Τελευταία Νέα

Tuesday, 03/20/18, 16:28Σχετικά με τα δημοσιεύματα, περί απολύσεων εκπαιδευτικών μέχρι τον Ιούνιο του 2013

Δημοσιεύτηκε:

1:54 μμ Ιούνιος 1st, 2013

kathigitis

kathigitis.org

Τις τελευταίες ημέρες, σαν κλάδος,  δεχτήκαμε έναν καταιγισμό δημοσιευμάτων που έκαναν λόγο για απολύσεις εκπαιδευτικών μέχρι τον Ιούνιο του 2013. Το υπουργείο παιδείας και η ΟΛΜΕ μέχρι και σήμερα δεν έχουν αντιδράσει με κάποιες επίσημες ανακοινώσεις  ώστε να μας  »διαφωτίσουν»  για το τι μέλλει γενέσθαι .

Ίσως οι «ψιθυριστές» των ειδήσεων αυτών, να έχουν βάσιμες πληροφορίες για αυτά που προ αναγγέλλουν ή  έχουν άλλους σκοπούς (ένας φοβισμένος με απόλυση εκπαιδευτικός , εύκολα ξεσπιτώνεται για μία πενταετία, το λιγότερο, για να ξανακάνει το αγροτικό του, σε κάποιο νησάκι του Αιγαίου των 50 κατοίκων) .

Χωρίς να θέλουμε να  καθησυχάσουμε  κανέναν (έχουμε δει να έρχονται τα πάνω κάτω, τα χρόνια του μνημονίου) θέλουμε να σας ενημερώσουμε για μία κρίσιμη λεπτομέρεια : Σύμφωνα με την εγκυρότητα της real.gr . Τα ανώτατα όρια δαπανών ανά υπουργείο για το 2014, προβλέπει για το υπουργείο Παιδείας 5,450 δισ. ευρώ.  Με πρόχειρους υπολογισμός, οι μισθοί των εκπαιδευτικών είναι κάπου στα 2,6 δισ. ευρώ.

Με λίγα λόγια το κόστος μισθοδοσίας μας (όλων μας, εκτός και αν διπλασιάσουν τους μισθούς των εναπομείναντων) έχει προϋπολογιστεί από το υπουργείο οικονομικών έως και το 2014.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  2.000 περισσότεροι εισακτέοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ σε σχολές χαμηλής ζήτησης

Είμαστε σε επαγρύπνηση για κάθε νέα λεπτομέρεια που θα φωτίσει έστω και λίγο, το ζοφερό μέλλον που μας επιφυλάσσουν τα μνημόνια του ΔΝΤ και της Τρόικας.

logo_kathigitis

 

περισσότερα από την πηγή kathigitis.org

 

          

     

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΣΥΝΕΚ: Για το σχέδιο νόμου:  Δομές υποστήριξης, επιλογή και αξιολόγηση στελεχών, προγραμματισμός και αποτίμηση εκπ/κού έργου.

Για το σχέδιο νόμου:  Δομές υποστήριξης, επιλογή και αξιολόγηση στελεχών, προγραμματισμός και ...

Μοιράσου!