Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Εκπαιδευτικοί / Ποιος είσαι εσύ, δάσκαλε, που χαλάς την πιάτσα;

Ποιος είσαι εσύ, δάσκαλε, που χαλάς την πιάτσα;

Δημοσιεύτηκε: 3:11 μμ Ιούνιος 1st, 2013  


15203920_sioutas_limghandler

Ντροπή σου δάσκαλε! Ακούς εκεί!

Διευθυντής δημοτικού και να έχει στο σχολείο του τέτοιες συνήθειες! Νικόλας Σιούτας το όνομά του. Είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει. Το πρώτο είναι οι συνήθειές του που έχει το “θράσος” να τις επιβάλλει σε μια ολόκληρη γειτονιά. Τι κάνει αυτός; Μαζί με τους δασκάλους και τους μαθητές του σχολείου, κάπου στη Ν. Σμύρνη, έχουν φτιάξει ένα σχολείο όπου, άκουσον άκουσον, λειτουργούν τα εξής: ταρατσόκηπος με βιολογικούς λαχανόκηπους μαθητών, μετεωρολογικός σταθμός ενταγμένος στο Εθνικό Αστεροσκοπείο, αισθητήρες καταγραφής σεισμών συνεργαζόμενο με το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, λιοστάσι, σημεία ανακύκλωσης, διαδραστικούς πίνακες, κατοπτρικό τηλεσκόπιο και web radio. Επίσης έχει την απίστευτη συνήθεια να διοργανώνει “αστροβραδιές”  όπου τα παιδιά με τη βοήθεια ερασιτεχνών αστρονόμων και τηλεσκοπίων παρατηρούν τα άστρα και μαθαίνουν αστρονομία και όχι ζώδια από το Άστρα και Όραμα. Σα να μην φτάνουν όλα αυτά, διοργανώνει κάθε Σάββατο απόγευμα κινηματογραφικές προβολές στο home cinema του σχολείου για παιδιά και γονείς, με είσοδο ελεύθερη.Το σχολείο γίνεται ένας χώρος χαράς, κεφιού, δημιουργίας και αγάπης για το χώρο.

Και τολμά αυτός ο δάσκαλος να αμφισβητεί με τις πράξεις του εκείνη την τεράστια φιγούρα του σχολείου που γκρινιάζει ολημερίς γιατί δεν έχει μελάνι (“κι εγώ άμα είναι δεν κάνω τίποτα έτσι”), γιατί παίρνει λίγα λεφτά (λες και θα τιμωρήσεις το άσπλαχνο κράτος αν δε δουλεύεις). Ντροπή σου δάσκαλε! Χαλάς την πιάτσα!

Την είδηση μάθαμε από ΤΑ ΝΕΑ απ’ όπου είναι και η φωτογραφία.

Το blog του σχολείου του πιατσοχαλαστή αυτού δασκάλου είναι εδώ.

Όπου μπαίνεις και ακούγεται Χατζιδάκις! Μήπως να διωχθεί σαν την άλλη τη δασκάλα με τον Κεμάλ;

