Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Εκπαιδευτικοί / PETITION – Συλλογή υπογραφών για τους αναπληρωτές

PETITION – Συλλογή υπογραφών για τους αναπληρωτές

Δημοσιεύτηκε: 1:07 μμ Ιούνιος 19th, 2013  


petition2

Κίνηση συλλογής υπογραφών ξεκίνησε στο Β.Έβρο.

Αξίζει να στηρίξετε τους ανθρώπους που τρέχουν ανά την Ελλάδα.

Απευθυνόμαστε: – Στους μόνιμους εκπαιδευτικούς που υπήρξαν συνάδελφοί μας όλα αυτά τα χρόνια στα τόσα σχολεία που αποτέλεσαν την επαγγελματική μας στέγη και που βίωσαν στο παρελθόν την εργασιακή ανασφάλεια. – Στους μαθητές μας και στους γονείς τους που μας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους. – Σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία που την έχουν εθίσει στη διαίρεση και τον ανταγωνισμό.

10.000 από εμάς του χρόνου δε θα δουλεύουμε στα δημόσια σχολεία! Είμαστε από τους πρώτους εργαζόμενους που πρέπει σύμφωνα με το υπουργείο να αποχωρήσουν, προκειμένου να βάλουμε πλάτη για «να σωθεί» η χώρα. Η καταδίκη στην ανεργία τόσων χιλιάδων εκπαιδευτικών είναι δεδομένο ότι θα δημιουργήσει προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων μας και στην ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Συνάδελφοι αναπληρωτές, δεν αποτελούμε μονάδες! Είμαστε χιλιάδες, έχουμε δίκιο και διεκδικούμε συλλογικά το δικαίωμα στην εργασία και την αξιοπρέπεια!!!

Δικαιούμαστε και γι αυτό απαιτούμε: 1. Διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη των οργανικών κενών και εξασφάλιση των απαιτούμενων πιστώσεων για προσλήψεις αναπληρωτών σε όλα τα λειτουργικά κενά. Καμία υπερωρία στους μόνιμους εκπαιδευτικούς, καμία μείωση στις ώρες διδασκαλίας των μαθημάτων. 2. Άνοιγμα των πινάκων και προσμέτρηση της αποκτηθείσας προϋπηρεσίας και μετά τις 30/6/2010. 3. Άμεση κατάργηση της τιμωρίας του διετούς αποκλεισμού από τους πίνακες όσων αναπληρωτών αρνούνται να αναλάβουν υπηρεσία. 4. Πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Κανένας εκπαιδευτικός με δελτίο παροχής υπηρεσιών. 5. Κατάργηση της ωρομισθίας. Κάλυψη πλήρους ωραρίου των προσλαμβανομένων εκπαιδευτικών με αξιοποίησή τους σε κάθε εκπαιδευτική ανάγκη που αφορά στο δημόσιο σχολείο. 6. Καμία κατάργηση ή συγχώνευση σχολικών μονάδων και τμημάτων. 7. Αποσαφήνιση του νομικού πλαισίου που καθορίζει τις μονιμοποιήσεις και τις προσλήψεις των αναπληρωτών και συνακόλουθα την άρση του ακρωτηριασμένου ν. 3848/10, που συνιστά τερατούργημα για τη δυνατότητα προγραμματισμού της σταδιοδρομίας και του επαγγελματικού μας μέλλοντος. 8. Δυνατότητα επιδότησης ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως των επιδοτούμενων ημερών ανεργίας κατά τα τελευταία 4 έτη.

Ζητάμε την ενυπόγραφη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας για να μην επιτρέψουμε να θυσιαστεί η δημόσια εκπαίδευση στις επιταγές των μνημονίων.

Η πολιτική των τελευταίων χρόνων έχει οδηγήσει • στο κλείσιμο σχολείων • στο κλείσιμο βιβλιοθηκών • στην ελλιπή χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων • στην αύξηση της μαθητικής διαρροής και την μελλοντική μετατροπή των μαθητών μας σε φθηνό εργατικό δυναμικό • στη φίμωση των εκπαιδευτικών • στην οικονομική εξαθλίωση όλων των εργαζομένων • στην ανεργία όλο και περισσοτέρων νέων ανθρώπων

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;

ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ

ΣΗΜΕΡΑ ΕΜΕΙΣ! ΑΥΡΙΟ ΠΟΙΟΣ;;;;

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΟΥΝ ΣΤΟ 16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ –ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ & ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ- ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ link

https://www.gopetition.com/petitions/συλλογη-υπογραφων-αδιοριστων-αναπληρωτων-και-ωρομισθιων.html

Κίνηση αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών Β. Έβρου


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...