Home / Featured / Καμία ανησυχία για την εκπομπή των θεμάτων στα ειδικά μαθήματα

Καμία ανησυχία για την εκπομπή των θεμάτων στα ειδικά μαθήματα

Δημοσιεύτηκε: 8:42 μμ Ιούνιος 14th, 2013  


Κανονικά θα μεταδώσει η ΕΡΤ τα θέματα των Αγγλικών, που είναι το πρώτο από τα ειδικά μαθήματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης:

  • μέχρι τις 08.00 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08.30 π.μ.,
  • μέχρι τις 09.30 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 10.00 π.μ.,
  • μέχρι τις 15.30 μ.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 16.00 μ.μ.

Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα:

  • των Ξένων Γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις (3) ώρες,
  • των Σχεδίων ( Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι (6) ώρες,
  • του ειδικού μαθήματος «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» είναι περίπου είκοσι (20) λεπτά.

Την ίδια ώρα η ΕΡΤ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη μετάδοση των θεμάτων των ειδικών μαθημάτων, αναφέροντας ότι: «η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι δημοσιογράφοι της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης ανακοινώνουν ότι μόνο η πλήρης λειτουργία του δικτύου της ΕΡΤ μέσω γραμμών VBI, μπορεί να διασφαλίσει την αδιάβλητη μετάδοση των θεμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων στα ειδικά μαθήματα που ξεκινούν από αύριο».

Η ανακοίνωση καταλήγει πως «οι τεχνικοί της ΕΡΤ και του ΟΤΕ ενημερώνουν το Υπ. Παιδείας ότι οποιοσδήποτε εναλλακτικός τρόπος, όπως για παράδειγμα μέσω μόντεμ, δεν διασφαλίζει την ταυτόχρονη και κρυπτογραφημένη μετάδοση των θεμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων. Η ΕΡΤ παραμένει ανοιχτή και συνεχίζει να παρέχει στον Έλληνα πολίτη τις υπηρεσίες που πάντα προσέφερε».

……………………………………………………………………………………………

Δεν υπάρχει θέμα ανησυχίας για τους χιλιάδες υποψηφίους που θα διαγωνιστούν από το Σάββατο 15 Ιουνίου έως και τις 22 Ιουνίου στα ειδικά μαθήματα, όσον αφορά την εκπομπή των θεμάτων που γινόταν μέχρι σήμερα από την ΕΡΤ, καθώς σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι μετάδοσης των θεμάτων.

Άλλωστε και οι επαναληπτικές εξετάσεις διεξήχθησαν χωρίς προβλήματα την Τετάρτη στα μαθήματα Ιστορίας Θεωρητικής Κατεύθυνσης, Βιολογίας Θετικής Κατεύθυνσης, Χημεία – Βιοχημεία Τεχνολογικής Κατεύθυνσης και στις Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Τεχνολογικής Κατεύθυνσης.

Είχε επισημανθεί μάλιστα από την πρώτη στιγμή από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ ότι θα έκαναν ό,τι μπορούσαν προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα στη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων.

ΟΕΦΕ

……………………………………………………………………………………………..

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μόνο μέσω VBI η μετάδοση των θεμάτων των Πανελλαδικών

Μόνο η πλήρης λειτουργίας του δικτύου της ΕΡΤ μέσω γραμμών VBI μπορεί να διασφαλίσει την αδιάβλητη μετάδοση των θεμάτων των Πανελλαδικών εξετάσεων στα ειδικά μαθήματα που ξεκινούν από αύριο, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ.

Όπως σημειώνουν, οι τεχνικοί της ΕΡΤ και του ΟΤΕ ενημερώνουν το υπουργείο Παιδείας ότι οποιοσδήποτε εναλλακτικός τρόπος, όπως για παράδειγμα μέσω modem, δεν διασφαλίζει την ταυτόχρονη και κρυπτογραφημένη μετάδοση των θεμάτων των Πανελλαδικών.
«Η ΕΡΤ παραμένει ανοιχτή και συνεχίζει να παρέχει στον έλληνα πολίτη τις υπηρεσίες που πάντα προσέφερε» καταλήγει η ανακοίνωση.

Real.gr

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...