Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Αλλα άρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Βιβλιοπαρουσίαση – «Η λυκειάρχης» της Γιώτας Τσαρμποπούλου

Βιβλιοπαρουσίαση – «Η λυκειάρχης» της Γιώτας Τσαρμποπούλου

Δημοσιεύτηκε: 8:10 μμ Ιούνιος 27th, 2013  


1044021_405348176241493_972843699_n
Το βιβλίο «Η Λυκειάρχης», κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο «Μαλλιάρης-Παιδεία»,
της Γιώτας Τσαρμποπούλου.
Αναφέρεται στο τι συμβαίνει σε μια μεγάλη σχολική μονάδα, γλυκά και πικρά, όμορφα και άσχημα. Μιλάει για τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, το δρόμο των αποφοίτων, κάτω από τις συγκεκριμένες οικονομικές συνθήκες.
Περιγράφει σοβαρά κοινωνικά θέματα,που απασχολούν όλους,περιγράφει με απλά λόγια, την πολιτική και οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, από τη μεταπολίτευση ως σήμερα, μέσα από τη ματιά της γυναίκας- εκπαιδευτικού.
Αναλύει με τη δική της ματιά τον έρωτα, το γάμο, το διαζύγιο, την απιστία… Δίνει λύσεις, προτείνει ιδέες για τη σωστή λειτουργία των σχολικών μονάδων. Αποπνέει τη ζεστασιά και την αγωνία του Έλληνα εκπαιδευτικού, του γονέα, όλων μας…
Αξίζει να το διαβάσεις, αυτό το καλοκαίρι! …
Αν σου αρέσει, πες το σε μένα και σε άλλους…!
Με εκτίμηση η συγγραφέας και εκπαιδευτικός ( λυκειάρχης και γυμνασιάρχης)
Τσαρμποπούλου Παναγιώτα.
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
«Ο Πάνος δεν βρήκε στέγη, ούτε τροφή, όσο κι αν ψάξαμε! Κανένας ειδικός, που… πληρώνεται γι αυτό, δε βρήκε λύση! Ο Πάνος διέκοψε το σχολείο, χωρίς κανένας νόμος να μπορέσει να το αποτρέψει! Μια θεία του, σε κάποιο χωριό, προθυμοποιήθηκε να τον αναλάβει, μα, δεν είχε ούτε τη γνώση, ούτε τη δυνατότητα να κρατήσει ένα τέτοιο παιδί!
Έτσι, ο Πάνος τριγυρνάει πάλι στην πόλη, βγαίνει τις νύχτες σαν… φάντασμα, και κουβαλώντας όλες τις… πληγές του, κλέβει για να ζήσει! Ώσπου, κάποιος «νομοταγής πολίτης», θα τον στείλει στη… φυλακή!
Ένα ακόμα παιδί, δίχως χθες, δίχως σήμερα και δίχως αύριο! Η ευθύνη είναι όλη δική μας! Ανήκει σε όλους μας!»

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πιθανή η επιβολή ενός lockdown τύπου του περασμένου Μαρτίου

Την απόφασή του να προτείνει στην Επιτροπή εμπειρογνωμόνων να συζητήσει, ακόμα και ...