτευχθούν τα κλαδικά αιτήματα».

 

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...