Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Εκπαιδευτικοί / ΟΙΕΛΕ – Στο Υπουργείο Εργασίας η ιδιωτική εκπαίδευση. Φροντιστήριο που δεν πληρούσε τις προδιαγραφές

ΟΙΕΛΕ – Στο Υπουργείο Εργασίας η ιδιωτική εκπαίδευση. Φροντιστήριο που δεν πληρούσε τις προδιαγραφές

Δημοσιεύτηκε: 6:50 μμ Ιούνιος 29th, 2013  


OIELE_logo

Στο Υπουργείο Εργασίας η ιδιωτική εκπαίδευση

Η μεταφορά της εποπτείας των ιδιωτικών σχολείων από το  υπουργείο Παιδείας θα αφήσει ακόμη πιο ανεξέλεγκτη την ήδη προβληματική  κατάσταση. Αποκαλύφθηκε φροντιστήριο στην Εύβοια που δεν πληρούσε τις  στοιχειώδεις προδιαγραφές λειτουργίας.

Της ΟΛΥΜΠΙΑΣΛΙΑΤΣΟΥ

Ανακατατάξεις και αναταράξεις φέρνουν τα πάνω κάτω στο  χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Οι αποκαλύψεις που είδαν πρόσφατα το φως της  δημοσιότητας για σχολεία που λειτουργούν χωρίς άδεια και για φροντιστήρια που  δεν πληρούν στοιχειώδεις κανόνες λειτουργίας δημιουργούν σοβαρά ερωτηματικά για  το μέλλον της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Μια ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ ήρθε να «ανοίξει» ακόμη  περισσότερο το θέμα. Σύμφωνα με αυτήν, υπάρχουν ασφαλείς πληροφορίες που θέλουν  να υπάρχει πολιτική συμφωνία των υπουργών Εργασίας και Παιδείας για μεταφορά της  εποπτείας των ιδιωτικών σχολείων από το υπουργείο Παιδείας στο Εργασίας.
Σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ, η κίνηση αυτή έχει στόχο την  ουσιαστική απόσυρση της κρατικής εποπτείας από τα ιδιωτικά σχολεία, ώστε αυτά,  απαλλαγμένα από κάθε έλεγχο, να πωλούν ουσιαστικά τίτλους σπουδών, να εφαρμόζουν  ό,τι αναλυτικό πρόγραμμα θέλουν και να προσλαμβάνουν οποιονδήποτε θέλουν για να  διδάξει, ανεξαρτήτως προσόντων.
Χθες αποκαλύφθηκε η ύπαρξη φροντιστηρίου στην Εύβοια το  οποίο δεν πληρούσε ούτε στο ελάχιστο της προδιαγραφές λειτουργίας που  απαιτούνται.
Συγκεκριμένα, κλιμάκιο της ΟΙΕΛΕ, συνοδευόμενο από μέλη  της τοπικής Επιθεώρησης Εργασίας και εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας,  επιχείρησε να πραγματοποιήσει έλεγχο σε φροντιστήριο έπειτα από καταγγελίες  εκπαιδευτικών.
Το φροντιστήριο με την επωνυμία ΑΛΦΑ, όπως αναφέρει η  ανακοίνωση Τύπου της ΟΙΕΛΕ, δεν τηρούσε μαθητολόγιο, οι εκπαιδευτικοί δεν ήταν  δηλωμένοι σε καμία δημόσια αρχή, ενώ οι ιδιοκτήτες του φέρονται να είναι  παράλληλα και ιδιοκτήτες ενός ομώνυμου ιδιωτικού σχολείου, γεγονός που  απαγορεύει ρητά η νομοθεσία.
Ελευθεροτυπία

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...