πηγή https://elniplex.com/

………………………………………………………………………………………

Νικόλαος Σιούτας

Δάσκαλος και εκτός της αίθουσας

Στόχος του πριν από δύο χρόνια, όταν έγινε διευθυντής, ήταν να δημιουργήσει ένα σχολείο με όραμα και ανοιχτό στην κοινωνία. Οι προσπάθειές του δείχνουν να έχουν αποτέλεσμα. Το σχολείο είναι περιζήτητο και πολλοί γονείς επιδιώκουν να στείλουν σε αυτό τα παιδιά τους, ενώ παράλληλα λειτουργεί ως κύτταρο ζωής για ολόκληρη τη γειτονιά. Ολα αυτά, διότι το σχολείο του ξεφεύγει από τα συνηθισμένα
Η εκδήλωση την οποία διοργάνωνε για χθες το βράδυ στο Αλσος Νέας Σμύρνης αποδεικνύει πόσο ανοιχτό στην κοινωνία είναι το σχολείο που διευθύνει. Στο Αλσος ήταν προγραμματισμένη η «Αστροβραδιά του 4ου»: οι μαθητές θα παρατηρούσαν τον έναστρο ουρανό με τηλεσκόπια με τη βοήθεια ερασιτεχνών αστρονόμων.
Ο Νικόλαος Σιούτας, δρ Ψυχολογίας, ειδικός παιδαγωγός και πρώην σχολικός σύμβουλος, γεννήθηκε στις Κομποτάδες Φθιώτιδας από γονείς αγρότες. Η αγάπη του για το παιδί, όπως λέει, τον οδήγησε στην Παιδαγωγική Ακαδημία. Δίδαξε σε ορεινά μονοθέσια – διθέσια σχολεία του Νομού Βοιωτίας και έπειτα σε σχολεία της Αθήνας. Επηρεασμένος από τον Αλέξανδρο Δελμούζο άρχισε σύντομα να εφαρμόζει τις παιδαγωγικές αρχές του. «Οι ιδέες του με επηρέασαν από την αρχή της εκπαιδευτικής μου πορείας. Θεωρώ ότι ο Αλέξανδρος Δελμούζος είναι μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στον χώρο της νεοελληνικής εκπαίδευσης. Η αποδέσμευση από την αυθεντία του παραδοσιακού δασκάλου, η ανάδειξη ενός συνεργατικού μοντέλου και η βιωματική μάθηση είναι αυτά που με εκφράζουν», αναφέρει.
ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ. Ο εκπαιδευτικός, ο οποίος τα τελευταία 30 χρόνια μένει στη Ν. Σμύρνη και είναι πατέρας δύο παιδιών, δεν είναι ένας δάσκαλος κολλημένος στο σχολικό πρόγραμμα, ούτε ένας διευθυντής κλεισμένος στο γραφείο του. Αεικίνητος, από τη στιγμή που βρέθηκε στη θέση του διευθυντή στο 4ο Δημοτικό Ν. Σμύρνης, στη συμβολή των οδών Κράτητος και Αποστολάκη, ψάχνει συνεχώς να βρει καινούργια πράγματα που θα εμπνεύσουν τους μαθητές.
H λίστα των πρωτοποριακών δράσεων και προγραμμάτων που υλοποιούνται με πρωτοβουλίες του στο 4ο Δημοτικό είναι μεγάλη. Το σχολείο διαθέτει έναν καταπράσινο ταρατσόκηπο όπου εφέτος οι μαθητές φύτεψαν τους δικούς τους βιολογικούς λαχανόκηπους. Εχει μετεωρολογικό σταθμό ενταγμένο στο δίκτυο του Meteo (του Εθνικού Αστεροσκοπείου). Εχει δικό του αισθητήρα καταγραφής σεισμών και συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ. Ο επισκέπτης εντυπωσιάζεται από το λιοστάσι που υπάρχει στο σχολείο, τους διαδραστικούς πίνακες, τα σημεία για ανακύκλωση, το κατοπτρικό τηλεσκόπιο. «Ο,τι γίνεται, γίνεται με κέφι. Αφησα μία θέση μεγαλύτερη, του σχολικού συμβούλου. Ηρθα εδώ και έβαλα ένα στοίχημα: Να κάνουμε ένα δημόσιο σχολείο που δεν θα έχει τίποτα να ζηλέψει από ένα ιδιωτικό. Πιστεύω στο νέο σχολείο, στο βιωματικό σχολείο. Από όποιο σχολείο και αν πέρασα είχα την ίδια φιλοσοφία», τονίζει μιλώντας στα «ΝΕΑ» ο κ. Σιούτας προσθέτοντας ότι το δημόσιο σχολείο δεν ταυτίζεται με το μίζερο.
Αισθάνεται όμως την ανάγκη να τονίσει ότι το εκπαιδευτικό αποτέλεσμα στο 4ο Δημοτικό είναι προϊόν συλλογικής εργασίας «όπου ο κάθε εκπαιδευτικός του σχολείου μας δίνει τον καλύτερο εαυτό του. Είναι η καλύτερη ομάδα με την οποία έχω συνεργαστεί στα 35 χρόνια της εκπαιδευτικής μου πορείας».
Φροντίζει να ενημερώνει για το ποιος είναι ο στόχος του και στην ιστοσελίδα του σχολείου. Γράφει πάνω πάνω: «Στοχεύουμε σε ένα σχολείο που θα το αγαπούν τα παιδιά, αλλά και θα το εμπιστεύονται οι γονείς. Ενα σχολείο που θα είναι ανοικτό στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής βάζοντας στο κέντρο τον μαθητή. Ενα σχολείο ανοικτό σε ιδέες και καινοτόμες δράσεις. Ενα σχολείο που θα δίνει  τη δυνατότητα στον μαθητή να ανακαλύπτει τη γνώση μέσα από ένα βιωματικό πλαίσιο. Ενα σχολείο που θα καλλιεργεί την περιβαλλοντική συνείδηση, αλλά και θα προετοιμάζει τον μαθητή για τη ζωή».
Μία από τις καινοτόμες δράσεις του διευθυντή που εξέπληξαν εφέτος γονείς και μαθητές ήταν το… Σινέ Σχολείο. Εκμεταλλεύθηκε την αίθουσα home cinema του σχολείου και διοργάνωσε τέσσερις κινηματογραφικές προβολές με δωρεάν είσοδο, απογεύματα Σαββάτου. Στις προτεραιότητές του είναι να κάνει το σχολείο ελκυστικό και ευχάριστο στα παιδιά. Ετσι, το 4ο Δημοτικό υποδέχεται τους μαθητές με μουσική, ενώ μουσική ακούγεται και στα διαλείμματα.
Επιδίωξη του κ. Σιούτα, ακόμη, είναι το σχολείο να μην είναι εσωστρεφές αλλά να συνεργάζεται αρμονικά με την ευρύτερη τοπική κοινωνία. Με πρότασή του ξεκίνησε να λειτουργεί εφέτος το Σύγχρονο Λαϊκό Πανεπιστήμιο του Δήμου Νέας Σμύρνης όπου είναι και υπεύθυνος. Το 2007 ο κ. Σιούτας επελέγη ως σχολικός σύμβουλος στην 7η Περιφέρεια Αθήνας. Επειτα από τέσσερα χρόνια όμως αποφάσισε να αφήσει τη θέση του σχολικού συμβούλου. Επέστρεψε στις διδακτικές αίθουσες και ανέλαβε διευθυντής στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης.
Η απόφασή του εξέπληξε τους συναδέλφους του. «Διαφώνησα στην απόφασή του να επιστρέψει ως διευθυντής εγκαταλείποντας μια θέση θεσμικά ανώτερη. Ο Νίκος όμως είχε αποφασίσει να επιστρέψει σε χώρους που τον γεμίζουν πραγματικά και με τις καινοτόμες υπερβάσεις του να δημιουργήσει ένα δημόσιο σχολείο που το αγαπούν τα παιδιά και το εμπιστεύονται οι γονείς», θα πει ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Σχολικών Συμβούλων Ιωάννης Κάππος. Αλλά και ως σχολικός σύμβουλος ο κ. Σιούτας, θυμάται ο κ. Κάππος, «συνεχώς αναζητούσε την καινοτομία και την ενίσχυση της πρωτοβουλίας των εκπαιδευτικών, ώστε το σχολείο να ξεφύγει από το συμπεριφοριστικό μοντέλο και να γίνει ένα πραγματικό σχολείο εργασίας».
Το site του σχολείου https://4dim-n-smyrn.att.sch.gr/ για τις δράσεις του.
ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ. Ο διευθυντής προσπαθεί να εκμεταλλεύεται την 35χρονη εμπειρία του στην εκπαίδευση, αλλά και τις γνώσεις του στην ψυχολογία. Στο μπλογκ του σχολείου «ποστάρει» συχνά συμβουλές και προτρέπει τους γονείς να επικοινωνούν μαζί του. «Μη διστάσετε να μου γράψετε στο e-mail θέματα που θέλετε να συμπεριλάβουμε και να αναπτύξουμε», τους γράφει. Συμβουλές προς τους γονείς δίνει και μέσω του ιντερνετικού ραδιοφωνικού σταθμού του σχολείου που εγκαινίασε εφέτος.
Οι δράσεις του και η συμβουλευτική προς τους γονείς είχαν ξεκινήσει αρκετά νωρίτερα. Οταν δίδασκε το 1983 στο διθέσιο Δημοτικό Σχολείο Υψηλάντη Βοιωτίας είχε συνεργαστεί με τη Νομαρχιακή Επιτροπή Λαϊκής Επιμόρφωσης σε προγράμματα στήριξης των γονέων.
Στην πορεία του στον χώρο της παιδαγωγικής προσπάθησε να είναι πάντα δίπλα στα παιδιά και στους γονείς, εντός και εκτός σχολείου. Διαθέτει γνώσεις και για τα παιδιά με αναπηρία, αφού έχει μετεκπαιδευτεί σε αυτόν τον τομέα στο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης.
Στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με την τηλεόραση, όπου και εκεί επίκεντρο των δύο εκπομπών που παρουσίαζε («Παιδικά χαμόγελα» και «Γονεϊκές ιχνηλασίες») ήταν το παιδί και οι γονείς. Επίσης, στο Πάντειο μετά το διδακτορικό του στην Ψυχολογία δίδαξε το μάθημα Τηλεόραση και Παιδική Ηλικία.
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

 

92 Σχόλια

 1. Είναι όμως παράνομη η προβολη ταινιών, αν δεν έχει λάβει άδεια, απο αυτούς που διαχειρίζονται τα πνευματικά δικαιώματα. Και μην ακούσω, καμία μπουρδίτσα. Αν θέλει να είναι σωστός, πρέπει να είναι τύπος και υπογραμμός. Η λογική οτι κάνει κάτι για κοινό όφελος και δεν κερδίζει κάτι δεν σημαίνει οτι δεν προκαλλεί πιθανή ζημία, σε χειμαζώμενες εταιρίες που ασχολούνται με τη διανομή θεαμάτων και προφανώς, «χάνουν». Εκτός αν προβάλει έργα 50-75 ετών που ανα περίπτωσει έχουν λήξει τα δικαιώματακ αι περιέρχονται στην εκάστοτε Εθνική βιβλιοθήκη αν δεν επανεκτελεστούν ώστε να ανανεωθεί η άδειά τους.

