Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Αλλα άρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Είσαι άνεργος; Μερικές ιδέες για αξιοποίηση του χρόνου σου

Είσαι άνεργος; Μερικές ιδέες για αξιοποίηση του χρόνου σου

Δημοσιεύτηκε: 4:07 μμ Ιούνιος 23rd, 2013  


anergiaxronos

του Νικόλα Γεωργιακώδη

www.in2life.gr

Το μεγαλύτερο κακό του να βρεθείς ξαφνικά άνεργος/η δεν είναι τόσο το οικονομικό, όσο η μιζέρια, η βαρεμάρα και η γενικότερη μαυρίλα που σε τυραννά μέχρι να ξαναβρεις δουλειά. Θυμάμαι μια φίλη να μου λέει χαρακτηριστικά: «Ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω, δεν είχα όρεξη να βγω, δεν είχα όρεξη να σηκωθώ καν από το κρεβάτι, δεν είχα όρεξη να κάνω τίποτα».

Δείτε το όμως διαφορετικά. Ο άπειρος ελεύθερος χρόνος που έχετε μπορεί να χρησιμοποιηθεί προς όφελός σας και να «γεμίσει» με όλα αυτά τα πράγματα που θέλατε να κάνετε όταν είχατε δουλειά, όμως δεν βρίσκατε ποτέ τον χρόνο. Με γνώμονα λοιπόν το «Συν Αθηνά και χείρα κίνει», ιδού πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε την ανεργία προς όφελός σας.

Ξέρεις από Η/Υ;

Ποτέ δεν είναι αργά να ξεσκονίσετε τις γνώσεις σας στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές και να μάθετε τα μυστικά της Πληροφορικής. Ακόμη και αν έχετε μια άλφα εμπειρία, οι επιπλέον γνώσεις θα σας χρησιμέψουν πολύ στο να εμπλουτίσετε το βιογραφικό σας.

Το ΚΕΚ του Δήμου Αθηναίων διοργανώνει προγράμματα εκμάθησης Η/Υ τα οποία καλύπτουν τις βασικές έννοιες της πληροφορικής, τα λειτουργικά συστήματα, την επεξεργασία κειμένου, τα λογιστικά φύλλα, τις βάσεις δεδομένων και πολλά ακόμα. Για περισσότερες πληροφορίες και τιμές κλικ εδώ.

Δωρεάν μαθήματα Η/Υ για ανέργους προσφέρει το κέντρο πληροφορικής LABTECH καλύπτοντας τις βασικές ενότητες πληροφορικής σε δύο κύκλους των τριάντα ωρών έκαστος. Για περισσότερες πληροφορίες κλικ εδώ.  Επίσης, η ιστοσελίδα Freelessons.gr προσφέρει δωρεάν online μαθήματα πληροφορικής για κάθε ενδιαφερόμενο, αλλά και διάφορες άλλες χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές.

Μάθε παιδί μου ξένες γλώσσες

Η πολυγλωσσία, εκτός από μεγάλο προσόν είναι και μια άκρως ευχάριστη ενασχόληση και – μαντέψτε- δεν χρειάζεται να την πληρώσετε ακριβά. Δεκάδες ιστοσελίδες πανεπιστημίων και οργανισμών που προσφέρουν online μαθήματα αξιοποιώντας ποικίλες μεθόδους, όπως quiz, φωτογραφίες, παιχνίδια, συνομιλία με φυσικούς ομιλητές των γλωσσών κλπ. Ενδεικτικά αναφέρουμε την σελίδα του BBC (διαθέτει συνολικά 40 γλώσσες), το Livemocha  (38 γλώσσες), το Busuu και το Polyglot, στο οποίο πέρα από τις «κλασσικές» ξένες γλώσσες μπορείτε να μάθετε μέχρι και Σουαχίλι.

Σημειώστε επίσης, ότι δωρεάν μαθήματα υπολογιστών και ξένων γλωσσών διεξάγονται σε πολλούς δήμους της Ελλάδας με σειρά προτεραιότητας μέσω του προγράμματος «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας». Ένα τηλέφωνο στον Δήμο σας και ένα κλικ εδώ αρκούν για να ενημερωθείτε για το κατά πόσο και πού υπάρχουν ελεύθερες θέσεις.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πιθανή η επιβολή ενός lockdown τύπου του περασμένου Μαρτίου

Την απόφασή του να προτείνει στην Επιτροπή εμπειρογνωμόνων να συζητήσει, ακόμα και ...