Συνάντηση Τσίπρα – ΟΛΜΕ

Δημοσιεύτηκε: 11:12 πμ Μάιος 15th, 2013  


syriza_10_0Με την ΟΛΜΕ συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας αργά χθες το απόγευμα. Μετά τη συνάντηση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε:

«Αποδεχόμενος το αίτημα της ΟΛΜΕ για συναντήσεις με όλα τα πολιτικά κόμματα είχα σήμερα την ευκαιρία να συναντήσω με τους συνεργάτες μου το ΔΣ της Ομοσπονδίας και να συζητήσουμε πάνω στα φλέγοντα αιτήματα του κλάδου, αλλά και στην αυταρχική μεθόδευση της κυβέρνησης. Μια μεθόδευση που στερεί συνταγματικές ελευθερίες σε σχέση με την προληπτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών.

Όταν ντύνεις στο χακί τον καθηγητή, τότε δεν μπορείς να ελπίζεις σε μια κοινωνία προκοπής και προοπτικής. Τα αιτήματα των εκπαιδευτικών είναι δίκαια. Το μνημόνιο διαλύει το δημόσιο σχολείο. Η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτή τη σύγκρουση. Επέλεξε αυτή τη σύγκρουση, διότι θέλει να εκτελέσει το μνημόνιο, αδιαφορώντας αν με αυτόν τον τρόπο εκτελεί την κοινωνία. Καλούμε, για άλλη μια φορά, τον ίδιο τον πρωθυπουργό να πάρει πίσω την απόφαση για επιστράτευση, διότι δεν μπορείς να επιστρατεύεις τους εκπαιδευτικούς, τους ανθρώπους που μαθαίνουν στα παιδιά μας γράμματα.

Τον καλούμε, επίσης, να αποσύρει το Προεδρικό Διάταγμα και να δεσμευτεί ότι δεν θα προχωρήσει σε νέες συρρικνώσεις σχολικών μονάδων και σε απολύσεις εκπαιδευτικών. Να ξεκινήσει μετά τις εξετάσεις ένας ουσιαστικός διάλογος με τους καθηγητές για την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου στη χώρα μας. Η εκπαίδευση είναι το μέλλον. Δεν μπορούμε να στερούμε το μέλλον από τους νέους ανθρώπους, από την ελληνική κοινωνία. Πιστεύουμε ότι αυτή η στάση της αδιαλλαξίας από την πλευρά της κυβέρνησης θέτει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή, δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε χιλιάδες μαθητές που σήμερα βρίσκονται στην τελική ευθεία ενός σημαντικού αγώνα που δίνουν πριν από τις εξετάσεις και, κυρίως, δημιουργεί συνθήκες που δεν μπορούν να βρίσκουν εφαρμογή σε ευνομούμενες δημοκρατικές πολιτείες.

Οι επιστρατεύσεις, για να χρησιμοποιήσω μια ορολογία που ο ίδιος ο κ. Σαμαράς χρησιμοποίησε στη βουλή πριν από 2 χρόνια, είναι μεθοδεύσεις που χρησιμοποιούν οι δικτατορίες. Και επειδή πιστεύουμε ότι έχουμε ακόμα δημοκρατία σε αυτό τον τόπο και συνταγματικές ελευθερίες τον καλούμε, έστω και τώρα, να κάνει πίσω σε αυτές τις επιλογές και να ξεκινήσει μετά τις εξετάσεις ένας ουσιαστικός διάλογος για το δημόσιο σχολείο«.

Με τη σειρά του ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος τόνισε:

«Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που δέχτηκε το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ. Του ζητήσαμε να αναλάβει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες, έτσι ώστε να αρθεί το απαράδεκτο καθεστώς της προληπτικής επιστράτευσης των εκπαιδευτικών και να ληφθούν από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ όλες εκείνες οι πρωτοβουλίες, ώστε να αναδειχθούν τα μείζονα ζητήματα της εκπαίδευσης.

Η δημόσια εκπαίδευση βρίσκεται υπό διάλυση και θα πρέπει η κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να παίζει με τα παιδιά του ελληνικού λαού. Δεν μπορεί επίσης να παίζει με τις οικογένειες χιλιάδων εκπαιδευτικών, δεν μπορεί να διαλύει τις οικογένειες 5.000 μονίμων εκπαιδευτικών και να απολύει 10.000 συμβασιούχους. Εμείς δεν θα το επιτρέψουμε«.

ΟΕΦΕ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...