Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Εκπαιδευτικοί / Θέσεις βουλευτών για το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων στις πανελλαδικές

Θέσεις βουλευτών για το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων στις πανελλαδικές

Δημοσιεύτηκε: 12:32 μμ Μάιος 9th, 2013  


panell
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει το ωράριο των εκπαιδευτικών στα  σημερινά επίπεδα αν γίνει κυβέρνηση δήλωσε στον ΣΚΑΪ το μέλος του κόμματος Τασία  Χριστοδουλοπούλου.
Την επαναφορά του ωραρίου των εκπαιδευτικών στα σημερινά  επίπεδα αν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε μέσω του ΣΚΑΪ το μέλος του  κόμματος Τασία Χριστοδουλοπούλου.
«Προφανώς θα επαναφέρουμε στις 21 ώρες το ωράριο στα  σχολεία. Συμφωνώ με τις κινητοποιήσεις μέσα στις εξετάσεις αν το αποφασίσουν οι  εκπαιδευτικοί προφανώς θα τους στηρίξουμε» σημείωσε.
Μάλιστα, για το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων της ΟΛΜΕ στις  πανελλαδικές εξετάσεις, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «θα μου άρεσε να πάρω παράταση  μια εβδομάδα – δέκα ημέρες αν ήμουν υποψήφια».
Όπως ανέφερε, οι δυο επιπλέον διδακτικές ώρες έχουν  τεράστια συνέπεια γιατί η κυβέρνηση δεν θέλουν να προσλάβει αναπληρωτές και  ωρομίσθιους. Επίσης, το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για έλλειψη διαλόγου από την  πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.
Από την πλευρά του, το στέλεχος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης  τόνισε ότι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε και με κάθε  μέσο. «Κανείς δεν μπορεί να παίξει με τις τύχες των παιδιών» σημείωσε, κάνοντας  λόγο για εκβιαστικές κινήσεις των εκπαιδευτικών. «Να γίνουν κινητοποιήσεις, αλλά  όχι στις πανελλαδικές εξετάσεις» διευκρίνισε. «Να εξαντλήσει όλα τα μέσα η  κυβέρνηση για να γίνουν πανελλαδικές εξετάσεις» επισήμανε.
Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Πεταλωτής τόνισε ότι τυχόν  κινητοποιήσεις στις πανελλαδικές εξετάσεις είναι εις βάρος τους, τόνισε όμως ότι «ήταν τουλάχιστον άκομψο να δημιουργούμε καταστάσεις με αιφνιδιαστικά Προεδρικά  Διατάγματα» παίρνοντας αποστάσεις από την ηγεσία του ΥΠΠΑΙΔ. Διευκρίνισε ότι δυο  ώρες παραπάνω δεν είναι κάτι τραγικό για κινητοποιήσεις στις πανελλήνιες  εξετάσεις, που όπως είπε δεν πρέπει να θιγούν με κανένα τρόπο.
Με τη σειρά του, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Βασίλης Καπερνάρος  τόνισε ότι οι κινητοποιήσεις δεν είναι μόνο θέμα επιπλέον διώρου για την ΟΛΜΕ, ενώ σημείωσε ότι ήταν εκβιαστική η αιφνιδιαστική κίνηση της κυβέρνησης με το ΠΔ. Διευκρίνισε πάντως ότι οι εξετάσεις πρέπει να γίνουν.
skai.gr

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...