  • ntropi sas na estiazete sto an ine paranomo na vlepoun tenies horis adia ke alles anoisies! proton den xerete an ine etsi ke defteron peste tou ena bravo! ine axios thavmasmou…

   • Χιλιάδες μπράβο σε αυτόν τον δάσκαλο !!!!!
    Και χωρίς να θέλω να συμφωνήσω με τον Κώστα παραπάνω, μία από τις «υποχρεώσεις» του δασκάλου είναι να μάθει τα παιδιά να είναι νομοταγείς πολίτες… Τώρα αν έχουμε ξεχάσει τι είναι αυτό στην Ελλάδα λόγω των καταστάσεων και της ανεκτικότητας που υπάρχει είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο …
    Κακώς βέβαια που ο Κώστας εφόσον ήθελε να προβάλει ένα «αρνητικό» της πράξης του δεν ανέφερε καν τις τόσες άλλες θετικές που υπάρχουν στο συγκεκριμένο κείμενο!
    Πάντως όπως και να ‘χει ο άνθρωπος αυτός είναι παράδειγμα προς μίμηση και μακάρι όλοι οι δάσκαλοι των παιδιών μας να προσπαθούσαν το ίδιο !!!

  • Μπράβο Κύριε «Κώστας» και μπράβο στο πολύ ακρίβές σχόλιό Σας στις 20 Μαρτίου 2015 at 12:44..

   Ωραία, αν òoμως, λέμε τώρα, δεν είστε κι Εσείς απλά στην αντίδραση, κι αν, επί της ουσίας, το Έργο αυτού του ανθρώπου (Δάσκαλος!), Σας αρέσει, γιατί δεν τον βοηθάτε, άμεσα και έμπρακτα, να χειριστεί το ζήτημα των πνευματικών δικαιωμάτων που, απ’ότι καταλαβαίνω, κατέχετε;.. Απλά και πρακτικά πράγματα.. Έτσι, για να μην λέμε μόνο τα αντίθετα των αντιθέτων..
   Ευχαριστώ,
   Γιώργος

  • χ… μας ρε νομοταγη…..

  • EISAI m…… entelvs POY estiazeis STO symferon soy KAI mono. Nteneke

  • Τι είπε ρε ο άνθρωπος;; Σε όλο αυτό τα άρθρο αυτό έχεις να σχολιάσεις ρε τρόμπα; Τα παιδιά σου λυπάμαι που φαντάζομαι ότι για να ακούσουν έπαινο θα πρέπει σώσουν το κόσμο, να κλείσουν τη τρύπα του όζοντος, να γίνουν πρόεδροι και διευθυντάδες (έ;)…αλλά και πάλι νομίζω κάτι θα λείπει. Α, το βρήκα! Μυαλό στη κεφάλα σου. Στόκε.

  • Πόσο ελεεινά και φθηνά είναι αυτά που λές. Είμαι δημιουργός, συνθέτης και στιχουργός, ας μου πάρει όλα τα δικαιώματα που αντιστοιχούν για τη συγκεκριμένη προβολή εαν είναι να προς την εξύψωση ήθους των παιδιών μας. Εσύ γιατι δεν πληρώνεις χιλιάδες ευρώ για τα μουσικά έργα που «ρουφάς» απο το youtube, τι σημασία έχει εαν ειναι ευθύνη της εκάστοτε ιντερνετικής εταιρείας, εσυ τι κάνεις; Είσαι σκετη τραγωδία! ΑΤΟΠΟΣ.

   • Λίτσα Γιούτη

    Κε Στιχουργέ και Συνθέτα και ό,τι άλλο είστε τέλος πάντων,
    διαβάσατε καθόλου τα συμβόλαια που έχετε υπογράψει σχετικά με τα πνευματικά σας δικαιώματα;;;;

    Πρίν γίνεται όλες αυτές οι ειδικότητες μαζί, είχε πέσει στα χέρια σας κάποια ταιινία ή όχι άλλο ;; Κάνατε τον κόπο να διαβάσετε στο πίσω μέρος που λέει «Απαγορεύεται η όποια δημόσια εκμετάλλευση μέρους ή ολόκληρου αυτού »

    ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ!!! Δηλαδή αν έπαιρνε λεφτά , ναι θα μπορούσε να τον κυνηγήσει ο νόμος , όταν έχει είσοδο ελεύθερη εσύ κοίτα να γράψεις κάνα στίχο ακόμη και να ενημερωθείς γιατί δεν σε βλέπω καλά!

    • Αγαπητή κ. Λίτσα μάλλον δεν αντιληφθήκατε ότι ο Μουσικός δεν μιλάει ενάντια στον δάσκαλο… Αντιθέτως λέει πως παραχωρεί όλα του τα δικαιώματα αν πρόκειται για τέτοιου είδους ενέργειες που ευνοούν την εξύψωση των παιδιών μας.
     Συγχαρητήρια κι από μένα στο δάσκαλο!!

    • Λιτσα θα σου ελεγα τι να κανεις αλλα δεν θα μου το επιτρεψει η σελιδα…εαν πειραζουν τα προσωπικα σας βγαζετε δηλητηριο,,γιατι δεν σταματας του τυπους που καθε μερα ατις καφετεριες πουλανε φτηνες αντιγραφες..

   • πόσο ανθρώπινος είσαι φίλε μου

  • Αγαπητέ είστε το απόλυτο άλλοθι όλων των συναδέλφων του που πίσω από τα «αυτό δεν προβλέπεται» εναποθέτουν τους τόνους βαρεμάρας και ευθυνοφοβίας σέρνουν καθημερινά στη μίζερη ζωή τους βυθίζοντας το κράτος τον θεσμό του δημοσίου υπαλλήλου αλλά και την κοινωνία συνολικά σε τέλμα. Δεν σας κρύβω πως πιστεύω ότι είστε και εσείς ο ίδιος εκπαιδευτικός. Αν χρηματοδοτούσε άπορη οικογένεια θα βλέπατε απόκρυψη εισοδήματος, αν βοηθούσε σε συσσίτια αστέγων θα τον θεωρούσατε ηθικό αυτουργό εφόσον ωφελούμενος παρουσίαζε αυξημένη χοληστερίνη κ.ο.κ. Για τον δάσκαλο δεν ανησυχώ, σίγουρα στην πορεία της δράσης του θα συνάντησε πολλούς σαν εσάς. Όμως διαθέτει τη δύναμη και το σθένος να σας αγνοεί, και αυτό είναι που τον κάνει ανώτερο σας και άξιο του σεβασμού αρκετών. Σχετικά με ζητήματα ηθικής και νομιμότητας όπως θα έλεγε και ένας δικαστής κάλο θα είναι να ξεπερνούμε ενίοτε το γράμμα και να εστιάζουμε στο πνεύμα του νόμου!

