Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Εκπαιδευτικοί / Παράταση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκπαιδευτικών για απόσπαση στο εξωτερικό

Παράταση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκπαιδευτικών για απόσπαση στο εξωτερικό

Δημοσιεύτηκε: 7:13 μμ Μάιος 27th, 2013  


exoteriko

Παράταση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκπαιδευτικών για απόσπαση στο εξωτερικό

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

πηγή ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. με την εγκύκλιο Φ.821/819Π/58713/Ζ1 με θέμα: «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκπαιδευτικών για απόσπαση στο εξωτερικό το σχολικό έτος 2013-2014» , καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αίτηση για απόσπαση στο εξωτερικό.

Η παράταξη εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, «Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς» καταγγέλλει τη διαδικασία αυτή επειδή:

Α. Η εγκύκλιος υπογράφηκε και στάλθηκε στις 26/04/2013, την ημέρα δηλαδή που έκλειναν τα σχολεία για τις διακοπές του Πάσχα.

Β. Στα σχολεία η εγκύκλιος αναγνώστηκε τη Δευτέρα στις 13/05/2013 (ανάμεσα σε εκατοντάδες μέιλ που έρχονται τις μέρες των διακοπών) με καταληκτική ημερομηνία για αιτήσεις, την 14η του Μάη.

«Έτσι τα στενά έως ανύπαρκτα περιθώρια ενημέρωσης όλων των ενδιαφερομένων είχαν ως αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοι που ενδιαφέρονταν να χάσουν το δικαίωμα υποβολής αίτησης», επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι «Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς».

«Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να δώσει παράταση για υποβολή νέων αιτήσεων για να μην συνεχίσουν να υπάρχουν υποψίες ότι εσκεμμένα επιλέχτηκε το διάστημα μέσα στις γιορτές του Πάσχα για την έκδοση της εγκυκλίου για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα άτομα και για την αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος πολλών συναδέλφων».

Επίσης, «καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να στηρίξει το αίτημα των συναδέλφων για παράταση της προθεσμίας και τη δυνατότητα υποβολής νέων αιτήσεων».

ΑΥΓΗ 27/5


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...