Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Εκπαιδευτικοί / Η ΟΛΜΕ απειλεί με κινητοποιήσεις από Σεπτέμβριο

Η ΟΛΜΕ απειλεί με κινητοποιήσεις από Σεπτέμβριο

Δημοσιεύτηκε: 1:07 μμ Ιούνιος 5th, 2013  


olme

Η ΟΛΜΕ απειλεί με κινητοποιήσεις από Σεπτέμβριο

Για… θερμό Σεπτέμβρη προειδοποιεί η ΟΛΜΕ, απειλώντας με κινητοποιήσεις κατά την έναρξη του επόμενου σχολικού έτους. Η ομοσπονδία αντιδρά τόσο στην προδιαγραφόμενη κατάργηση οργανικών θέσεων καθηγητών όσο και στο σχέδιο εκπαιδευτικοί να τεθούν στο πρόγραμμα κινητικότητας του δημόσιου τομέα, όπως παρουσίασε η «Κ» στις 29 Μαΐου.

Ειδικότερα, νόμιμο κρίθηκε από το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου Επικρατείας το σχέδιο προεδρικού διατάγματος του υπ. Παιδείας για τις μεταθέσεις των υπεράριθμων εκπαιδευτικών της δημόσιας εκπαίδευσης. Στη γνωμοδότηση του ΣτΕ γίνεται ειδική αναφορά για τη νομιμότητα του άρθρου 1 του Π.Δ., το οποίο αναφέρει ότι δεν εντάσσονται στο υπεράριθμο εκπαιδευτικό προσωπικό οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι έχουν συμπληρώσει δωδεκαετή προϋπηρεσία. Συγκεκριμένα, η πρώτη παράγραφος του άρθρου 1 αναφέρει: «Οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν συμπληρώσει δώδεκα χρόνια προϋπηρεσίας και πλεονάζουν εξ ολοκλήρου στην περιοχή μετάθεσης που υπηρετούν και δεν συμπληρώνουν το 60% τουλάχιστον του υποχρεωτικού τους διδακτικού ωραρίου σε σχολική μονάδα ή σε ομάδα σχολικών μονάδων της ίδιας ή διαφορετικής βαθμίδας με μαθήματα της πρώτης και δεύτερης ανάθεσης, της πρώτης και δεύτερης ειδικότητας, χαρακτηρίζονται με απόφαση του οικείου Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης ύστερα από εισήγηση των οικείων περιφερειακών υπηρεσιακών συμβουλίων, εξολοκλήρου υπεράριθμοι (εφεξής και ολικά υπεράριθμοι) στην οικεία περιοχή μετάθεσης».

Από την πλευρά της, η ΟΛΜΕ με χθεσινή ανακοίνωσή της ζήτησε, επί της ουσίας, να μην ισχύσει η αύξηση του εβδομαδιαίου ωραρίου των εκπαιδευτικών κατά δύο ώρες. Επίσης, αναφέρθηκε σε έγγραφο, το οποίο παρουσίασε στις 29 Μαΐου η «Κ», προερχόμενο από συνάντηση εκπροσώπων της Task Force με τον υπουργό Διοικ. Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκη, βάσει του οποίου από τα υπ. Εσωτερικών και Παιδείας θα αντληθούν κατ’ αρχήν οι 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι που θα τεθούν στο πρόγραμμα κινητικότητας μέσα στις επόμενες εβδομάδες. «Η εφαρμογή  αυτής της πολιτικής στην ουσία προδιαγράφει την κατάργηση δεκάδων χιλιάδων οργανικών θέσεων σε όλη την Ελλάδα και προετοιμάζει τη δεξαμενή για την «κινητικότητα» (υποχρεωτικές μεταθέσεις αλλά και απολύσεις) χιλιάδων μονίμων εκπαιδευτικών από το 2013-2015» ανέφερε χθες η ΟΛΜΕ.

καθημερινη


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...