  • Δεν είναι παράνομη η προβολή σε ένα σύνολο ατόμων. Όπως εσύ με την παρέα σου θα βάλετε στον προτζέκτορα του σαλονιού σου την ταινία που νόμιμα νοικιάσατε από το videoclub ή νόμιμα κατεβάσατε από το διαδίκτυο, έτσι και εκείνος με την δικιά του παρέα βλέπει ταινίες..

  • Α ρε κακομοίρη…….

  • παπαργιες λες

  • Πόση κακία υπάρχει τελικά στον κόσμο ρε φίλε. Ο άνθρωπος έχει πετύχει τα ακατόρθωτα, έχει κάνει τους μαθητές μα αγαπούν το σχολείο και ο «έξυπνος» ο άλλος μιλάει για πνευματικα δικαιώματα. Αλλά φυσικά, ό, τι δεν πιάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Αντε διάβασε το άρθρο ελεινε τυπε και άσε τα κομπλεξικα σχόλια. Τους παράνομους ψαξτους άλλου όχι εδώ.

  • τι λεει ρε το ατομο ;;;;; τι λεει ;;; σε αυτη τη χωρα υπολειτουργουν ολα !! και μη βρεθει ανθρωπος που κανει κατι διαφορετικο πεφτουν να τον φανε και πιανονται απο κατι λεπτομερειες…εδω δεν εχουμε να φαμε τα πνευμστικα δικαιωματα των ταινιων μας μαραναν…

  • Κύριε Κώστα, καλό θα ήταν να κάνετε μια στοιχειώδη έρευνα πριν σχολιάσετε.

   Με βάση το νόμο 2121/1993, άρθρο 27: Δημόσια παράσταση ή εκτέλεση σε ειδικές περιστάσεις
   Επιτρέπεται, χωρίς την άδεια του δημιουργού και χωρίς αμοιβή, η δημόσια παράσταση ή εκτέλεση έργου: α) σε περίπτωση επισήμων τελετών, στο μέτρο που δικαιολογείται από τη φύση αυτών των τελετών, β) στο πλαίσιο της δραστηριότητας εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από το προσωπικό και τους μαθητές ή σπουδαστές του ιδρύματος εφόσον το κοινό απαρτίζεται αποκλειστικά από αυτούς ή από τους γονείς των μαθητών ή σπουδαστών ή όσους έχουν την επιμέλεια αυτών ή όσους συνδέονται άμεσα με τις δραστηριότητες του ιδρύματος.

   Δεν πρέπει να δοθεί δημοσιότητα στο θέμα γιατί τότε αλλάζουν οι περιστάσεις και χρειάζεται άδεια.

   Τις πληροφορίες πήρα από την ίδια την ΕΠΟΕ για το δικό μας σχολείο. Για να διασταυρώσετε τα λεγόμενά μου ή να πάρετε περισσότερες πληροφορίες:

   Ξηρούτσικος Δημήτριος
   Εκπρόσωπος ΕΠΟΕ
   210 6542760-764-748

  • Αθανασία Χαλκιά

   Είναι απίστευτο που σε όλα αυτά που είδες βρήκες να σχολιάσεις αυτό…..!!!!!!!!!!
   Μπράβο σε αυτόν τον δάσκαλο με την μεγάλη ψυχή. Μακάρι το παράδειγμά του να εμπνεύσει κι άλλους δασκάλους.

  • αγαπητέ Κώστα, και οι φωτογράφοι είναι παράνομο να μπαίνουν μέσα στο σχολείο για να τραβάνε τις αναμνηστικές φωτό κάθε χρόνο, αλλα μπαίνουν κανονικά και με τον νόμο, εφόσον ο σύλλογος γονέων τα παίρνει.
   Αρα, ας είμαστε νομοταγείς εκεί που μας βολεύει μονάχα έτσι;

  • 1ον πως γνωρίζετε αν ειχε άδεια για προβολή της ταινίας και 2ον θα μπορούσε να παιξει ευκολα παλιές ελληνικές ταινίες απο το YouTube που κυκλοφορούν πλεον ελεύθερες διότι το YouTube είναι πολύ αυστηρό όσων αφορά τα πνευματικά δικαιώματα.
   Και 3ον για αυτο δεν θα παμε ποτε μπροστα σαν έθνος και χώρα γιατι κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος….

  • Eνταξει την ειπες τη μαλ……α σου,πηρες και το χρονο διασημοτητας που ηθελες σαν φαντασμενο 10χρονο….παρε τωρα τα κουβαδακια σου και αντε να παιξεις πιο κατω πανηλιθιε ,που ολα τα μετρας στο χρημα και οχι στη χρησιμοτητα…..

  • είσαι πολύ βλάκας αγόρι μου…..

  • Παίζει να’σαι ο πιό βλάκας Έλληνας

  • Αυτό σε απασχόλησε εσένα, από το όλο θέμα?? Τα κέρδη των εταιρειών?? Μη χειρότερα δηλαδή..έχει σαλέψει τελείως ο κόσμος..

  • «χειμαζώμενες εταιρείες» χαχαχα το μυαλό σου είναι μόνον χειμαζώμενο!!!

  • ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΧΑΝΕΙΣ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ. ΑΥΤΑ ΕΙΧΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΛΑ ΚΙ ΟΛΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ . ΕΙΑΣΑΙ ΣΤΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΨΥΧΟΣ

  • Αυτή ακριβώς είναι η παραπληροφόρηση φίλε μου, η απομόνωση ενός μόνο στοιχείου από ένα ολόκληρο κατεβατό. Δεν θα σου πω εγώ τι δηλώνει, όσο για την μπουρδίτσα, δικιά σου έκφραση

  • Aθανασιάδης Κωνσταντίνος

   Άμα περιμένει από τον κάθε παπάρα υπουργό παιδείας, σώθηκε! Μια φορά, επικροτήστε την προσπάθεια κάποιοιου, και σταματήστε τα μίζερα σχόλια!

  • για τα πνευματικά είναι μ΄άλλα λόγια να αγαπιόμαστε . . . . . μπάβο δάσκαλε είσαι άνθρωπος μα α κεφαλαίο . . . .

  • ΟΤΑΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΟ builing ΘΕΡΙΖΕΙ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΟΡΑΜΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΣΤΟΝ ΚΥΚΕΩΝΑ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΕΜΕΙΣ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΩΝ. ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ, ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΕΤΙΚΟ ΣΕ ΕΝΑ ΧΩΡΟ ΟΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ 1/3 ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥΣ (ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ).ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΤΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΑΒΛΕΨΩ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΚΡΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΕΣ ‘Η ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ. ΚΑΤΑΛΗΓΟΝΤΑΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΘΑ ΠΩ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΛΛΑ Η ΜΕΜΨΙΜΟΙΡΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • Επειδή δεν τα ξέρεις καλά φίλε μου και κάνεις τον έξυπνο, ο νόμος περί πνευματικού δικαιώματος λήγει μετά από 20 χρόνια και ισχύει μόνο εαν και εφόσον υπάρχει εκμετάλλευση του πνευματικού έργου για χρήματα. Εφόσον η είσοδος είναι δωρεάν, και φαντάζομαι μόνο για μαθητές, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Και στο φινάλε που ξέρεις εσύ στην τελική οτι δεν έχει πληρώσει για τα δικαιώματα πρίν προβάλλει την ταινία. Ξύπνιοι ελληνάρες όλοι εδώ μεσα.

