Home / Featured / Σχετικά με τα δημοσιεύματα για 8.000 απολύσεις καθηγητών

Σχετικά με τα δημοσιεύματα για 8.000 απολύσεις καθηγητών

Δημοσιεύτηκε: 8:20 πμ Ιούνιος 27th, 2013  


ekpaideytikoi-daskaloi-kathigites-660_4

ΟΛΜΕ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα των ΜΜΕ, μέχρι τις 8 Ιουλίου προβλέπεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα 8.000 εκπαιδευτικοί και 4.500 υπάλληλοι των δήμων και δημοτικών επιχειρήσεων. Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα η διαθεσιμότητα θα προωθηθεί με την κατάθεση δύο τροπολογιών, η μία από το Υπουργείο Παιδείας, που αναμένεται να ενταχθούν στο πρώτο νομοσχέδιο που θα τεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στη βουλή.

Αν ισχύουν αυτά, 8.000 εκπαιδευτικοί θα χάσουν το επόμενο δεκαήμερο την εργασία τους στην εκπαίδευση και θα μπουν σε λίστες αναμονής με το 75% του μισθού τους. Πολλοί από αυτούς δεν θα επιστρέψουν ποτέ σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, προκειμένου να καλυφθεί ο κατάλογος των 25.000 απολύσεων από το δημόσιο στο τέλος του 2015.

Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να διαψεύσει δημόσια αυτές τις πληροφορίες για τις διαθεσιμότητες – απολύσεις εκπαιδευτικών.

Επιπλέον το ΔΣ της ΟΛΜΕ, αναγνωρίζοντας την έντονη ανησυχία και τη δίκαιη οργή των συναδέλφων μας, δηλώνει την αποφασιστικότητά του κλάδου να αντισταθούμε όλοι μαζί στη βαρβαρότητα που καταργεί το δικαίωμα στην εργασία.

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση. Οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί. Τα σχολεία χρειάζονται εκπαιδευτικούς για να λειτουργήσουν. Το επόμενο διάστημα θα είναι πολύ θερμό και θα πάρουμε τα μέτρα μας για αυτό.

Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση να καταστρέφει άλλο το δημόσιο σχολείο και να εξαθλιώνει τους εκπαιδευτικούς. Κοινό μέτωπο όλων τώρα για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής. Θα είμαστε όλο το καλοκαίρι σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν το Σάββατο 29 Ιούνη στις 11.30 π.μ. στην Πλ. Καραϊσκάκη(στάση μετρό Μεταξουργείο) στο κοινό συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ με την ΠΟΕ-ΟΤΑ και άλλων ομοσπονδιών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα επιδιώξει αύριο, με παράσταση διαμαρτυρίας του, να λάβει συγκεκριμένες απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Το 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ που ξεκινά την επόμενη Κυριακή 30-6-13 τις εργασίες του στην Αθήνα θα λάβει αγωνιστικές αποφάσεις για το επόμενο διάστημα. Καμία διαθεσιμότητα, καμία υποχρεωτική μετάθεση, καμία απόλυση εκπαιδευτικού δεν θα γίνει αποδεκτή και θα είναι «αιτία πολέμου».


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...