Εκτελούν την εκπαίδευση

Δημοσιεύτηκε: 6:25 μμ Ιούνιος 3rd, 2013  


prokroustis

Η τρικομματική κυβέρνηση εκτελεί το Μνημόνιο εκτελώντας την ελληνική κοινωνία και την εκπαίδευση, τονίζει το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας τις σχεδιαζόμενες 12.000 υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών και 10.000 απολύσεις καθηγητών. Επίσης, τονίζει, χιλιάδες απολύσεις καθηγητών σχεδιάζονται σε μυστικές συμφωνίες του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την τρόικα.

Νά γιατί η κυβέρνηση αύξησε το διδακτικό ωράριο των καθηγητών, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. Για να δημιουργήσει δήθεν υπεράριθμους καθηγητές και να περικόψει ακόμη περισσότερο τις ήδη ελάχιστες δημόσιες δαπάνες για την εκπαίδευση.

Η νεοφιλελεύθερη αυτή πολιτική της κυβέρνησης έχει τραγικές επιπτώσεις όχι μόνο στις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών, αλλά και στην ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ θα στηρίξει τους αγώνες της εκπαιδευτικής κοινότητας για την ανατροπή αυτών των μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Επιπλέον, η κυβέρνηση της Αριστεράς θα αποκαταστήσει την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, οι οποίοι θα έχουν τον κύριο λόγο για τη ριζοσπαστική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που επιβάλλεται να υπάρξει στην εκπαίδευση σήμερα, γνωρίζοντας καλά ότι μόνο η ένθερμη στήριξη και συμμετοχή τους μπορεί να την υλοποιήσει.

ΑΥΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το έγγραφο ντοκουμέντο για τις απολύσεις των εκπαιδευτικών

Task Force: Επείγει η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ένταξη του μαθήματος της κολύμβησης στο ΕΣΠΑ

Εγκρίθηκε από την Υπουργό κ. Νίκη Κεραμέως και την αρμόδια Υφυπουργό κ. ...