  • Έ ναι αυτό είναι το θέμα!!Δεν πας καλά……

  • κ. ΚΩΣΤΑ, δε συνηθίζω να απαντώ σε σχόλια, επιτρέψτε μου όμως να σας πω ότι ένας δάσκαλος διδάσκει ήθος και αξιοπρέπεια… για όλες τις ταινίες που προβλήθηκαν έχουν καταβληθεί τα νόμιμα δικαιώματα.
   ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ!

  • Πως να πάει μπροστά αυτή η Χώρα με «Κώστηδες»?? Ρε άνθρωπε αυτό είδες μέσα σε όλα αυτά που έχει κάνει αυτός ο Δάσκαλος?? Από αυτό το σχολείο θα βγούν Άνθρωποι!!! όχι Ελληναράδες σαν εσένα.

  • Μαρία Κούκιου

   Eσένα φίλε από όλα αυτά που διάβασες …αυτό σε χάλασε ? Ότι αυτός ο άνθρωπος σύμφωνα με αυτά που διαβάσαμε έχει δώσει μιά δημιουργική πνοή σ’ένα εκπαιδευτικό σύστημα που πάσχει και θα δώσει στη κοινωνία ενδιαφέροντες ανθρώπους με ευρύτητα ενδιαφερόντων ….δεν σου λέει τίποτα ??????????>?
   Εγώ θα έλεγα συγχαρητήρια σ’αυτόν τον δάσκαλο και μακάρι να βρεί μιμητές στο έργο του !!!!!

  • «Μεγαλε» ξεχασες και την ΑΕΠΙ και 2-3 αλλες εταιριες που ξαφνικα δημιουργηθηκαν απο το πουθενα μιας και λειτουργει και ραδιοφωνικο σταθμο……..απ’ολα δηλαδη που διαβασες εσυ εμεινες σε αυτο……..ο λογος που ειμαστε σε αυτα τα χαλια ειναι η νοοτροπια του ΕΓΩ ειμαι σωστος απεναντι στο κρατος και ολοι οι αλλοι οχι…….και μονο που μπηκες στον κοπο να γραψεις αυτες τις αηδιες φανταζομαι ποσο νομοταγης εισαι εσυ………..ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ και μακαρι να βρει μιμητες…..

  • TROLL!!!!!!!!!

   και ψαρώνουν οι άλλοι και ασχολούνται με τη πάρτη σου αντί του αρθρου

  • o κωστας πρεπει να εφαγε κουτοχορτο μικρος η παιρνει λυγμενα…ολοι αυτοι που πουλανε δισκακια μουσικης δεν τον πειραζουν..Τωρα θα μου πειτε ειναι δυνατον ο Ελληναρας να αρεσκετε στο καλο…φυσικα οχι…μπραβο στον εκπαιδευτικο που επινοησε ολα αυτα…ευχομαι σε ανωτερα,,,,

  • εισαι στοκος…μπετον αρμε πως το λενε και σε οποια γλωσσα και αν στο πω…στοκε, οπισθοδρομικε…πρφανως ο δασκαλος παλευει με τις πετρες για ενα καλυτερο αυριο των παιδιων μας…αναλαμβανει πρωτοβουλια σε μια χωρα που κυριαρχουν οι ευθυνοφοβοι…προφανως ανηκεις σε αυτους στοκε…μην αναπνεεις και κυριως μην ψήφιζεις…

  • Eφ όσον συμβαίνει στο σχολείο και δεν είναι οι προβολές ανοιχτές για όλο.το κοινό, δεν υπάρχει κανένα νομικό εμπόδιο ή κύρωση.
   Επιτρέπεται σε όλα τα σχολεία, όλης της Ευρώπης…τώρα το θέμα γιατί εσείς να «κόλλατε» σε ένα τέτοιο ζήτημα, δηλ. να. διυλιζετε τον κωνωπα και να καταπινετε Την καμηλο…,,,Είναι ο ρωμαιικος φθόνος μάλλον. …

  • Γιώργος Νόττις

   Σε κάποιον έδειχναν τον Ουρανό και τα άστρα στο στερέωμα (στην κυριολεξία !) και εκείνος σχολίασε οτι είναι βρώμικο το νύχι στο δάκτυλο…!!!

   Αυτή η νοοτροπιία είνει που έχει αφήσει τη χώρα να κατρακυλήσει στα άπατα, η αδιαφορία, ο εξυπνακισμός και η μη εποικοδομητική κριτική.

   Είμαι βεβαιος πως ο άνθρωπος θα το έχει φροντίσει, αν και όταν αυτό γινεται σε κλειστό κύκλο και όχι σε συνδυασμό με επικερδή δραστηριότητα, δεν υποχρεούται σε καταβολή υπέρ δικαιωμάτων….

  • Κάτι τύποι σαν και σας κάναν όλη τη ζημιά.

  • ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙΣ ΠΕΙΣ?ΕΙΣΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ

  • εισαι ενας πολυ καλος (χαχαχαχα χαχαχαχαχαχα μπουαχαχαχαχα) συν(what???)ανθρωπος!!

  • ποση ξεφτιλα ρε πστ μου εμεινε ακομη μετα απο τετοια κριση… ναι ναι εννοω τους «θεματοφυλακες» των δικαιωματων των εταιρειων… εμετος!

  • Τηλεοπτικός παραγωγός είσαι ρε;;;;;;Από όλο αυτό εσύ συγκράτησες την παπαριά;;;Δεν θα σε σχολιάσω ρε!!!!

  • …κι αν αύριο αποφασίσουν οι Αμερικάνοι να ισχύουν τα πνευματικά δικαιώματα για 30 αιώνες θα πέρνουμε άδεια και για τα αρχαία, τη φυσική τη γεωμετρία κτλ. ε??? Ουστ!!!!!

 2. ΜΠΡΑΒΟ ΔΑΣΚΑΛΕ ΜΠΡΑΒΟ

 3. Φρόσω Ραλλη

  Μπράβο Δάσκαλε. Κάποιοι σαν κι εσένα ειναι φωτεινά παραδείγματα..τυχερά τα παιδιά που είναι κοντά σου.

 4. Αγαθή Χαρβατη

  Μακάρι να είχαν όλοι οι δάσκαλοι το ενδιαφέρον για τη μαθηςη και την αγάπη για τα παιδια που εχει ο διευθυντης του σχολείου μας. Συγχαρητήρια κύριε Σιουτα!

 5. Η αστρολογία και το γνωστό περιοδικό τι ακριβώς σας φταίνε; Μήπως το περιοδικό αποτελεί ύλη σε άλλα σχολεία και αποφασίσατε να το χλευάσετε; Ή μήπως αδράξατε την ευκαιρία να εκφράσετε τη πικρία σας ενάντια στη μεταφυσική μέσω ένος άρθρου που δεν έχει καμία σχέση με αυτό; Άκομψο σχόλιο και μη απαραίτητο.

