Home / Featured / Προσωρινή ανάκληση του Π.Δ. για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών. Το Υπουργείο διαψεύδει.

Προσωρινή ανάκληση του Π.Δ. για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών. Το Υπουργείο διαψεύδει.

Δημοσιεύτηκε: 6:59 μμ Μάιος 13th, 2013  


arvanitopoulos

Θα κατατεθεί εκ νέου με διορθώσεις

Με έγγραφό του προς το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ανακάλεσε προσωρινά το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τις μεταθέσεις των υπεράριθμων εκπαιδευτικών των Δημοσίων σχολείων (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης).
Μέσα στις επόμενες ημέρες, αν όχι και αύριο, θα κατατεθεί νέο με ορισμένες διορθώσεις.
Ειδικότερα, το συγκεκριμένο σχέδιο διατάγματος κατατέθηκε στις 22 Απριλίου 2013 στο Ε’ Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία.
Το διάταγμα ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα σε διάσκεψη των δικαστών, κεκλεισμένων των θυρών, με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Αγγελική Θεοφιλοπούλου και εισηγητή τον πάρεδρο Δ. Βασιλειάδη, αλλά ανακλήθηκε με έγγραφο του υπουργού Παιδείας.
Σήμερα το μεσημέρι το ΣτΕ ενημερώθηκε ότι το διάταγμα θα επιστραφεί στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο με ορισμένες διορθώσεις.
Το σχέδιο διατάγματος καθορίζει τις προϋποθέσεις μεταθέσεων των υπεράριθμων εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που πλεονάζουν, ή είναι περισσότεροι από τις προβλεπόμενες οργανικές θέσεις (υπεράριθμοι).
newsbeast.gr
……………………………………………………………………………………………….
TO ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕ NON PAPER ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ
Υπουργείο Παιδείας, «Ανυπόστατες οι φήμες για ανάκληση του Προεδρικού Διατάγματος για τις μεταθέσεις των υπεράριθμων εκπαιδευτικών»
Με «non paper» το υπουργείο Παιδείας χαρακτηρίζει ως «ανυπόστατες και εκ του πονηρού οι φήμες, που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα, για ανάκληση του Προεδρικού Διατάγματος, για τις μεταθέσεις των υπεράριθμων εκπαιδευτικών των δημοσίων σχολείων».

«Η υποβολή στο ορθό με συντακτικές και εννοιολογικές διορθώσεις παγίως πραγματοποιείται στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με επανυποβολή και ανάκληση της προηγούμενης υποβολής».
Το Υπουργείο Παιδείας επέλεξε πάντα τις «καθαρές κουβέντες» με τους εκπαιδευτικούς και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ. Ενέργειες μικροπολιτικές, παραπολιτικές και πισωγυρίσματα αφορούν άλλους και όχι την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας».
Νωρίτερα, πληροφορίες ανέφεραν ότι το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τις μεταθέσεις των υπεράριθμων εκπαιδευτικών των Δημοσίων σχολείων (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) ανακάλεσε, με έγγραφό του προς το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος.
Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, που είχε κατατεθεί στις 22 Απριλίου για επεξεργασία, καθορίζει τις προϋποθέσεις μεταθέσεων των υπεράριθμων εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που πλεονάζουν ή είναι περισσότεροι από τις προβλεπόμενες οργανικές θέσεις (υπεράριθμοι).
Με πληροφορίες από το Πρώτο ΘΕΜΑ 
thriskeftika.gr

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...