Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Εκπαιδευτικοί / Δείτε ένα διαφορετικό σχολείο. Που; Στη Σουηδία

Δείτε ένα διαφορετικό σχολείο. Που; Στη Σουηδία

Δημοσιεύτηκε: 7:31 πμ Ιούνιος 23rd, 2013  


1

Ένα καινούργιο σχολικό σύστημα στη Σουηδία εξαφανίζει τη σχολική αίθουσα όπως τη γνωρίζαμε και την αντικαθιστά μ’ ένα περιβάλλον που ενθαρρύνει την “περιέργεια και τη δημιουργικότητα” των μαθητών.

2

Η εταιρεία Vittra, η οποία λειτουργεί 30  σχολεία στη Σουηδία, θέλησε να γίνεται η εκπαιδευτική διαδικασία παντού  μέσα στα σχολεία της – κι έτσι απέσυρε εντελώς την παλαιά λογική της  σχολικής αίθουσας των τεσσάρων τοίχων με τα θρανία στη σειρά. Πριν από  λίγο καιρό εγκαινίασε το σχολείο Telefonplan, στη Στοκχόλμη.

3

Η αρχιτέκτονας Rosan Bosch σχεδίασε έτσι το σχολείο ώστε τα παιδιά να μπορούν να εργάζονται ανεξάρτητα σε ανοιχτούς χώρους καθώς χαλαρώνουν, ή να πηγαίνουν στο “χωριό” για να δουλέψουν σε ομαδικά σχέδια.

4

Όλη η επίπλωση του σχολείου, που μοιάζει με τυχαίες γραμμές σε χαρτί, επιχειρεί να βοηθήσει τους μαθητές να εμπλακούν σε συζητήσεις καθώς θα εργάζονται σε σχέδια.

5

Το σχολείο είναι μη-παραδοσιακό με κάθε έννοια: δεν υπάρχουν βαθμολογίες και οι μαθητές μαθαίνουν μέσα σε ομάδες, που δεν σχηματίζονται απαραίτητα με βάση την ηλικία.

Η φοίτηση στο σχολείο είναι δωρεάν, εφόσον το παιδί έχει προσωπικό αριθμό (κάτι σαν ΑΜΚΑ) κι αν ένας απ’ τους γονείς του είναι Σουηδός φορολογούμενος.

Πηγή: Bussines Insider


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...