  • Μηπως ειναι ο ερμης αναδρομος και τα λες αυτα? Ελεος…

  • Σου έκατσε ανάδρομος ο Ερμής ε? Υποθέτω ότι ότι ασχολείσαι με την μπουρδολογία…ε .. συγνώμη αστρολογία ήθελα να πω. Αν δεν το έχεις καταλάβει έχουμε 2015.

  • Λοιπον..μεταπτυχιακος φοιτητης αστροφυσικης εδω. Ενα μονο πραγμα. Στον ζωδιακο κυκλο που τοσο αγαπατε οι αστερισμοι ειναι 13 με 13ο τον οφιουχο. Παρακαλω ακυρωθειτε μονοι σας. Κριμα εν ετει 2015.

  • μόνο αυτό είδες κι εσύ

 6. Αλλο το φαινεσθαι κι αλλο το ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ!!!
  Πριν τα Χριστουγεννα βρισκομουν εξω απο τοσυγκεκριμενο δημοτικο,κοιταζα τους μικρους μαθητες κι αναπολουσα την παιδικη ηλικιατου γιου μου που εχει τελειωσει εκει το δημοτικο σχολειο. Στο προαυλιο ηταν μικροι μαθητες που εκαναν γυμναστικη μετην δασκαλα τους. Πλησιασε ενα μικρο αγορακι προς τα καγκελα και με ρωτησε πως λενε το σκυλακι μου….Διαπιστωσα με τρομο οτι το αγορακι ειχε
  μελανιασμενο ματικαι ειχε λερωθει επανω του…Το ρωτησα πως κτυπησε…μαλλον δεν ειχε απαντηση και απομακρυνθηκε, εγω τοτε φωναξα την δασκαλα που βρισκοταν στον πραυλιο χωρο και την ρωτησα αν ειχε προσεξει το αγορακι με το μελανιασμενο ματι και που ειχε βραχει επανω του. Μου ειπε ναι, εχιε πεσει κατω, την ρωτησα μηπως πρεπει να μιλησει με τους γονεις του, με το παιδι το ιδιο μηπως αυτο ειχε κακοποιηθει σπιτι. Εξαλλη η δασκαλα μου φωναζε οτι δεν θα της μαθω εγω την δουλεια της. Την επομενη το πρωι καλεσα τον διευθυντη του σχολειιου κ. Σιουτα, του δηγηθηκα το περιστατικο κιι κεινος αντι να ενδιφερθει για τον μικρο ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΜΕ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΑ ΜΕ ΤΟ ΑΓΟΡΑΚΙ. Του εξηγησα οτι συνομιλησα ενω βρισκομουν στον πεζοδρομο εκεινος με καθετοκι απειλητικο τροπο εξακολουθουσε να φωναζει. Δεν ασχοληθηκα αλλο, διοτι καταλαβα οτι μσα στην κινωνωια που ζουμε ακομη κται με αυτες τις τραγικες συνθηκες που ζει η χωρα μας σημασια εχει να προβαλλονται τα αομα που φαινονται κι οχι αυτα που συμβαλλουν ουσιαστικα στην αναπτυξη της παιδειας και της ελευθερης εκφρααης.

  • Δεν θ αναφερθώ στο περιστατικό αλλά στο τι ισχύει… απαγορεύεται εξωσχολικοί (όποιοι και αν είναι) να μιλάνε με μαθητές στο διάλλειμα, ο εφημερεύων εκπαιδευτικός έχει τεράστια ευθύνη και κινδυνεύει με πειθαρχικό έλεγχο αν γίνει κάτι… ο Δντης είδε το λάθος και όχι την καλή πρόθεση που μπορεί να είχατε αλλά αν ΄γινόταν κάτι ευθύνη θα έφερε η εφημερεύουσα εκπαιδευτικός και ο ίδιος. Να σημειώσω ό,τι σύμφωνα με το πειθαρχικό δίκαιο των εκπαιδευτικών ο Δντης και περισσότερο η εφημερεύουσα (σε περίπτωση που υπάρξει ένα κακόβουλο περιστατικό κάποιου που συνομιλεί με μαθητή) μπορεί να φτάσει έως και την απόλυση

   • Αγαπητέ admin, σωστά τα όσα αναφέρετε παραπάνω αλλά πασαλείψατε να αναφέρετε ότι η συγκεκριμένη δασκάλα όπως και ο διευθυντής ο οποίος και είναι ο άμεσος προϊστάμενός της φέρουν την ευθύνη πρώτα για την κατάσταση του μαθητή και δεύτερον ότι δεν υπέπεσε στην προσοχή της ότι ο μαθητής συνομιλούσε με ενήλικα εξωσχολικό παρά μόνο όταν ο ίδιος την κάλεσε. Εκτός αν εκείνη την ώρα η δασκάλα έκανε τσιγάρο στην γωνία και έπινε το καφεδάκι της όπως γίνεται σε πάρα πολλά σχολεία.

  • Επιτρεψτε μου, αλλα αυτή είναι η δικη σας αναγνωση της καταστασης. Λογικοτατο καθως καθετι που συμβαινει γυρω μας το παρατηρουμε μεσα από το δικο μας πρισμα. Δεν αμφιβαλλω ότι εσεις ειχατε την καλυτερη προθεση με την πραξη σας. Αλλα την ωρα που οι μαθητες βρισκονται στο χωρο του σχολειου, είναι υπευθηνοι για αυτους οι εκπαιδευτικοι οι οποιοι τους επιτηρουν αμεσα (όπως η γυμναστρια εκεινη τη στιγμη) και εμμεσα (όπως ο διευθυντης του σχολειου,o υπευθηνoς δασκαλος της ταξης κ.α.). Επισης να μην ξεχναμε ότι τους τελευταιους μηνες εχει γνωστοποιηθει ενας αρκετα μεγαλος αριθμος κρουσματων παιδεραστιας (εγκληματικη συμπεριφορα που υπαρχει οσο και ο ανθρωπος,αλλα στην Ελλαδα δυστυχως τωρα γνωριζει την εκθεση που της αναλογει). Οποτε αν συνθεσουμε αυτά τα στοιχεια είναι απολυτως δικαιολογημενη η συμπεριφορα και των δυο εκπαιδευτικων. Ισως να ηταν παραπανω επιθετικοι μαζι σας από οσο επρεπε, επειδη ευτυχως ησασταν εσεις . Αν ηταν καποιος επιδοξος εγκληματιας στη θεση σας αντιθετα, θα ηταν αψογος ο χειρισμος τους. Επομενως μην ειστε τοσο καθετη με ένα περιστατικο που βιωσατε,γιατι παντα υπαρχει μια άλλη οπτικη γωνια. Με κάθε εκτιμηση 🙂
   Υ.Γ. Πιστευω ότι το προβλημα που ειχε ο μαθητης εκεινη τη στιγμη αντιμετωπιστηκε, μετα την αποχωρηση σας

 7. Θεωρώ ότι η πρόθεση κάποιων εκπαιδευτικών που τολμούν να δημιουργήσουν «ζωντανά» σχολεία δεν είναι να παρανομήσουν, αλλά να ελευθερωθεί το σχολείο από την τυπολατρία και τη γραφειοκρατία, που ευνουχίζουν τη δημιουργικότητα. Δεν χρειάζονται πολλά, σε έναν ζωντανό οργανισμό, όπως το σχολείο που αγκαλιάζει την κοινωνία, καρδιά θέλει σε συνδυασμό με τη γνώση. Τιμή στον Δάσκαλο!

