Τελευταία Νέα

Δευτέρα, 08/03/2021, 21:38


Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Αλλα άρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη απήχηση σε χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά. Η άριστη γνώση της γλώσσας είναι απαραίτητη

Επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη απήχηση σε χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά. Η άριστη γνώση της γλώσσας είναι απαραίτητη

Δημοσιεύτηκε: 2:27 μμ Ιούνιος 1st, 2013  


epagelmatiki

Επαγγέλματα που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας και της τεχνολογίας βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας για τις χώρες του ευρωπαϊκού βορρά και πιο συγκεκριμένα για τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία και την Ολλανδία.

Στο πλαίσιο της αυξανόμενης μετανάστευσης των Ελλήνων προς το εξωτερικό για εύρεση εργασίας, ακολουθούν ορισμένες ειδικότητες που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των Ευρωπαίων εργοδοτών. Πιο αναλυτικά, στη Μεγάλη Βρετανία, μερικά από τα πολλά επαγγέλματα που είναι σε ζήτηση, είναι αυτά του μηχανολόγου μηχανικού, με ειδίκευση στον ενεργειακό κλάδο, αλλά και επαγγέλματα υγείας, όπως γιατροί, βιολόγοι. Ένας ακόμη κλάδος που βρίσκεται σε άνθιση, είναι αυτός που έχει αντικείμενό του την τεχνολογία.

Σε παρόμοιο κλίμα είναι και οι ειδικότητες στη Γερμανία, όπου δεσπόζουν τα επαγγέλματα των γιατρών και των μηχανικών. Παράλληλα όμως, προοπτικές εξέλιξης παρουσιάζουν και ειδικότητες με μικρότερη «αίγλη», όπως κοινωνικοί λειτουργοί, φυσιοθεραπευτές, ακόμη και ειδικευμένοι εργάτες.

Με έμφαση στον τομέα της τεχνολογίας και του εμπορίου, η Ολλανδία διαθέτει ευρύ περιθώριο εξέλιξης σε όσους δραστηριοποιούνται στους κλάδους αυτούς. Πιο συγκεκριμένα, οι κατηγορίες που έρχονται πρώτες σε ζήτηση είναι οι τηλεπικοινωνίες, των ηλεκτρολόγων μηχανικών, αντιπροσώπων εμπορικών πωλήσεων και μάρκετινγκ.

Παρόλα αυτά, υπάρχει μία βασική προϋπόθεση που θα πρέπει να λάβουν υπόψιν όλοι οι ενδιαφερόμενοι κι αυτή δεν είναι άλλη από την άριστη γνώση της γλώσσας (αγγλικά, γερμανικά και ολλανδικά αντίστοιχα). Η γλωσσομάθεια είναι απαραίτητη για την πρόσληψη του υποψηφίου σε κάθε κλάδο, ενώ δεν πρέπει να λησμονηθεί ότι το κόστος επιβίωσης στις χώρες αυτές είναι σημαντικά πιο υψηλό από αυτό της Ελλάδας.

proson

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έρευνες για τα 10 επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη ζήτηση σε καιρό  κρίσης και τα 10 πιο κερδοφόρα του μέλλοντος

Δυνατότητα  εργασίας και κατάρτισης στη Γερμανία. Υποχρεωτική η παρακολούθηση προγραμμάτων  εκμάθησης γερμανικής γλώσσας

Τα Επαγγέλματα με τις Περισσότερες Προσφερόμενες Θέσεις Εργασίας  στην Ελλάδα και στην Ευρώπη

40 ειδικότητες με μέλλον στον καιρό της κρίσης

Ποια επαγγέλματα έχουν ακόμα δουλειά

Tα 42 περιζήτητα επαγγέλματα της επόμενης δεκαετίας

Τα επαγγέλματα του μέλλοντος (οι ψηφιακοί καθηγητές μέσα σε  αυτά)

Ειδικότητες  με επαγγελματικό μέλλον στον καιρό της κρίσης. Ξένες γλώσσες, μετάφραση, διερμηνεία μέσα σε αυτές

Εργασία στη Γαλλία, χρήσιμες πληροφορίες

Οι προοπτικές των επαγγελμάτων

U.S.A. Jobs Rated 2012: Ranking 200 Jobs From Best to Worst

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πιθανή η επιβολή ενός lockdown τύπου του περασμένου Μαρτίου

Την απόφασή του να προτείνει στην Επιτροπή εμπειρογνωμόνων να συζητήσει, ακόμα και ...