Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Εκπαιδευτικοί / Πανελλαδικές – Ελάχιστοι οι αριστούχοι

Πανελλαδικές – Ελάχιστοι οι αριστούχοι

Δημοσιεύτηκε: 6:51 πμ Ιούνιος 26th, 2013  


PANELLADIKES

Τις κακές επιδόσεις των υποψηφίων στα Μαθηματικά, την Φυσική, τα Αρχαία και την Ιστορία επιβεβαιώνουν τα στατιστικά από τις βαθμολογίες των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Παιδείας.

Δείτε τους αναλυτικούς πίνακες με τα στατιστικά στοιχεία .

Από τα στοιχεία προκύπτει μείωση των αριστούχων σε 15 από τα 22 μαθήματα, ενώ και φέτος περισσότερο από το 1/3 των υποψηφίων (δηλαδή 28.645 μαθητές από τους 81.010) έγραψαν κάτω από τη βάση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, στα Μαθηματικά Θετικής Κατεύθυνσης κάτω από τη βάση έγραψαν 47,82% των υποψηφίων.

Στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας κάτω από τη βάση έγραψαν 41,83% των υποψηφίων. Στα Μαθηματικά Τεχνολογικής Κατεύθυνσης 1 κάτω από 10 έγραψαν περίπου 6 στους 10 (57,80%), ενώ ακόμη χειρότερα τα πήγαν οι μαθητές στα μαθηματικά τεχνολογικής κατεύθυνσης 2: 78,04% των γραπτών βαθμολογήθηκαν κάτω από τη βάση.

«Βατερλώ» αποτέλεσε για τους υποψηφίους και το μάθημα της Φυσικής τόσο στην θετική όσο και στην τεχνολογική κατεύθυνση. Από τα στατιστικά προκύπτει ότι στη Φυσική Θετικής Κατεύθυνσης κάτω από 10 πήραν 37,43% των μαθητών. Παρόμοιες κακές επιδόσεις καταγράφονται και στη Φυσική Τεχνολογικής Κατεύθυνσης 1. Οι μαθητές έγραψαν κάτω από τη βάση σε ποσοστό 44,46%. Ακόμη χειρότερα τα πήγαν οι μαθητές στη Φυσική Τεχνολογικής Κατεύθυνσης 2. Κάτω από τη βάση έγραψαν 71,96% των μαθητών.

Σε ό,τι αφορά την Θεωρητική Κατεύθυνση, τα Αρχαία ήταν το μάθημα όπου οι μαθητές τα πήγαν χειρότερα. Κάτω από τη βάση έγραψαν λίγο περισσότεροι από τους μισούς: 51,89%. Χαμηλές ήταν οι επιδόσεις των υποψηφίων και στην Ιστορία Γενικής Παιδείας. Εξι στα 10 γραπτά (60,12) ήταν κάτω από τη βάση).

Τα περισσότερα άριστα γραπτά παρατηρούνται στη Φυσική Γενικής Παιδείας, τη Βιολογία Γενικής Παιδείας, τη Βιολογίας Θετικής, την Ηλεκτρολογία Τεχνολογικής 1, τη Χημεία – Βιοχημεία Τεχνολογικής 1.

Μάνος Χαραλαμπάκης

https://www.tanea.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...