 8. Γρηγορης Δαλλης

  Ειμαι του 1971 σε εποχές που τα δημοτικα ειχαν πολλα παιδια …αν είχαμε σε υπερθετικο βαθμο δασκαλους σαν τον ΚΥΡΙΟ(σαφεστατα υπηρχαν και τοτε εξαιρέσεις) νομιζω η χωρα μας θα ηταν σε πολύ καλυτερη τυχη σημερα Τα σεβη μου στον δασκαλο

 9. Προς το σχόλιο του Κώστα σχετικά με την παράνομη προβολή ταινιών!

  Παράνομη είναι η προβολή ταινιών όταν κόβεις εισιτήριο.

  Όταν μαζεύεις φίλους σου σπίτι να δεις μια ταινία, που νοίκιασες (και άρα έχεις πνευματικά δικαιώματα) δεν είναι καθόλου παράνομη.

  Εάν μαζέψεις στο σχολείο ανθρώπους να τους δείξεις μια ταινία, χωρίς να τους κόβεις εισιτήριο ούτε αυτό είναι παράνομο.

  Κάνει καλό γενικά στην ψυχολογία και εμάς των ίδιων να εστιάζουμε στο θετικό, το καλό και το αξιέπαινο.

 10. Είσαι πάνω απ’ όλα άνθρωπος και αξίζεις το θαυμασμό μου. Εύγε! Μακάρι να υπήρχαν περισσότεροι σαν κι εσένα. Σ’ ευχαριστώ που φροντίζεις το μέλλον και για το μέλλον της πατρίδας μου.

 11. συχαρητηρια και πολλα μπραβο ,αυτα να τα βλεπουν και να τα ακουν δασκαλοι -ες και διευθηνση του 6 ου δημ σχολειου ν.ιωνιας που ουτε να το φανταστουν δεν μπορουν.

 12. Θα ήθελα ως γονιός ,γνώστης του φαινομένου Σιουτα, κάτοικος της Νέας Σμύρνης για 50 συνεχόμενα χρόνια να εκφράσω και εγώ την άποψη μου και όσα γνωρίζω για αυτό. Λοιπόν, κανένα θέμα δεν θα είχα με τις ενέργειες και τις πράξεις του εν λόγο διευθυντή του 4ου δημοτικού σχολείου, αν αυτές δεν είχαν ως μοναδικό κίνητρο την αυτοπροβολή του για λόγους πολιτικούς. Διαφωνώ κάθετα με την φιλοσοφία ενός λειτουργού που διαπαιδαγωγεί και εκπαιδεύει μικρά παιδιά χρησιμοποιώντας την σχολική κοινότητα για ψηφοθηρικούς λόγους, λόγους αυτοπροβολής. Ναι αυτή είναι η αλήθεια που όσο περνούν τα χρόνια δεν κρύβετε ποια .Ο κύριος Σιούτας προσωπικός φίλος του νυν δήμαρχου Νέας Σμύρνης είχε και έχει την δυνατότητα να κάνει την διαφορά χρησιμοποιώντας την φιλική καταρχήν και πολιτική (μια που στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές κατέβηκε ως υποψήφιος με τον συνδυασμό του τέως, νυν δημάρχου) σχέσης του, αντλώντας τα κονδύλια και χρησιμοποιώντας τις δημοτικές υπηρεσίες, διευκολύνσεις για όλα αυτά που έφτιαξε. Αντίθετα τα υπόλοιπα δημοτικά σχολεία δεν είχαν ανάλογες διευκολύνσεις, άρα ούτε και πόρους για παρόμοια κατασκευάσματα . Ως συνέχεια δε της αυτοπροβολής του κυρίου, στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές ο συγκεκριμένος <> κύριος κατέβηκε με το ψηφοδέλτιο του ΠΟΤΑΜΙΟΥ. Άρα για εμένα και για πολλούς νεοσμυρνιωτες το φαινόμενο Σιούτα έχει καθαρά ρίζες αυτοπροβολής που και ο ίδιος δεν ξεχνά να προβάλει σε κάθε δημόσια σχολική η άλλη εμφάνιση του.

  • Τα της κοινωνίας σας τα ξέρετε καλύτερα αλλά εγώ ξέρω ότι αυτός ο άνθρωπος είχε μία θεσάρα Σχολικού Συμβούλου την οποία άφησε και έγινε ξανά Δντης. Δεν έμπλεξε με τα της αξιολόγησης, επίσης για να γίνουν όλα αυτά θέλει μεράκι και βαθιές παιδαγωγικές γνώσεις που μάλλον έχει και περνάει και στους δασκάλους του. Για εμένα είναι σημαία και φυσικά όλοι οι άνθρωποι μπορεί να θέλουν αυτά που με κόπο κάνουν, να τα αναδείξουν, δεν είναι μεμπτό. Οι πολιτικες προτιμήσεις για εμένα είναι άσχετες με το τι κάνει.

  • Μακάρι περισσότεροι σαν τον κύριο Σιούτα να ασχολιόντουσαν με την πολιτική. Δηλαδή προτιμάτε κάποιον που δεν έχει το παραμικρό έργο να δείξει στην δουλειά του από κάποιον που το παλεύει, ψάχνεται, ψάχνει πόρους και προγράμματα για να φτιάξει ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο;

 13. Μπράβο στον Δάσκαλο, Το ίδιο θα έκανε και ο Πλάτων αν θα ζούσε σήμερα

 14. Ευτυχώς ο αξιέπαινος αυτός Δάσκαλος με μεγάλο Δ,δεν χαλάει την πιάτσα γιατί δεν υπάρχει πιάτσα αλλά μερικοί αλλά ευτυχώς λίγοι τεμπέληδες και επίορκοι εκπαιδευτικοί.Οι περισσότεροι δάσκαλοι κάνουν καλά το λειτούργημά τους και αρκετοί άριστα.

 15. Aπάντηση προς Κωστα:Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια,αλεμπουρδίτσα.Μακάρι ο κόσμος να απαρτιζόταν από άτομα σαν αυτόν το ΔΑΣΚΑΛΟ και όχι από χαιβάνια σαν έσενα.Άντε μη σε βρίσω που πέταξες τη μαλακία σου αντί να συγχαρείς τον κόπο και το μεράκι αυτού του ανθρώπου.Που πάμε σαν κοινωνία ρε με τέτοια μικροπρέπεια κ αθλιότητα σαν τη δική σου???????

