Home / Featured / Παρουσιάζονται τελικά στα σχολεία τους οι εκπαιδευτικοί (που δεν εμπλέκονται στις Πανελλαδικές)

Παρουσιάζονται τελικά στα σχολεία τους οι εκπαιδευτικοί (που δεν εμπλέκονται στις Πανελλαδικές)

Δημοσιεύτηκε: 7:41 πμ Μάιος 23rd, 2013  


erg-lesx-epistrateusi-color-small

Διευκρινιστικές οδηγίες για το παρουσιολόγιο των εκπαιδευτικών απέστειλε σήμερα στους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά Δρ. Ευδοξία Χ. Μανδαλή, οι οποίες έχουν ως εξής:

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

https://www.inews.gr/ μέσω kathigitis.org

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΟΙ  ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΕΣΤΙΚΕΣ  ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗΣ
Σε  χρόνο ρεκόρ, λιγότερο από μισή ώρα 77 βαθμολογητές από το Βαθμολογικό κέντρο  Πειραιά υπέγραψαν κείμενο διαμαρτυρίας για την επιστράτευση και τις ασφυκτικές  συνθήκες βαθμολόγησης. Το κείμενο είναι το παρακάτω:
ΒΑΜΟΛΟΓΗΤΕΣ Ή ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΙ  ΚΑΙ ΟΜΗΡΟΙ;
Να  αρθεί τώρα η επιστράτευση!
Όλοι αυτοί (κυβέρνηση και άλλες  πολιτικές δυνάμεις, πλειοψηφία των ΜΜΕ) που κατασυκοφαντούσαν τους  εκπαιδευτικούς για την απεργία στις εξετάσεις και εμφανίζονταν ως προστάτες της  ψυχικής υγείας των μαθητών «ποιούν την νήσσαν» τώρα για τις απαράδεκτες συνθήκες  βαθμολόγησης των γραπτών των υποψηφίων. Η αλήθεια είναι ότι οι συνθήκες  βαθμολόγησης είναι χειρότερες από κάθε άλλη χρονιά, αφού τα σχολεία και τα  βαθμολογικά κέντρα έχουν μετατραπεί σε στρατώνες με βάση την πολιτική του  ρεβανσισμού της κυβέρνησης κάνοντας «καψώνια» στους εκπαιδευτικούς και κρατώντας  τους σε ομηρία με το ακραίο, φασιστικό μέτρο της  επιστράτευσης.
Αυτοί που υποκριτικά δήλωναν ότι «δεν παίζουν με το μέλλον των παιδιών» αδιαφορούν για τις στρατοκρατικές  συνθήκες βαθμολόγησης, αφού θεωρούν ότι οι εκπαιδευτικοί πρέπει ολημερίς να  περιφέρονται από το σχολείο τους στο βαθμολογικό κέντρο με ωράρια και  παρουσιολόγια και άλλα προσβλητικά για την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών μέτρα. Σε βαθμολογικά κέντρα – στρατώνες που δε διαθέτουν στοιχειώδη εξοπλισμό και οι  βαθμολογητές πληρώνουν ακόμα και το νερό από τις εξευτελιστικές αμοιβές τους, δεν μπο-ρούν να εξασφαλιστούν οι συνθήκες μιας σύνθετης σωματικής και  ψυχοπνευματικής εργασίας, όπως  είναι η βαθμολόγηση. Η βαθμολόγηση δεν  είναι αγγαρεία ή καψώνι. Απαιτεί ελεύθερους και με αξιοπρέπεια εκπαιδευτικούς  για να ασκήσουν μια δύσκολη ψυχοπνευματική εργασία που δεν μπορεί να γίνει  σε συνθήκες επιστράτευσης με τους εκπαιδευτικούς  όμηρους.
Να  αρθεί ΤΩΡΑ η επιστράτευση!
Να  σταματήσει ο εξευτελισμός των συναδέλφων.
Η  τρομοκρατία δε θα περάσει!
Πειραιάς, Τετάρτη 22 Μαΐου 2013
Ακολουθούν υπογραφές 77 βαθμολογητών.
alfavita.gr

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...