Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Εκπαιδευτικοί / ΟΕΦΕ – Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις

ΟΕΦΕ – Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις

Δημοσιεύτηκε: 9:11 πμ Ιούνιος 3rd, 2013  


OEFE

Τις βαθμολογίες τους περιμένουν πλέον περισσότεροι από 100.000 υποψήφιοι, οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν στα τέλη Ιουνίου. Αμέσως μετά θα κληθούν να συμπληρώσουν και να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο.

Το θέμα Β3 στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης φαίνεται πως θα «εξαφανίσει» τους αριστούχους από το συγκεκριμένο μάθημα, ενώ όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχειά «αγκάθι» των φετινών πανελλαδικών αποτελεί και η Φυσική Κατεύθυνσης. Σύμφωνα με έμπειρους καθηγητές τα δυο αυτά μαθήματα αναμένεται να οδηγήσουν σε πτώση των βάσεων στο 2ο και 4ο επιστημονικό πεδίο.

Στο 1ο επιστημονικό πεδίο η μείωση των θέσεων σε συνδυασμό με τις χειρότερες επιδόσεις σε Μαθηματικά Γενικής Παιδείας, Αρχαία και Λογοτεχνία (ενώ στα άλλα μαθήματα οι υποψήφιοι έγραψαν όπως και πέρυσι) αναμένεται να προσδώσει μια μικρή ανοδική τάση στις βάσεις.

Στο 3ο επιστημονικό πεδίο σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το γεγονός ότι Βιολογία και Χημεία δυσκόλεψαν λίγο περισσότερο του υποψηφίους δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε μια μικρή οριακή πτώση τις βάσεις. Αν πάντως υπάρξει τελικά μειώση των θέσεων στις ιατρικές σχολές δεν αποκλείεται να παρουσιαστεί και μια μικρή άνοδος.

Στο 5ο επιστημονικό πεδίο έχουν καταγραφεί  χειρότερες επιδόσεις στα Μαθηματικά Γενικής Παιδεία, ελαφρώς χαμηλότερες στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και σε συνδυασμό με την αύξηση των θέσεων στα ΑΕΙ οι βάσεις όλων των σχολών αναμένεται να κινηθούν πτωτικά.

Σίγουρο πάντως θεωρείται το γεγονός ότι λόγω της μείωσης των θέσεων στα ΤΕΙ η εισαγωγή σε αυτά θα ανέβει σημαντικά, ειδικά για τα τμήματα της περιφέρειας, στα οποία πέρυσι η «πόρτα» της εισόδου άνοιγε και με βαθμό κάτω από 4.

Εκτόξευση των βάσεων, πάντως αναμένεται στις στρατιωτικές σχολές λόγω της περικοπής κατά 30% του αριθμού των εισακτέων.

Την ίδια ώρα με αγωνία αναμένουν όλοι οι υποψήφιοι την ανακοίνωση του αριθμού των εισακτέων, που υπολογίζεται να είναι κοντά στις 76.000. Ο αριθμός των νέων φοιτητών θα γίνει γνωστός τις επόμενες ημέρες με την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των Προεδρικών Διαταγμάτων του σχεδίου «Αθηνά», που θα καθορίσει ακριβώς τον νέο ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας.

ΟΕΦΕ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...