Home / Featured / Κοινωνικός Τουρισμός 2013, ηλεκτρονικά οι αιτήσεις

Κοινωνικός Τουρισμός 2013, ηλεκτρονικά οι αιτήσεις

Δημοσιεύτηκε: 4:50 μμ Ιούνιος 4th, 2013  


oaed

Οι αιτήσεις για τον κοινωνικό τουρισμό 2013 του ΟΑΕΔ θα γίνουν  ηλεκτρονικά από τους δικαιούχους με το σύστημα των voucher που έχουν καθιερωθεί  για τα προγράμματα των ανέργων.

Με voucher (επιταγή) που θα αντιπροσωπευει την  αξία των διανυκτερεύσεων και των άλλων παροχών για τον κοινωνικό  τουρισμό του ΟΑΕΔ θα δοθούν στους δικαιούχους τα  εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού για το 2013 . Ο κοινωνικός τουρισμός θα αφορά 100000 εργαζόμενους, άνεργους και  ΑΜΕΑ . Τη χρήση του voucher κοινωνικού τουρισμού» όπως  δημοσιεύει η Ημερησία προβλέπει το σχέδιο της απόφασης που τίθεται προς έγκριση  σήμερα στο Δ.Σ. του ΟΑΕΔ παρουσία του υπουργού Εργασίας Γιάννη  Βρούτση.

Το σχέδιο της απόφασης για τον κοινωνικό τουρισμό του ΟΑΕΔ προβλέπει να  διατεθούν μόλις 10 εκατ. ευρώ για την επιδότηση και 500.000 ευρώ για τη  διενέργεια ελέγχων από τα αποθεματικά του νεοσύστατου στον Οργανισμό Ενιαίου  Λογαριασμού για την εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών (ΕΛΕΚΠ). Με βάση την απόφαση (για την οποία δεν προηγήθηκε γνωμοδότηση της ειδικής Επιτροπής του Λογαριασμού  όπως προβλέπει ο νόμος) οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν, ύστερα από δημόσια  πρόσκληση, να υποβάλλουν υποχρεωτικά ηλεκτρονικά τις αιτήσεις  τους για τη συμμετοχή στον κοινωνικό τουρισμό του ΟΑΕΔ.

Η επιταγή για τον κοινωνικό  τουρισμό του ΟΑΕΔ , θα έχει τη μορφή ηλεκτρονικού  μοναδικού κωδικού αριθμού που θα δημιουργείται αυτόματα από το Ολοκληρωμένο  Πληροφοριακό Σύστημα του ΟΑΕΔ. Οι ενδιαφερόμενοι θα  υποχρεούνται, να προσκομίζουν στα ΚΠΑ  του ΟΑΕΔ τα  δικαιολογητικά για την απόδειξη των κριτηρίων επιλογής, ενώ η επιλογή θα γίνεται  με βάση σύστημα μοριοδότησης που θα στηρίζεται σε ειδικά κριτήρια (ατομικό ή  οικογενειακό εισόδημα κατά περίπτωση, αριθμός των ανήλικων τέκνων, χρόνος  ανεργίας, αριθμός των ημερών ασφάλισης την τελευταία τριετία). Διπλάσια μόρια θα  λαμβάνουν τα ΑΜΕΑ.

Η αίτηση θα επέχει θέσει υπεύθυνης δήλωσης και  για τυχόν ανακριβείς αιτήσεις θα επιβάλλονται ποινικές και  διοικητικές κυρώσεις καθώς και τον αποκλεισμό δικαιούχων και ιδιοκτητών  καταλυμάτων από το πρόγραμμα για 3 – 5 χρόνια.

Εργαζόμενοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού  δικαίου που είχαν το προηγούμενο έτος τουλάχιστον 50 ημέρες  ασφάλισης.

Ανεργοι που έχουν επιδοτηθεί για τουλάχιστον 2 μήνες (50 ημερήσια επιδόματα).

Ανεργοι εγγεγραμμένοι στα ειδικά μητρώα  ανέργων ΑΜΕΑ του ΟΑΕΔ με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 67%.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2013 ΟΑΕΔ

ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΑΕΔ – Κοινωνικός τουρισμός 2013

Κοινωνικός Τουρισμός – Από 15/5 οι αιτήσεις, δείτε τις προϋποθέσεις (ΓΙΑ ΟΓΑ)


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...