Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Εκπαιδευτικοί / Συνάντηση Υπουργού Παιδείας και συνδικαλιστών καθηγητών υπό τη σκιά των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Συνάντηση Υπουργού Παιδείας και συνδικαλιστών καθηγητών υπό τη σκιά των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Δημοσιεύτηκε: 1:41 μμ Μάιος 6th, 2013  


arvanitopoulos

Εμφανώς θορυβημένος ο Υπουργός Παιδείας από δημοσιεύματα και φήμες περί απεργίας των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών, κάλεσε σε συνάντηση εκπροσώπους της ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) την Τετάρτη 8 Μαίου προκειμένου να διευθετηθούν τα όποια ζητήματα τους δυσαρεστούν. Όπως είχε αναφέρει το Infospoudes, το επόμενο διάστημα αναμένεται καυτό για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με άμεσο αντίκτυπο στις Πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκινούν στις 17 Μαίου.

Ο Υπουργός Παιδείας, κος Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση αφού από τη μια γνωρίζει πως οι αλλαγές που θα φέρει στην Παιδεία το νέο Πολυνομοσχέδιο πρέπει να τηρηθούν πάση θυσία, και από την άλλη λόγω μίας ενδεχόμενης απεργίας υπάρχει η πιθανότητα να αναβληθεί η εξέταση κάποιου πανελλαδικώς εξεταζομένου μαθήματος. Κάτι το οποίο βέβαια θα φέρει μεγάλες αναταραχές και θα πληγώσει το κύρος της κυβέρνησης.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό, μια ημέρα μετά (09/05), το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ θα συνεδριάσει προκειμένου να συζητηθούν τα αποτελέσματα της συνάντησης. Η συνεδρίαση αυτή κρίνεται εξαιρετικά σημαντική αφού σε περίπτωση που η συζήτηση με τον κ. Αρβανιτόπουλο δεν έχει θετική έκβαση, θα ληφθούν αποφάσεις για περαιτέρω κινητοποιήσεις στο προσεχές διάστημα. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, δηλαδή ο Υπουργός και οι συνδικαλιστές δεν τα βρουν, σίγουρο είναι ότι το θέμα περί αναβολής των Πανελλαδικών θα καταντήσει «σίριαλ» τις επόμενες ημέρες, μέχρι οι δυο πλευρές να καταλήξουν σε κάποια συμφωνία.

2ωρη στάση εργασίας 15/05 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Από την ΟΛΜΕ βγαίνουν φήμες περί πενθήμερων απεργιών ενώ οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ κάνουν λόγο για 48ωρη απεργία την Τρίτη 14 και Τετάρτη 15 Μαίου, παραμονές της έναρξης των Πανελλαδικών. Πάντως, το ΔΣ της ΟΛΜΕ ήδη κήρυξε 2ωρη στάση εργασίας για την Τετάρτη 15 Μαίου αντιδρώντας στις διώξεις των εκπαιδευτικών που θα οδηγήσουν στην απόλυση χιλιάδων εργαζομένων όπως προβλέπει ο νόμος 4093/2012 (3ο μνημόνιο). Παράλληλα, την ίδια ημέρα θα υπάρξει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στις 1 μμ.

Διάλεξη της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας: «Αξιολόγηση – Νέες Πειθαρχικές Διατάξεις: Επιπτώσεις στο εργασιακό περιβάλλον των εκπαιδευτικών»

DOE-300x262

Επίσης, την Τετάρτη 15 Μαίου η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση στην Θεσσαλονίκη με θέμα: «Αξιολόγηση – Νέες Πειθαρχικές Διατάξεις: Επιπτώσεις στο εργασιακό περιβάλλον των εκπαιδευτικών». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace από τις 9:00 έως τις 16:00 με εισηγητές τον κ. Χρυσόγονο Κώστα, Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Α.Π.Θ. και την κ. Τσίπρα Μαρία, Δικηγόρο-Εργατολόγο.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, στην εκδήλωση καλούνται:

  • Όλα τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων και οι αιρετοί      της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
  • Τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου και των      Νομαρχιακών Τμημάτων της ΑΔΕΔΥ, της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
  • Ένας συνάδελφος από κάθε διθέσιο και πάνω      Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τον      οποίο θα ορίσει ο Σύλλογος διδασκόντων. Έχει ζητηθεί ήδη γι’ αυτό σχετική      άδεια από τον Περιφερειακό Διευθυντή.

Κάθε Σύλλογος θα συμπληρώσει το έντυπο που επισυνάπτουμε, προκειμένου να γνωρίζουμε τον αριθμό των συναδέλφων οι οποίοι θα συμμετέχουν στην ημερίδα.

Το έντυπο να επιστραφεί με FAX στη Δ.Ο.Ε. συμπληρωμένο μέχρι τις  14 Μαΐου 2013.

infospoudes.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...