 16. Παιδιά έχω την εντύπωση ότι είναι τρολιά…

 17. …αν και απαντήθηκε καταλλήλως και με επισημα στοιχεια αυτά που ειπώθηκαν απο κ. Κωστα, αν κατι παει στραβα σε ολα…θα χαρω να δω αυτον τον δασκαλο στα δικαστήρια!!!….για να μπορεσω να παω απο εξω με πανό και να τον υποστηρίξω!!!!….καποιες φορες και οι νομοι αλλαζουν, μπροστα σε ένα τέτοιο αξιέπαινο εγχείρημα!!!….μπραβο για τις πρωτοβουλίες!!!!

 18. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΔΑΣΚΑΛΕ!!!!!! Τέτοιους εκπαιδευτικούς χρειάζεται η χώρα μας για να ξεκολλήσουμε τα μυαλά μας!!!!! Συνεχίστε το σπουδαίο έργο σας και με τους μαθητές σας και παράλληλα να το μεταβιβάσετε και σε άλλους συναδέλφους σας για να έχουν και άλλα παιδιά τέτοιες ευκαιρίες στην υπόλοιπη χώρα!!!!

  Οσον αφορά τα σχόλια κάποιων ‘έξυπνων’ περί δικαιωμάτων κλπ, ας πάνε να δούνε και τα σχολεία του εξωτερικού μπας και αλλάξουν νοοτροπία!

 19. Σαν εκπαιδευτικός, θα ήθελα να τονίσω στον κ.Κώστα και όχι μόνο, ότι δυστυχώς για αρκετά παιδιά αυτή είναι ίσως η μοναδική τους ευκαιρία να πάνε σινεμά…

 20. βλεπω ποσο γελοιοι ειναι οι Ελληνες,,εδω ο ανθρωπος κανει θαυματα και εσεις εχετε πιαστει στα χερια αν ειναι νομιμος,,εχετε καταπατησει το 60% της Ελλαδας, δεν πληρωσατε ποτε τη σωστη αναλογια σε φορους, ΦΠΑ κ.τ.λ, δεν πηρατε τις αποδειξεις που πρεπει, εχετε χωσει φακελακιι σε γιατρους δικηγορους και σε οποιον τα παιρνει και καθοσαστε εδω και γραφετε οτι κουταμαρα σας ερθει στο αδειο σας μυαλο.. Αυτο που επρεπε να κανετε ειναι να παρετε απο το αυτι τους δασκαλους των παιδιων σας και να τους πατε εκει για εκπαιδευση,, αυτο επρεπε να κανετε οχι να μου λετε ενα σορο παπαρολογιες…

 21. Μια μικρή λεπτομέρεια μας διαφεύγει..Ο συγκεκριμένος δεν είναι της παιδαγωγικής όπως η συντριπτική πλειοψηφία δασκάλων και διευθυντών δημοτικών σχολείων…Άλλο Δάσκαλος άλλο Δρ Ψυχολογίας…Χωρίς να θέλω να θίξω το παιδαγωγικό σαν τμήμα και τους αποφοίτους του.

 22. Στράτος Αλατζίδης

  Εύγε,
  στον Δάσκαλο,
  που μεταξύ άλλων και όλων,
  μετατρέπει το επάγγελμα του σε λειτούργημα!

  Ας κάνουμε απόψε μια αρχή…

 23. Κώστας Μιχαήλου

  Τί γελοίος πού είμαι…πόσο τραγικά γελοίος….!
  Αντί νά υποκλιθώ καί ταυτόχρονα ν αναρωτηθώ:
  -Κι εγώ; Εγώ τί κάνω; Τί μπορώ νά κάνω γιά νά μήν είμαι απλά ένα «δίποδο»;
  Αντ αυτού,προσπαθώ νά μειώσω τό «ακριβό»,νά ασχημήνω τό «ωραίο»….
  Κι όλα αυτά γιατί μέσα μου κουβαλώ τά «φθηνά» καί τά «ασχημα».
  Αυτοχειροτονούμαι μέγας κριτής τών πάντων εκτός τού εαυτού μου.
  Είμαι εγώ, ο νεοέλληνας τού «πάντα ο άλλος φταίει» καί τού «γιατί αυτός κι όχι εγώ», αλλά χωρίς νά προσπαθώ,νά ζηλεύω τό «αποτέλεσμα» αλλά επειδή δέν δέχομαι νά επωμισθώ τήν διαδρομή καί τόν αγώνα μέχρι αυτό,νά τό φθονώ!
  Είμαι ο νεοέλληνας κι έχω «λόγο»,πιό «δυνατό» καί πιό «δίκαιο» από τών άλλων!
  Δοξάστε με!

 24. Συγχαρητήρια στο δάσκαλο για τις πρωτοβουλίες του. Να ενημερώσω ότι, το link για την σελίδα του σχολείου είναι λάθος, σβήστε το ‘intex.htm’ στο τέλος και αφήστε μόνο το ‘https://4dim-n-smyrn.att.sch.gr/’.
  Ευχαριστώ.

 25. Οτι η ΑΕΠΙ ( προστασια πνευματικών δικαιωμάτων ) ειναι μια ξεφτιλισμενη οικογενειακή επιχείρηση ξεπλύματος πολιτικού χρήματος ειναι γνωστο ! Οτι θα έβαζε ομως και τους «πράκτορες » της να υπερασπιζονται τα συμφαιρωντα της , εεεε αυτο ξεπερνάει καθε χυδαιότητα ! Τι λέτε ρε άθλιοι κλέφτες ; Έχετε ρημάξει την υγιή βιομηχανία μουσικής και θεάματος με τις αλητείες σας και τωρα βάζετε και χερι σε ενα αληθινό δάσκαλο για μια ηρωική προσπάθεια που κανει ; Ίχνος ντροπής δεν έχετε πλεον ; Άντε κρυφτείτε εκεί στα μπουντρούμια του παλατιού σας στο Μαρούσι να αυνανιζεστε με τα λεφτα που κλέβετε και βουλώστε το βρωμοστομα σας, που τολμάτε να μιλάτε για αυτον τον δάσκαλο . Ξεφτίλες !!! Οκ κύριε Κώστα και

 26. γραμματα μαθαινουν τα παιδια? δηλαδη τα τεστ και οι βαθμοι τους ειναι ενταξει? ενας γονεας ας μας πει εχω απορια

 27. Χωρίς να θέλω να απαξιώσω το έργο του συναδέλφου ξέρετε πολλά σχολεία στην Ελλάδα με αίθουσα home cinema και χώρο για κήπο; Εγώ κάνω μάθημα σ’ένα κλουβί όπου συνωστίζονται στα διαλείμματα 350 παιδιά.Ας μην παρουσιάζουμε την εξαίρεση μόνο ως αποτέλεσμα θέλησης.Είτε το θέλουμε,είτε όχι η ποιότητα όσων παρέχονται σ’ένα σχολείο εξαρτάται και από τις υποδομές του.Όταν εγώ δεν έχω στο σχολείο ούτε θερμόμετρο για να κάνω πείραμα στην Ε΄Δημοτικού, μην ψάχνετε πολύ παρακάτω…

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...